Vesti
Sport

Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je ugostio Bili Džin Кing kup reprezentativku Srbije Lolu Radivojević i trenera za program „Tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Dragana Ilića.
Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici
Lola Radivojević i Srđan Popović sa malim teniserima u Gračanici (Foto OG)

Šta je "Tenis 10s"?

Nekolicina entuzijasta je pre nekoliko godina odlučila da započne sa programom "Tenis 10s" u Srbiji, bez obzira na tadašnja oprečna mišljenja. To se pokazalo kao ispravan potez, pa je ovaj program je zvaničan ITF program za razvoj dece u tenisu do 10 godina starosti.

Zahvaljujući razumevanju Teniskog saveza Beograda program "Tenis10s" je i ove godine uvršćen u redovni program takmičenja u Beogradu.

Nakon održane jednodnevne teniske klinike u Gračanici za najmlađe ljubitelje belog sporta Lola Radivojević posetila je Opštinu Gračanica zajedno sa trenerom za program „Tenis 10s“ Draganom Ilićem, gde su razgovarali sa Popovićem o daljoj saradnji.

Na sastanku je bilo reči o mogućoj realizaciji određenih projekata preko Teniskog centra „Novak“.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović poručio je da mu je čast i zadovoljstvo što ima mogućnost da ugosti predstavnike Teniskog centra „Novak“, kao i Lolu Radivojević, koja je najbolja juniorka u Srbiji.

Radivojevićeva je pored mini tenis klinike koju je prezentovala najmlađima zajedno sa trenerom „tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Draganom Ilićem, odigrala i meč sa najboljim juniorom sa Kosova Filipom Pavićem, a zatim i podelila poklone deci u ime Teniskog centra „Novak“.

Bili Džin Кing kup reprezentativka Srbije, Lola Radivojević, osim što je bila gost predsednika Opštine Gračanica, obišla je i srpske manastire: Gračanicu, Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane.

 Ostale vesti

Budimpešta: Srebrna i bronzana medalja za Kik-boks klub Kosovska Mitrovica
Takmičari Kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su dve medalje na Svetskom kupu održanom u Budimpešti.
  • 19.09.2021
Mladi vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva
Mladi vaterpolisti Srbije, selekcija do 17 godina, plasirali su se u finale Evropskog šampionata na Malti, nakon što su u polufinalu savladali Mađarsku 12:10 (3:2, 3:0, 6:4, 0:4).
  • 18.09.2021
Kosovo sa 2:0 poraženo od Španije

Fudbalska reprezentacija Španije je sinoć na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini pobedila reprezentaciju Kosova sa 2:0 u utakmici B grupe u kvalifikacijama za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022 godine.

  • 09.09.2021
Milisavljević i Pavlović osvojili zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Skoplju
Članovi mitrovičkog kik-boks kluba "028", Pavle Milisavljević i Stefan Pavlović, bili su deo reprezentacije Srbije koja je proteklog vikenda učestvovala na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.
  • 06.09.2021
Fudbaleri Kosova igrali nerešeno s Grčkom
Vedat Murići spasio je Kosovo od poraza protiv Grčke s golom u poslednjim minutima utakmice, ali šanse za plasman na Svetsko prvenstvo ostaju male, prenosi Gazeta ekspres.
  • 06.09.2021
Vaterpolisti Srbije do 20 godina šampioni sveta
Mladi vaterpolisti Srbije savladali su Italiju sa 10:8 u finalu Svetskog prvenstva koje je odigrano u Pragu. Bronzanu medalju osvojila je Crna Gora, koja je nakon boljeg izvođenja peteraca savladala Mađarsku sa 12:11.
  • 05.09.2021