Vesti
Sport

Ragbi turnir u nedelju u Matičanu

Nedavno osnovana Kosovska ragbi federacija organizovaće u nedelju, 30 septembra mini ragbi turnir u Matičanu kraj Prištine.
Ragbi turnir u nedelju u Matičanu
Zenski ragbi tim (Foto @RugbyLynx)

Turnir će početi od 11 sati na stadionu Fudbalskog kluba Vigan, a učestvovaće kako mališani, tako i odrasli ženski i muški ragbi klubovi.

Organizatori turnira su ragbi klubovi Medvedi, Balkanski ris i Pećki orlovi, a osim ovih klubova, snage će odmeravati i klubovi iz Makedonije - Skopska divlja luda Rugby Football i Rudar.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu i pogledaju utakmice. Takođe se pozivaju mladi da se priključe timovima i zajedno sa njima treniraju ovaj sport.

Inače, Kosovska ragbi federacija osnovana je 12. septembra, a glavna svrha je, kako navode, širenje ragbi igre i promovisanje njegovih vrednosti u svim zajednicama i polovima.

Prvi predsednik Kosovske ragbi federacije je britanski ambasador Rori O’Konel.Ostale vesti

Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023
Kik boks klub ’’028’’ osvojio četiri medalje na Državnom prvenstvu
Kik boks klub „028“ nastavlja da niže nove uspehe. Ovog vikenda izborili su se za ukupno četiri medalje.
  • 05.03.2023
Đoković apsolutni vladar tenisa - 378. nedelja na čelu ATP liste
Novak Đoković je oborio još jedan rekord. Nakon što se prošlog ponedeljka izjednačio sa Štefi Graf po broju nedelja na čelu liste, Novak je jedini u istoriji tenisa koji je uspeo da 378. nedelja provede na vrhu.
  • 27.02.2023