Vesti
Sport

Proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić na Kosovu

Proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić je u sportskoj hali u Lapljem Selu došao sa namerom da mladim odbojkašicama održi pokazni trening, a trenerima pokaže novije tehnike.
Proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić na Kosovu
Vladimir Vanja Grbić sa odbojkašicama sa Kosova (Foto Kim)

Vladimir Vanja Grbić rođen je 14. decembra 1970. godine u Zrenjaninu. Jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena.

Grbić kaže da je svestan činjenice da jedna poseta nije mnogo, ali kaže da može značiti mnogo. Došao je kako bi trenerima pokazao noviju tehniku u radu sa decom, a deci održao pokazni čas.

„Radićemo uvodni deo i zagrevanje, da uvedemo decu u motoriku, da ih pripremimo za usvajanje neke osnovne odbojkaške tehnike na jedan vrlo specifičan način. Prvo druženje sa balonima, a nakon toga postepeno metodički sa loptom, do kasnije elemenata igre, odnosno završetka sa servisom. U međuvremenu će moji saradnici raditi sa decom četiri testa“, objašnjava Grbić.

Grbić ističe da zna u kakvim uslovima deca na Kosovu treniraju, ali kaže da je vrlo prosto ako se zna, „ko ste, šta ste, i odakle ste“.

Proslavljeni odbojkaš kaže da je jako srećan što je na Kosovu i iskoristio je priliku da kaže da je na neki način i povezan sa Kosovom, jer kako kaže, vodi poreklo od Kneza Lazara.

„Tako da ću sasvim sigurno posetiti sve one tekovine koje postoje i sve svetinje koje su nažalost mnogi zaboravili, za koje su one `tamo negde` i olako ih doživljavaju“, kazao je Grbić.

Direktor ženskog odbojkaškog kluba „Vidovdan“ iz Gračanice Ivan Šubarić kaže da je ova poseta u cilju unapređenja sporta.

„Nama kao klubu veoma znači boravak Vanje Grbića ovde u našoj sredini, jer je to za decu događaj, koliko je za decu bitno, toliko i za nas, jer ćemo da vidimo neke osnove treninga sada od njega“, kazao je Šubarić.

Šubarić ističe da je u planu i dalje dovođenje poznatih ljudi iz sveta odbojke, jer će njihov klub na taj način dobiti na kvalitetu i usavršavanju kadra za dalje takmičenje.

Mlade odbojkašice kažu da će im trening legendarnog odbojkaša mnogo značiti.

„Očekujem da će se isplatiti, za nas starije možda i malo manje, ali će mnogo značiti ovoj maloj deci“, kazala je Nevena Lazić.

"Ovaj trening je za mene novo iskustva, nadam se da ću se pokazati dobro, daću sve od sebe, pa ćemo videti šta će biti“, rekla je Katarina Petović.

„Zahvalna sam na prilici da nam neko pokaže, neko bolji čak i od naših trenera, šta i kako treba raditi na terenu“, kazaa je Smiljana Jovanović.

Ženski odbojkaški klub „Vidovdan“ iz Gračanice koji je i organizovao dolazak odbojkaša Vladimira Vanje Grbića postoji od 2014. godine i broji stotinak mladih odbojkašica.

 Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020