Vesti
Sport

Ragbi turnir u nedelju u Matičanu

Nedavno osnovana Kosovska ragbi federacija organizovaće u nedelju, 30 septembra mini ragbi turnir u Matičanu kraj Prištine.
Ragbi turnir u nedelju u Matičanu
Zenski ragbi tim (Foto @RugbyLynx)

Turnir će početi od 11 sati na stadionu Fudbalskog kluba Vigan, a učestvovaće kako mališani, tako i odrasli ženski i muški ragbi klubovi.

Organizatori turnira su ragbi klubovi Medvedi, Balkanski ris i Pećki orlovi, a osim ovih klubova, snage će odmeravati i klubovi iz Makedonije - Skopska divlja luda Rugby Football i Rudar.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu i pogledaju utakmice. Takođe se pozivaju mladi da se priključe timovima i zajedno sa njima treniraju ovaj sport.

Inače, Kosovska ragbi federacija osnovana je 12. septembra, a glavna svrha je, kako navode, širenje ragbi igre i promovisanje njegovih vrednosti u svim zajednicama i polovima.

Prvi predsednik Kosovske ragbi federacije je britanski ambasador Rori O’Konel.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021