Vesti
Sport

Planinarska akcija “Rogozna 2022” krajem marta

Tradicionalna planinarska akcija ”Rogozna 2022”, dvanaesta po redu, biće organizovana 26. marta, izjavio je za Radio Kontakt Plus vodič Planinarskog saveza Srbije Radoljub Knežević.
 • 15.03.2022
 • 09:27 h
 • Sport
 • izvor: Radio Kontakt Plus
 • komentara:
 • pregleda: 487
Planinarska akcija “Rogozna 2022” krajem marta
Ilustracija (Foto pss.rs)

Polazna tačka je selo Belanska, a potom će planinari obići zaseok Otes, Jeleč grad, kao i Crni vrh (1.479m), gde će se spustiti do sela Grubetiće i krug zatvoriti u selu Belanska.

Usled protivepidemijskih mera i ovogodišnja akcija trajaće samo jedan dan.

„Zbog situacije sa korona virusom i procedure za prelazak administrativne linije, sprečeni smo da ove godine akciju organizujemo u dve etape. I ove, kao i prošle godine, akciju organizujemo na teritoriji opštine Novi Pazar sa izlaskom na najvećni vrh Rogozne – Crni vrh“, navodi Knežević.

Iako je ova akcija namenjena iskusnim planinarima, mogu se prijaviti i oni koji su fizički spremni, imaju adekvatnu opremu i imaju određeno iskustvo u kretanju u prirodi.

„Uslov je da su članovi nekog kluba, mada ja puštam i one koji nisu, s tim što je potrebno da se na vreme prijave, da vidimo o kome se radi, da vidimo da li mogu adekvatno da se pripreme za učešće, jer tu je potrebno ipak malo iskustva“, ističe Knežević.

Organizator obezbeđuje prevoz iz Leposavića, a polazak je predviđen u 05.30h, dodaje Knežević.

„Iz Leposavića cena prevoza je 700 dinara, a iz Novog Pazara u zavisnosti od broja prijavljenih“, navodi.

Takođe, obezbeđen je i smeštaj kako u Leposaviću, tako i u Novom Pazaru.

„U Novom Pazaru je organizovan smeštaj koji košta 1.200 dinara, a u Leposaviću je 800 dinara.“

Zainteresovani se mogu prijaviti do 23. marta na broj: 062 281 282 ili na imejl-adresu: knez003@mts.rs

Ova prolećna akcija pokrenuta je 2009. i prva je u kalendaru Planinarskog saveza Srbije koja otvara sezonu planinarenja na KiM.

Akciju organizuju Planinarski klub „Кopaonik“ iz Leposavića u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije.Ostale vesti

FIFA zbog zastave pokrenula postupak protiv Srbije
Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".
 • 26.11.2022
FSK se žali FIFA zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Fudbalski savez Kosova je saopštio da je podneo žalbu FIFA-i zbog "agresivnog postupanja" reprezentacije Srbije, koja je postavila zastavu Srbije sa mapom Kosova na njoj u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru pre jučerašnje utakmice Srbija - Brazil u okviru Mundijala.
 • 25.11.2022
Gračanica čeka pobedu protiv Brazila
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Brazila, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu.
 • 24.11.2022
Đoković osvojio završni masters šesti put u karijeri

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je završni turnir u Torinu bez poraza i sa samo jednim izgubljenim setom.

 • 20.11.2022
Svečano otvoreno Svetsko prvenstvo u fudbalu

Na stadionu "Al Bajt" u Dohi večeras je otvoreno je 22. Svetsko prvenstvo u fudbalu, a posle prigodnog programa šampionat je zvanično otvorio katarski emir Hamad bin Kalifa Al Tani, koji je poručio da je prelepo što će ljudi raznih nacija i vera u narednih mesec dana ostaviti po strani sve razlike kako bi slavili fudbal.

 • 20.11.2022
Počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru
Svečanom ceremonijom na stadionu Al Bajt počeće po mnogim karakteristikama do sada jedinstvena 22. svetska smotra fudbala. Ceremonija u stilu otvaranja Olimpijskih igara, počinje od 15.40 časova.
 • 20.11.2022