Vesti
Sport

Počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru

Svečanom ceremonijom na stadionu Al Bajt počeće po mnogim karakteristikama do sada jedinstvena 22. svetska smotra fudbala. Ceremonija u stilu otvaranja Olimpijskih igara, počinje od 15.40 časova.
Počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru
Ilustracija (Foto AP Photo/Darko Bandic, File)

Ovogodišnji Mundijal je po mnogo čemu jedinstven u dosadašnjoj istoriji najelitnijeg fudbalskog nadmetanja na svetu.

Ovo je prvo Svetsko prvenstvo na Bliskom istoku i u arapskim zemljama, utakmice su po prvi put igraju tokom novembra i decembra meseca, a biće i prvo koje je otvoreno spektakularnom ceremonijom u stilu otvaranja Olimpijskih igara.

Ceremonija otvaranja na drugom najvećem stadionu prvenstva Al Bajtu pripremana je čitavih godinu dana, a njen scenario je kreirao Italijan Marko Balič koji je radio na scenarijima za čak pet otvaranja Olimpijskih igara.

Ceremonija će trajati pola sata, a odvijaće se uoči prve utakmice između Katara i Ekvadora.

U izjavama za medije Balič je istakao da mu je za pripremu scenarija stroga uputstva dao katarski vladajući emir, šeik Tamim bin Hamad al Tani, a on ih je realizovao uz saradnju sa umetničkim direktorom Ahmedom al Bejkerom.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023