Vesti
Sport

Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je ugostio Bili Džin Кing kup reprezentativku Srbije Lolu Radivojević i trenera za program „Tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Dragana Ilića.
Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici
Lola Radivojević i Srđan Popović sa malim teniserima u Gračanici (Foto OG)

Å ta je "Tenis 10s"?

Nekolicina entuzijasta je pre nekoliko godina odlučila da započne sa programom "Tenis 10s" u Srbiji, bez obzira na tadašnja oprečna mišljenja. To se pokazalo kao ispravan potez, pa je ovaj program je zvaničan ITF program za razvoj dece u tenisu do 10 godina starosti.

Zahvaljujući razumevanju Teniskog saveza Beograda program "Tenis10s" je i ove godine uvršÄ‡en u redovni program takmičenja u Beogradu.

Nakon održane jednodnevne teniske klinike u Gračanici za najmlađe ljubitelje belog sporta Lola Radivojević posetila je Opštinu Gračanica zajedno sa trenerom za program „Tenis 10s“ Draganom Ilićem, gde su razgovarali sa Popovićem o daljoj saradnji.

Na sastanku je bilo reči o mogućoj realizaciji određenih projekata preko Teniskog centra „Novak“.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović poručio je da mu je čast i zadovoljstvo što ima mogućnost da ugosti predstavnike Teniskog centra „Novak“, kao i Lolu Radivojević, koja je najbolja juniorka u Srbiji.

Radivojevićeva je pored mini tenis klinike koju je prezentovala najmlađima zajedno sa trenerom „tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Draganom Ilićem, odigrala i meč sa najboljim juniorom sa Kosova Filipom Pavićem, a zatim i podelila poklone deci u ime Teniskog centra „Novak“.

Bili Džin Кing kup reprezentativka Srbije, Lola Radivojević, osim što je bila gost predsednika Opštine Gračanica, obišla je i srpske manastire: Gračanicu, Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane.

 Ostale vesti

Goraždevac: Počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu
U Goraždevcu je juče počeo turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava svakog 3. avgusta već više od 70 godina i jedna je od lepših atrakcija za stanovnike ovog sela.
  • 04.08.2022
Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju u Svetskoj ligi
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Australije 14:7 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe A na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu.
  • 24.07.2022
Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto je danas u Ankari u meču za treće mesto pobedila selekciju Turske sa 3:0. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sara Lozo sa 19 poena, dok je Bianka Buša zabeležila 14, a Ana Bjelica 12.

  • 17.07.2022
Danilovićeva već osvojila titulu
Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je titulu u Lozani dan pre finala.
  • 16.07.2022
Uplitanje politike u sport

Olimpijski komitet Kosova (OKK) saopštio je da je stonoteniserima Kosova onemogućeno da čestvuju na Evropskom prvenstvu (EP) u kategoriji do 21. godine, koje se održava u Beogradu.

 

  • 16.07.2022
Na utakmici mapa Crne Gore sa otcepljenim delom i poruka - vi ste sledeći!
Na utakmici Ljapi - Budućnost u Prištini došlo je do provokacije kada je na tribinama razvijena mapa Crne Gore od koje je "otcepljen" jedan deo, uz poruku: Vi ste sledeći.
  • 15.07.2022