Vesti
Sport

Predsednik FIFA Đani Infantino prvi put na Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa predsednikom FIFA Đanijem Infantinom koji je prvi put u poseti Kosovu od kada je ono postalo članica ove organizacije.
Predsednik FIFA Đani Infantino prvi put na Kosovu
Đani Infantino i Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

Zajedno sa Infantinom na prijemu kod Osmanijeve su bili predsednici fudbalskih saveza Kosova, Albanije i Severne Makedonije: Agim Ademi, Armando Duka i Muhamet Sejdini.

Kosovo je 210. članica FIFA, na čemu je Vjosa Osmani zahvalila Infantinu.

Podsetimo, na prvoj skupštini ove organizacije, od kada je on preuzeo rukovodstvo, na dnevni red je stavljen prijem Kosova u članstvo.

Vjosa Osmani je pomenula i izuzetan doprinos koji je Fadilj Vokri dao na putu do prijema u UEFA i FIFA.

Ona je Infantinu prenela da je Kosovu potrebna pomoć́ u pogledu sportske infrastrukture i novih stadiona koji su potrebni kosovskim sportistima.

Osmani je zatražila podršku FIFA za mlade sportiste Kosova i pomenula fudbalski klub za devojčice, kome je, prema njenim rečima, potrebna stabilna infrastruktura.

Na sastanku je bilo reči i o učešću kosovskih timova na međunarodnim takmičenjima, saopšteno je medijima iz kabineta kosovske predsednice.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023