Vesti
Sport

Pokloni za uspešne fudbalere

Za vicešampione Mini-maksi lige Srbije, mlade fudbalere “Škole fudbala” iz Gračanice,  priređen je prijem u Opštini Gračanica. 
Pokloni za uspešne fudbalere
Foto KIM

Gradonačelnik Branimir Stojanović organizovao je prijem u zgradi opštine za fudbalere Gračanice, dečake rođene 2002. godine, povodom nedavno osvojenog drugog mesta na republičkom takmičenju u Šapcu.

Prijemu je prisustvovalo desetak dečaka, njihov trener Dejan Mirić i rukovodstvo “Škole fudbala” koja funkcioniše u okviru opštine Gračanica.

Stojanović im je čestitao na sjajnoj igri i predstavljanju Gračanice, nakon čega im je uručio poklone, fudbalske lopte i dresove.

“Želim da vam čestitam i kažem da nastavite da budete vredni i radni, da pravite rezultate za sebe. Mi ćemo uvek biti ponosni na vas i uvek možete da računate na nekad male, a nekad i velike poklone od vaše opštine i onih koji će se uvek brinuti da normalno rastete i razvijate se”, rekao je Stojanović mladim fudbalerima, a potom uručio poklone i treneru i rukovodstvu “Škole fudbala”.

Trener Dejan Mirić je rekao da su dečaci prešli naporan put kako bi došli do ovog velikog uspeha. Kaže da niko nije očekivao da će na ovako važnom takmičenju osvojiti drugo mesto.

“Uspeh tima je zaista sjajan jer je na turniru učestvovalo više od 500 ekipa. Ove godine nas očekuje još nekoliko turnira, a među prvima je turnir u Italiji, 16. maja, na kojem smo učestvovali i prošle godine”, kazao je Mirić.

Mladi fudbaleri su u finalu “Mini-Maksi” lige u Šapcu izgubili od vršnjaka iz Kikinde. Fudbaler Zoran Galić kaže da će naredne godine pokušati da osvoje prvo mesto.

“Taj poraz je ostavio veliki utisak na nas u tom smislu da još više i napornije radimo na treninzima sa svojim trenerom”, kazao je Galić.

Osim dečaka 2002. godišta, veliki uspeh postigla je i ekipa dečaka generacije 2005. koja se plasirala u završnicu turnira “Mini-Maksi” lige Srbije. Oni će predstojećeg vikenda igrati u Subotici sa još sedam ekipa iz Srbije.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022