Vesti
Sport

Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je ugostio Bili Džin Кing kup reprezentativku Srbije Lolu Radivojević i trenera za program „Tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Dragana Ilića.
Predstavnici TS Srbije u poseti Gračanici
Lola Radivojević i Srđan Popović sa malim teniserima u Gračanici (Foto OG)

Šta je "Tenis 10s"?

Nekolicina entuzijasta je pre nekoliko godina odlučila da započne sa programom "Tenis 10s" u Srbiji, bez obzira na tadašnja oprečna mišljenja. To se pokazalo kao ispravan potez, pa je ovaj program je zvaničan ITF program za razvoj dece u tenisu do 10 godina starosti.

Zahvaljujući razumevanju Teniskog saveza Beograda program "Tenis10s" je i ove godine uvršćen u redovni program takmičenja u Beogradu.

Nakon održane jednodnevne teniske klinike u Gračanici za najmlađe ljubitelje belog sporta Lola Radivojević posetila je Opštinu Gračanica zajedno sa trenerom za program „Tenis 10s“ Draganom Ilićem, gde su razgovarali sa Popovićem o daljoj saradnji.

Na sastanku je bilo reči o mogućoj realizaciji određenih projekata preko Teniskog centra „Novak“.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović poručio je da mu je čast i zadovoljstvo što ima mogućnost da ugosti predstavnike Teniskog centra „Novak“, kao i Lolu Radivojević, koja je najbolja juniorka u Srbiji.

Radivojevićeva je pored mini tenis klinike koju je prezentovala najmlađima zajedno sa trenerom „tenis 10s“ Teniskog saveza Srbije Draganom Ilićem, odigrala i meč sa najboljim juniorom sa Kosova Filipom Pavićem, a zatim i podelila poklone deci u ime Teniskog centra „Novak“.

Bili Džin Кing kup reprezentativka Srbije, Lola Radivojević, osim što je bila gost predsednika Opštine Gračanica, obišla je i srpske manastire: Gračanicu, Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane.

 Ostale vesti

Kosovska Mitrovica: Otvoreni pojedinačni šahovski turnir u nedelju
Šahovski savez Kosova i Metohije organizuje Otvoreni pojedinačni šahovski turnir, u nedelju, 30. januara sa početkom u 11 časova, saopštio je sekretar saveza Momčilo Adžić.
  • 28.01.2022
Predstavljen olimpijski tim Kosova
Kosovski olimpijski komitet (KOK) je na konferenciji za medije u Prištini predstavio olimpijski tim Kosova za Olimpijske igre u Pekingu. Zimske olimpijske igre će biti održane od 4. do 20. februara ove godine.
  • 28.01.2022
Preminuo bivši fubaler Trepče Borislav Stefanović
Nekadašnji fubaler Trepče i kapiten Rada, Borislav Stevanović, preminuo je danas u 46. godini, saopštio je klub sa Banjice.
  • 24.01.2022
Mali Leposavci šampioni fudbalskog turnira u Kruševcu

Mali fudbaleri iz Leposavića osvojili su prvo mesto na turniru u Kruševcu.

  • 23.01.2022
Kosovo na leto domaćin više međunarodnih odbojkaških takmičenja
Kosovo će biti domaćin narednog Balkanskog prvenstva za muškarce do 20 godina, kao i turnira "Bič volej" U22 za žene i "Bič volej" U22 za muškarce. Datumi ovih takmičenja će biti određeni naknadno, ali su planirana za jul ili avgust ove godine.
  • 23.01.2022
Otkazana skijaška takmičenja na Brezovici
Najavljeni "Kup Bezovice 2022" i "Šampionat Kosova" neće biti održani 22. i 23. januara kako je ranije najavljeno, saopštio je Skijaški savez Kosova.
  • 17.01.2022