Vesti
Sport

Odbojka u Gračanici: Kadetkinje i juniorke na Vidovdanskom turniru

U Gračanici se danas i sutra održava treći po redu Vidovdanski odbojkaški turnir za juniorke rođene 2000. i ranije, kao i za kadetkinje rođene 1998. ali i mlađe.
Odbojka u Gračanici: Kadetkinje i juniorke na Vidovdanskom turniru
Foto Kim arhiva

Na turniru učestvuje više stotina devojaka iz centralnog Kosova i drugih gradova iz Srbije, ali ne i sa severa Kosova.

Vidovdanski odbojkaški turnir igra se na sportskim terenima u Donjoj Gušterici i po potrebi na sportskim terenima u Gračanici.

Organizatori iz odbojkaškog kluba "Vidovdan" kažu da su svi potrebni uslovi obezbeđeni, kao i da su pripremili sadržajan program za devojke i trenere i tokom proteklog dana, kada su, za slobodni deo programa, organizovane posete manastirima Visoki Dečani i Pećkoj Patrijaršiji.

Prve ekipe stigle su još juče, a pristižu i danas, neposredno pred početak turnira, ali ne i odbojkašice iz četiri opštine sa Severa, koje su bile pozvane preko svojih trenera.

Sekretar OK "Vidovdan", Vladan Trifić dodaje da je situacija "paradoksalna", jer na Kosovu,odbojkašice sa severa igraju u kraljevačkoj ligi, dok odbojkašice s juga igraju u ligi s Vojvodinom.

On dodaje i da je šteta što u Gračanicu nisu stigle i devojke sa severa. Između ostalog, kaže Trifić, propušta se šansa i za dobro druženje i jačanje veza između sredina u kojima žive Srbi na Kosovu

Utakmice se danas igraju do 19 časova. U nedelju se od 10 sati ujutru igraju polufinalne i finalne utakmice, kao i revijalna utakmica Old Stars, između trenera svih ekipa, s jedne strane i juniora ОК "Partizan" iz Lipljana, sa druge. Pobednike potom očekuje dodela medalja, a sve učesnike i zajednički ručak.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
  • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
  • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
  • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
  • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
  • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
  • 13.05.2023