Vesti
Sport

Olimpijska baklja u Kosovskoj Mitrovici

Učenici osnovnih i srednjih škola opština sa severa Kosova danas su u Kosovskoj Mitrovici dočekali Olimpijsku baklju pred 10. jubilarne Olimpijske igre učenika Republike Srbije u Vranju.

Olimpijska baklja u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

Baklja su dočekali učenici iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Vučitrna.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić poželeo je mnogo uspeha svim đacima koji će predstavljati Kosovo na predstojećim Olimpijskim igrama učenika koje će se u Vranju održati od 9. do 15. maja.

"Izuzetna je cast što smo u ovom broju okupljeni i složni kada je u pitanju pobeda. Verujemo u pobedu na desetim, jubilarnim Olimpijskim igrama", istakao je Spirić.

U ime Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije okupljene učenike je pozdravio i savetnik u Savezu za školski sport Srbije Slobodan Čičanović koji je izrazio zahvalnost ovom ministarstvu što je izdvojilo značajna sredstva za održavanje ovakve sportske smotre.
"Svim ekipama koje su stekle pravo na učešće u ovim igrama čestitam i želim vam da postignete što bolji uspeh u Vranju. Mnoge ekipe iz ovog regiona su postizale uspehe na republičkim takmičenjima i ja to očekujem od vas i na takmičenju u Vranju", rekao je Čičanović.

Mnogo uspeha ekipama poželeo je i predsednik Saveza za školski sport Kosovske MItrovice dr Milan MIšić koji je istakao značaj angažovanja nastavnika fizičke kulture u dobrom radu Saveza.

"Onima koji učestvuju na Olimpijadi u Vranju želimo da se vrate sa nekom od medalja. Uvek koristim priliku da se zahvalim vašim profesorima fizičkog vaspitanja, bez njih naš Savez ne bi funkcionisao ovako kako funkcioniše", rekao je Mišić.

Učenici škola sa severa Kosova takmičiće se u sportskim disciplinama: odbojka, mali fudbal, stoni tenis, košarka, rukomet i atletika.
Olimpijski plamen je iz Kosovske Mitrovice nastavio put ka Novom Pazaru.

Organizator svečanog dočeka Olimpijskog plamena u Kosovskoj Mitrovici je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge Kosovska Mitrovica u saradnji sa Sportskim savezom Kosova i Metohije i Sportskim savezom Kosovska MItrovica.

Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije se održavaju svake četvrte godine, praćene Olimpijskim plamenom.

Prve Olimpijske igre učenika Republike Srbije održane su u Kragujevcu, a plamen 10. Jubilarnih Olimpijskih igara učenika krenuo je 1. aprila iz Sremske Mitrovice, koja je bila domaćin 2012.godine.

Olimpijske igre učenika Republike Srbije ove godine će se održati od 9.do 15.maja u Vranju u sportskim granama: atletika, mali fudbal, odbojka, košarka, rukomet, karate, streljaštvo, džudo, plivanje, gimnastika, stoni tenis, male olimpijske igre, tenis i mini atletika.

Olimpijske igre učenika Republike Srbije sprovode se u organizaciji Saveza za školski sport Srbije a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.Ostale vesti

Bokseri srpskog i kosovskog saveza u finalu u Zagrebu
U organizaciji bokserskog saveza Hrvatske u Zagrebu se održava prvenstvo Balkana u boksu na kome učestvuju takmičari iz 16 bokserskih saveza.
  • 09.05.2021
Devojčice i fudbal: U Gračanici se ponovo formira klub
Na stadionu Sportskog centra u Gračnaici fudbal igraju zajedno devojčice i dečaci. U ženskoj ekipi nema dovoljno članica, pa se trenizni odvijaju sa dečacima koji već treniraju. Formiranje kluba i upis mladih fudbalerki je u toku.
  • 08.05.2021
Kosovo izgubilo od Švedske 3:0
Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je na gostujućem terenu u Prištini selekciju Kosova sa 3:0.
  • 28.03.2021
Zlatna medalja za kosovsku džudiskinju na prvenstvu u Tbilisiju

Kosovo je obezbedilo zlatnu medalju na takmičenju u džudou koje se održava u Tbilisiju u Gruziji.

  • 26.03.2021
Španija dozvolila isticanje kosovske zastave i intoniranje himne
Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.
  • 11.03.2021
Novak Đoković je istorijski broj 1
Novak Đoković zvanično je ostvario jedan od dva najveća cilja u karijeri i postao je istorijski broj jedan, teniser s najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Sada Đoković počinje 311. sedmicu, dok Rodžer Federer ostaje na 310. Iza njih su Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268 sedmica.
  • 08.03.2021