Vesti
Sport

Počeo drugi po redu teniski kamp u Gračanici

Na sportskom kompleksu "Dragan Džajić" u Gračanici otvoren je drugi multietnički teniski letnji kamp za decu.
Počeo drugi po redu teniski kamp u Gračanici
Otvren teniski kamp (Foto Kim)

Teniski kamp zajedno su otvorili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i šef Misije OEBS-a na Кosovu Majkl Devenport.

Trener Marija Đorđević nije krila svoje zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da se druži sa ovdašnjem decom i prenese im svoje znanje.

„Drago mi je što ću se i ove godine družiti sa decom iz različitih etničkih sredina. Ovde smo da naučimo da se družimo, prvenstveno da igramo tenis. Bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, na terenu smo svi jednaki. Ovo je jedan od najlepšh sportova na svetu“, kazala je Đorđevićeva.

Ambasador OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport istakao je da nema boljeg trenutka za promovisanje tenisa, s obzirom da se kamp održava za vreme Olimpijskih igara u Tokiju.

„Očekujem da ovaj kamp bude veći i bolji od predhodnog. Кosovski Srbi, Albanci, Romi, svi volimo sport i nema boljeg trenutka da se bavimo sportom od ovog, kada se u Tokiju održavaju Olimpijske igre“, kazao je Devenport.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović izrazio je očekivanje da će kamp iznedriti novu zvezdu tenisa.

„Ponovo smo u Gračanici na teniskom terenu. Ovo je veliki dan za našu opštinu. To sam isto rekao i kada smo organizovali prvi teniski kamp, video sam koliko su deca bila srećna, kako su se lepo družila i uz pomoć trenera Marije naučila prve korake u tenisu“, rekao je Popović i izrazio zahvalnost ambasadoru Devenportu koji je prepoznao potencijale teniskog kampa.

Za drugi letnji teniski kamp prijavilo se više od 60 učesnika.

Teniski kamp u Gračanici je finansijski i tehnički podržala Misija OEBS-a na Кosovu uz podršku Opštine Gračanica.Ostale vesti

Budimpešta: Srebrna i bronzana medalja za Kik-boks klub Kosovska Mitrovica
Takmičari Kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su dve medalje na Svetskom kupu održanom u Budimpešti.
  • 19.09.2021
Mladi vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva
Mladi vaterpolisti Srbije, selekcija do 17 godina, plasirali su se u finale Evropskog šampionata na Malti, nakon što su u polufinalu savladali Mađarsku 12:10 (3:2, 3:0, 6:4, 0:4).
  • 18.09.2021
Kosovo sa 2:0 poraženo od Španije

Fudbalska reprezentacija Španije je sinoć na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini pobedila reprezentaciju Kosova sa 2:0 u utakmici B grupe u kvalifikacijama za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022 godine.

  • 09.09.2021
Milisavljević i Pavlović osvojili zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Skoplju
Članovi mitrovičkog kik-boks kluba "028", Pavle Milisavljević i Stefan Pavlović, bili su deo reprezentacije Srbije koja je proteklog vikenda učestvovala na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.
  • 06.09.2021
Fudbaleri Kosova igrali nerešeno s Grčkom
Vedat Murići spasio je Kosovo od poraza protiv Grčke s golom u poslednjim minutima utakmice, ali šanse za plasman na Svetsko prvenstvo ostaju male, prenosi Gazeta ekspres.
  • 06.09.2021
Vaterpolisti Srbije do 20 godina šampioni sveta
Mladi vaterpolisti Srbije savladali su Italiju sa 10:8 u finalu Svetskog prvenstva koje je odigrano u Pragu. Bronzanu medalju osvojila je Crna Gora, koja je nakon boljeg izvođenja peteraca savladala Mađarsku sa 12:11.
  • 05.09.2021