Vesti
Sport

Počeo drugi po redu teniski kamp u Gračanici

Na sportskom kompleksu "Dragan Džajić" u Gračanici otvoren je drugi multietnički teniski letnji kamp za decu.
Počeo drugi po redu teniski kamp u Gračanici
Otvren teniski kamp (Foto Kim)

Teniski kamp zajedno su otvorili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i šef Misije OEBS-a na Кosovu Majkl Devenport.

Trener Marija Đorđević nije krila svoje zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da se druži sa ovdašnjem decom i prenese im svoje znanje.

„Drago mi je što ću se i ove godine družiti sa decom iz različitih etničkih sredina. Ovde smo da naučimo da se družimo, prvenstveno da igramo tenis. Bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, na terenu smo svi jednaki. Ovo je jedan od najlepšh sportova na svetu“, kazala je Đorđevićeva.

Ambasador OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport istakao je da nema boljeg trenutka za promovisanje tenisa, s obzirom da se kamp održava za vreme Olimpijskih igara u Tokiju.

„Očekujem da ovaj kamp bude veći i bolji od predhodnog. Кosovski Srbi, Albanci, Romi, svi volimo sport i nema boljeg trenutka da se bavimo sportom od ovog, kada se u Tokiju održavaju Olimpijske igre“, kazao je Devenport.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović izrazio je očekivanje da će kamp iznedriti novu zvezdu tenisa.

„Ponovo smo u Gračanici na teniskom terenu. Ovo je veliki dan za našu opštinu. To sam isto rekao i kada smo organizovali prvi teniski kamp, video sam koliko su deca bila srećna, kako su se lepo družila i uz pomoć trenera Marije naučila prve korake u tenisu“, rekao je Popović i izrazio zahvalnost ambasadoru Devenportu koji je prepoznao potencijale teniskog kampa.

Za drugi letnji teniski kamp prijavilo se više od 60 učesnika.

Teniski kamp u Gračanici je finansijski i tehnički podržala Misija OEBS-a na Кosovu uz podršku Opštine Gračanica.Ostale vesti

Goraždevac: Počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu
U Goraždevcu je juče počeo turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava svakog 3. avgusta već više od 70 godina i jedna je od lepših atrakcija za stanovnike ovog sela.
  • 04.08.2022
Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju u Svetskoj ligi
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Australije 14:7 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe A na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu.
  • 24.07.2022
Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto je danas u Ankari u meču za treće mesto pobedila selekciju Turske sa 3:0. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sara Lozo sa 19 poena, dok je Bianka Buša zabeležila 14, a Ana Bjelica 12.

  • 17.07.2022
Danilovićeva već osvojila titulu
Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je titulu u Lozani dan pre finala.
  • 16.07.2022
Uplitanje politike u sport

Olimpijski komitet Kosova (OKK) saopštio je da je stonoteniserima Kosova onemogućeno da čestvuju na Evropskom prvenstvu (EP) u kategoriji do 21. godine, koje se održava u Beogradu.

 

  • 16.07.2022
Na utakmici mapa Crne Gore sa otcepljenim delom i poruka - vi ste sledeći!
Na utakmici Ljapi - Budućnost u Prištini došlo je do provokacije kada je na tribinama razvijena mapa Crne Gore od koje je "otcepljen" jedan deo, uz poruku: Vi ste sledeći.
  • 15.07.2022