Vesti
Sport

Otvoren sportski festival u Zubinom Potoku

Najpoznatij srpska rukometašica Svetlana Kitić otvorila je sinoć u Zubinom Potoku "Festival sporta".
Otvoren sportski festival u Zubinom Potoku
Zubin Potok (Foto panoramio.com)

"Festival sporta, koji će trajati do 7. juna će biti prilika za mlade Ibarskog Kolašina  da se upoznaju sa novinama u dečijoj atletici, fudbalu, košarci, ali i novim sportskim disciplinama kao što su rafting i čirliding.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je obećao da će "ta i slične manifestacije i u budućnosti imati podršku Vlade Srbije".

Đurić je istakao da će njegov zadatak u narednom periodu biti da celu Srbiju, da sve one kojima je stalo do sopstvenog naroda i sopstvene zemlje, uputi u sve ono lepo što Srbija ima da ponudi na "svom možda i najlepšem delu".

Đurić je čestitao Srbima na Kosovu što istrajavaju i izrazio nadu "da će sa severa, ali i sa celog Kosova poteći nove generacije mladih šampiona u sportu, muzici i svim drugim oblastima po kojima je naš narod poznat širom sveta".

Svečanom otvaranju festivala "Dani sporta" u Zubinom Potoku prisustvovali su oficir za vezu u Prištini Dejan Pavićević, gradonačelnici sa severa Kosova, načelnik Okruga, predstavnik Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština Ljubomir
Marić, predstavnici Kancelarije za Kosovo i brojni gosti.

Pokrovitelji manifestacije u Zubinom Potoku su Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Opština Zubin Potok, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i drugi.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022