Vesti
Sport

Osamnaest godina Karate kluba “Kosovska Mitrovica”

Seniorke Karate kluba “Kosovska Mitrovica” ostvarile su veliki uspeh na takmičenju Nacionalne premijer lige za seniorke koje je održano u Kragujevcu, osvojivši treće mesto. To je ekipni nastup i predstavlja prestižno, najviše takmičenje na nacionalnom nivou u okviru Republike Srbije.
 • 10.12.2021
 • 13:43 h
 • Sport
 • izvor: Radio Mitrovica Sever
 • komentara:
 • pregleda: 718
Osamnaest godina Karate kluba “Kosovska Mitrovica”
Zoran Mojsilović (Foto Radio Mitrovica Sever)

Seniorski tim u ekipnim nastupima čine četiri devojke. To su Tamara Radulović, Elma Hajrović, Džejla Maljanović i Nikolina Mojsilović.

“Osvajanjem trećeg mesta mi smo ponovili rezultat iz 1995. godine sa Ktitorom. Od tada do sada, nismo imali karate klub sa Kosova i Metohije koji je postigao takav rezultat” rekao je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice, trener Zoran Mojsilović.

Ističe da ih to čini srećnim, zadovoljnim i daje im podstrek za dalje.

Devojke treniraju četiri puta nedeljno, kaže Mojsilović.

Mnogi pokušaju, pa iskažu interesovanje za drugi sport, i gde se pronađu tu i ostanu.

Klub koji je osnovan 2003. godine, danas broji 65 članova. 2005. godine, Olga Nešić osvojila je prvu medalju sa državnog prvenstva Srbije i Crne Gore.

Klub ima podršku Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, preko Ustanove za omladinu i sport u Kosovskoj Mitrovici.

Sledeće nedelje najmlađa generacija pionira odlazi na turnir koji će biti održan u Kraljevu, a prethodno će se ovog vikenda u klupskim prostorijama u Kosovskoj Mitrovici održati revijalni turnir povodom 18 godina postojanja kluba.

"Izuzetno dobro sarađujemo sa Kik boks klubom `Kosovska Mitrovica`, nosimo isto ime. Nekad kažemo starijim seniorima, probajte, promenite malo, odradite neki trening sa njima, izuzetno je korisno. Morate da budete malo i svestrani, malo morate kroz raznorazne druge fizičke aktivnosti, da upotpunite vase motoričke sposobnosti. Ukoliko dugo godina se baviti samo jednim sportom, određena grupa mišića će se razvijati više, a druga manje” rekao je Mojsilović.

Pored Mojsilovića, treneri su Albert Doličanin i Nemanja Božović.

Zoran Mojsilović, inače asistent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, je i doktorirao na temu ” Metodika sportskog treninga” i to svakodnevno koristi i u praksi.

Smatra da je individualni pristup neophodan. “Postižu se bolji rezultati ako vi osobi sa kojom radite prenosite informacije zašto on to radi, na koji način to doprinosi osobi koja je angažovana” kaže Mojsilović.

Ne možete da budete samo trener, morate da budete i pedagog i psiholog. Psihološki pristup nema šablon, od osobe je do osobe. U grupnom radu zadatak je isti, ali pristup, objašnjenje, motivacija, to je sve individualno, navodi Mojsilović.

On je, govoreći o značaju promocije sporta na medijima i u tom smislu podrške mladim sportistima, podsetio na svoje prvo gostovanje u medijima, koje je bilo upravo na Radiju Kosovska Mitrovica, kada je kao mladi kadet došao sa takmičenja i tim povodom bio gost davne 1993. godine.Ostale vesti

Švajcarci zabranili „albanskog orla“ pred Mundijal

Duel Švajcarske i Srbije u grupnoj fazi Mundijala ponovo će privući mnogo pažnje, ali ovoga puta će pokušati da se spreče neprijatne scene i provokacije sa terena.

 • 25.09.2022
Grafiti UČK u severnom delu Mitrovice
U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć su uočeni novi grafiti UČK i albanske grupe B13.
 • 24.09.2022
Najmlađi fudbaleri iz Orahovca i Velike Hoče gostovali u Gračanici
Mališani iz Velike Hoče i Orahovca gostovali su sinoć u Gračanici gde su odigrali prijateljski meč sa ekipom ovdašnje Škole fudbala.
 • 19.09.2022
Goraždevac: Održan kros ’’Kroz Srbiju’’

Danas je u organizaciji RTS-a održan kros „Kroz Srbiju“ u Goraždevcu. Na krosu su učestvovali učenici osnovne škole „Janko Jovićević“, od prvog do osmog razreda.

 • 13.09.2022
Fudbalski Savez KiM izabrao novo rukovodstvo
U prostorijama FS Kosova i Metohije, održana je sednica trenerske organizacije Kosova i Metohije, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo te organizacije.
 • 26.08.2022
Supertalentovana Angelina Topić osvojila bronzu na prvenstvu Evrope
Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 1,93 metra. Zlato je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučih, koja se zaustavila na 1,95 metara, isto kao i srebrna Marija Vuković iz Crne Gore.
 • 22.08.2022