Vesti
Sport

Osamnaest godina Karate kluba “Kosovska Mitrovica”

Seniorke Karate kluba “Kosovska Mitrovica” ostvarile su veliki uspeh na takmičenju Nacionalne premijer lige za seniorke koje je održano u Kragujevcu, osvojivši treće mesto. To je ekipni nastup i predstavlja prestižno, najviše takmičenje na nacionalnom nivou u okviru Republike Srbije.
 • 10.12.2021
 • 13:43 h
 • Sport
 • izvor: Radio Mitrovica Sever
 • komentara:
 • pregleda: 267
Osamnaest godina Karate kluba “Kosovska Mitrovica”
Zoran Mojsilović (Foto Radio Mitrovica Sever)

Seniorski tim u ekipnim nastupima čine četiri devojke. To su Tamara Radulović, Elma Hajrović, Džejla Maljanović i Nikolina Mojsilović.

“Osvajanjem trećeg mesta mi smo ponovili rezultat iz 1995. godine sa Ktitorom. Od tada do sada, nismo imali karate klub sa Kosova i Metohije koji je postigao takav rezultat” rekao je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice, trener Zoran Mojsilović.

Ističe da ih to čini srećnim, zadovoljnim i daje im podstrek za dalje.

Devojke treniraju četiri puta nedeljno, kaže Mojsilović.

Mnogi pokušaju, pa iskažu interesovanje za drugi sport, i gde se pronađu tu i ostanu.

Klub koji je osnovan 2003. godine, danas broji 65 članova. 2005. godine, Olga Nešić osvojila je prvu medalju sa državnog prvenstva Srbije i Crne Gore.

Klub ima podršku Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, preko Ustanove za omladinu i sport u Kosovskoj Mitrovici.

Sledeće nedelje najmlađa generacija pionira odlazi na turnir koji će biti održan u Kraljevu, a prethodno će se ovog vikenda u klupskim prostorijama u Kosovskoj Mitrovici održati revijalni turnir povodom 18 godina postojanja kluba.

"Izuzetno dobro sarađujemo sa Kik boks klubom `Kosovska Mitrovica`, nosimo isto ime. Nekad kažemo starijim seniorima, probajte, promenite malo, odradite neki trening sa njima, izuzetno je korisno. Morate da budete malo i svestrani, malo morate kroz raznorazne druge fizičke aktivnosti, da upotpunite vase motoričke sposobnosti. Ukoliko dugo godina se baviti samo jednim sportom, određena grupa mišića će se razvijati više, a druga manje” rekao je Mojsilović.

Pored Mojsilovića, treneri su Albert Doličanin i Nemanja Božović.

Zoran Mojsilović, inače asistent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, je i doktorirao na temu ” Metodika sportskog treninga” i to svakodnevno koristi i u praksi.

Smatra da je individualni pristup neophodan. “Postižu se bolji rezultati ako vi osobi sa kojom radite prenosite informacije zašto on to radi, na koji način to doprinosi osobi koja je angažovana” kaže Mojsilović.

Ne možete da budete samo trener, morate da budete i pedagog i psiholog. Psihološki pristup nema šablon, od osobe je do osobe. U grupnom radu zadatak je isti, ali pristup, objašnjenje, motivacija, to je sve individualno, navodi Mojsilović.

On je, govoreći o značaju promocije sporta na medijima i u tom smislu podrške mladim sportistima, podsetio na svoje prvo gostovanje u medijima, koje je bilo upravo na Radiju Kosovska Mitrovica, kada je kao mladi kadet došao sa takmičenja i tim povodom bio gost davne 1993. godine.Ostale vesti

Otkazana skijaška takmičenja na Brezovici
Najavljeni "Kup Bezovice 2022" i "Šampionat Kosova" neće biti održani 22. i 23. januara kako je ranije najavljeno, saopštio je Skijaški savez Kosova.
 • 17.01.2022
Obavezna vakcina za učešće na Rolan Garosu
Ministarstvo sporta Francuske saopštilo je da neće biti izuzeća od novog zakona o vakcinalnim propusnicama, pa bi tako najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću moglo da bude zabranjeno da igra na Rolan Garosu.
 • 17.01.2022
Đoković se vraća u Srbiju
Novak Đoković se vraća pravo u Srbiju nakon što je morao da napusti Australiju.
 • 17.01.2022
Đoković: Razočaran sam, uzeću vreme da se odmorim
Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se odmah nakon što je Federalni sud u Australiji odlučio da mu potvrdi ukidanje vize, što podrazumeva momentalnu deportaciju iz te zemlje.
 • 16.01.2022
Kiana Krieziu osigurala učešće na Zimskim olimpijskim igrama
Skijašica Kijana Krieziu će predstavljati Kosovo na Zimskim olimpijskim igrama u Kini.
 • 14.01.2022
Australijske vlasti ponovo poništile vizu Novaku Đokoviću
Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću posle odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka. Đoković se ponovo suočava sa deportovanjem iz Australije, ali ima pravo žalbe i na ovu odluku.
 • 14.01.2022