Vesti
Sport

Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je ugostio Bili Džin Кing kup reprezentativku Srbije Lolu Radivojević i trenera za program „Tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Dragana Ilića.
Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici
Lola Radivojević i Srđan Popović sa malim teniserima u Gračanici (Foto OG)

Šta je "Tenis 10s"?

Nekolicina entuzijasta je pre nekoliko godina odlučila da započne sa programom "Tenis 10s" u Srbiji, bez obzira na tadašnja oprečna mišljenja. To se pokazalo kao ispravan potez, pa je ovaj program je zvaničan ITF program za razvoj dece u tenisu do 10 godina starosti.

Zahvaljujući razumevanju Teniskog saveza Beograda program "Tenis10s" je i ove godine uvršćen u redovni program takmičenja u Beogradu.

Nakon održane jednodnevne teniske klinike u Gračanici za najmlađe ljubitelje belog sporta Lola Radivojević posetila je Opštinu Gračanica zajedno sa trenerom za program „Tenis 10s“ Draganom Ilićem, gde su razgovarali sa Popovićem o daljoj saradnji.

Na sastanku je bilo reči o mogućoj realizaciji određenih projekata preko Teniskog centra „Novak“.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović poručio je da mu je čast i zadovoljstvo što ima mogućnost da ugosti predstavnike Teniskog centra „Novak“, kao i Lolu Radivojević, koja je najbolja juniorka u Srbiji.

Radivojevićeva je pored mini tenis klinike koju je prezentovala najmlađima zajedno sa trenerom „tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Draganom Ilićem, odigrala i meč sa najboljim juniorom sa Kosova Filipom Pavićem, a zatim i podelila poklone deci u ime Teniskog centra „Novak“.

Bili Džin Кing kup reprezentativka Srbije, Lola Radivojević, osim što je bila gost predsednika Opštine Gračanica, obišla je i srpske manastire: Gračanicu, Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane.

 Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023