Vesti
Sport

Proglašeni najuspešniji sportisti Kosovske Mitrovice za 2021. godinu

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge proglasila je najuspešnije sportiste, sportske klubove i sportske radnike u Kosovskoj Mitrovici za 2021. godinu, na ceremoniji koja je održana sinoć u Mitrovačkom dvoru.
 • 01.04.2022
 • 10:05 h
 • Sport
 • izvor: Radio Mitrovica sever
 • komentara:
 • pregleda: 478
Proglašeni najuspešniji sportisti Kosovske Mitrovice za 2021. godinu
Sa uručenja nagrada (Foto Radio Mitrovica sever)

Na osnovu odluke komisije koja se rukovodila pravilnikom o bodovanju na osnovu postignutih rezultata za najboljeg sportistu u prethodnoj godini proglašen je Đorđe Stevanović iz Atletskog kluba „Trepča“ .

U obrazloženju se navodi da je na otvorenom prvenstvu Beograda za seniore u dvorani na 1.500 metara 3 mesto i plasman za reprezentaciju Srbije na prvenstvu Balkana u Istanbulu. Na međunarodnom mitingu u Baru na 1.500 metara 3 mesto i nastup sa reprezentacijom na ekipnom kros prvenstvu Evrope u Italiji. Pre 2 godine proglašen za najboljeg mladog sportistu Kosovske Mitrovice.

Najbolja sportiskinja je Magdalena Luković iz Kik boks kluba „Kosovska Mitrovica“ i to je zaslužila osvajanjem prvog mesta u kik boksu na Balkanskom kupu, bila je prva na Evropskom prvenstvu i prvak države u različitim disciplinama. Osvajač mnogih državnih i međunarodnih turnira, samim tim i pravi reprezent našeg grada.

U klubskoj kokurenciji najbolji ženski klub je Odbojkaški klub “Kosovska Mitrovica” koji se takmiči u Drugoj ligi Zapad i rasadnik je ženske odbojke i sporta. Po masovnosti u ženskoj konkurenciji je broj 1 u gradu:

Najbolji muški klub je KIK Boks klub “Kosovska Mitrovica”, prvak Centralne Srbije, u oblasti Kik boksa, jedan od najboljih klubova u državi. Trenutno ima 4 reprezentativaca iz svojih redova i osvajač mnogih Balkanskih i Evropskog kupa u Crnoj Gori tokom 2021 godine.

Dodeljene su i brojne nagrade za doprinos u razvoju sporta i negovanju zdravog života.

Nagrada za sportskog funkcionera dodeljena je Momčilu Adžiću.

Nagrada za sportskog stručnjaka – Dr. Prof. Zoran Mojsilović.

Nagrada za promociju i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici – „OMLADINSKI FUDBALSKI KLUB DIF“.

Nagrada za postignute rezultate u 2021 godini – Atletski klub „Trepča“.

Nagrada za unapređenje školskog sporta – Lucija Stanišić.

Nagrada za sportistu sa invaliditetom – Zoran Vučetić.

Nagrada za promociju sporta u Kos. Mitrovici – Sportski novinar TV Most Siniša Stojanović – Stojke.

Priznanje za dugogodišnje uspehe i afirmaciju Košarkaškog kluba u gradu K.K. „Trepča“.

Priznanje za dugogodišnje uspehe i afirmaciju Rukometnog sporta u gradu R.K. „Trepča“.

Najbolja mlada sportiskinja 1

Aktuelni prvak Balkanskog kupa i Srbije. Reprezentativka Srbije i osvajač evropskog kupa u Hrvatskoj i svetskog kupa u Mađarskoj,Evropski prvak u LOV KIK iz Crne gore.

Najbolja mlada sportistkinja – Nada Petronić iz Kik boks kluba Kos. Mitrovica

Najbolja mlada sportiskinja 2

Kapiten Ženskog odbojkaškog kluba Kosovska Mitrovica i jedna od najzaslužnijih za ulazak kluba u veći rang takmičenja. Uspešna kao trener mlađih kategorija u Ženskom odbojkaškom Klubu Kosovska Mitrovica.

Najbolja mlada sportistkinja – Iva Petrović iz Ženskog odbojkaškog kluba Kos. Mitrovica

Najbolji mladi sportista Stefan Pavlović iz Kik boks kluba 028, juniorski reprezentativac Srbije u Kik boksu i osvajač prvenstva Srbije. Na Balkanskom prvenstvu 1 mesto, gde je proglašen za najboljeg mladog borca i viceprvak Evrope.Ostale vesti

FIFA zbog zastave pokrenula postupak protiv Srbije
Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".
 • 26.11.2022
FSK se žali FIFA zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Fudbalski savez Kosova je saopštio da je podneo žalbu FIFA-i zbog "agresivnog postupanja" reprezentacije Srbije, koja je postavila zastavu Srbije sa mapom Kosova na njoj u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru pre jučerašnje utakmice Srbija - Brazil u okviru Mundijala.
 • 25.11.2022
Gračanica čeka pobedu protiv Brazila
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Brazila, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu.
 • 24.11.2022
Đoković osvojio završni masters šesti put u karijeri

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je završni turnir u Torinu bez poraza i sa samo jednim izgubljenim setom.

 • 20.11.2022
Svečano otvoreno Svetsko prvenstvo u fudbalu

Na stadionu "Al Bajt" u Dohi večeras je otvoreno je 22. Svetsko prvenstvo u fudbalu, a posle prigodnog programa šampionat je zvanično otvorio katarski emir Hamad bin Kalifa Al Tani, koji je poručio da je prelepo što će ljudi raznih nacija i vera u narednih mesec dana ostaviti po strani sve razlike kako bi slavili fudbal.

 • 20.11.2022
Počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru
Svečanom ceremonijom na stadionu Al Bajt počeće po mnogim karakteristikama do sada jedinstvena 22. svetska smotra fudbala. Ceremonija u stilu otvaranja Olimpijskih igara, počinje od 15.40 časova.
 • 20.11.2022