Vesti
Sport

Rađen: Početkom jula škola vaterpola u Gračanici

Proslavljeni srpski vatertpolista posetio je danas opštinu Gračanica. Nakon sastanka sa predsednikom ove lokalne samouprave Srđanom Popovićem dogovoreno je otvaranje vaterpolo škole.
Rađen: Početkom jula škola vaterpola u Gračanici
Srđan Popović i Nikola Rađen (Foto RTV KIM)

"Škola vaterpola biće otvorena u julu mesecu i polaznici će biti mladi uzrasta od 7 do 17 godina”, kazao je Rađen.

Rađen je izrazio nadu da će ova škola obradovati sve mališane.

„Želim samo da napomenem da sardnja traje unazad već četiri godine a da smo sada odlučili da proširimo taj vid saradnje, i da sada otvarimo škole, akademije i kampove u Gračanici. Mislim da počinjemo da ispisujemo jednu lepu sportsku istoriju ovde u Gračanici. Za mališane biti prava avantura to što će se desiti u julu mesecu“, zaključio je Rađen.

Predsednik Opštine Gračnica Srđan Popović rekao da mu je čast što je Nikola Rađen posetio ovu opštinu i nada se dugoj saradnji.

Popović je podsetio na saradnju i jednu od aktivnosti gde su 12 mališana iz opštine Gračanica bili gosti Nikole Rađena u Beogradu.

„Ove godine želimo da organizujemo kamp u kom će naša deca naučiti da plivaju, gde će igrati vaterpolo. Mi smo već postigli dogovor da to budepočetkom jula. Neće to biti samo škola plivanja i škola vaterpola to će biti nešto gde će naša deca imatičast da upoznaju naše slavne vaterpolist“, naveo je Popović.

Popović je naglasio da opština ovakve aktivnosti stavlja kao prioritet.

Nakon sastanka čelnici opštine su sa Rađenom obišli bazen u Badovcu, i time završili sastanak.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023