Nova Uefina pravila zbog Kosova

Unija evropskih fudbalskih asocijacija pooštrava pravila kako bi sprečila ignorisanje kosovske selekcije.

Podeli ovaj članak sa:
 • UEFA (Foto Welt)

"Ova politika obavezuje sve druge timove da prihvate da igraju protiv nacionalnih i klubskih timova Kosova, ako je to rezultat žreba, bilo na njihovoj teritoriji ili na teritoriji Kosova", rekao je predsednik Uefe Aleksandar Čeferin.

Kako objašnjava AP, postoje "rupe" u novim pravilima - odnose se na utakmice koje se tokom kvalifikacija igraju kod kuće i u gostima, ali ne preciziraju šta će se dogoditi ako se, na primer, kosovska i španska reprezentacija plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Španija je jedna od zemalja EU koje ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Tim Kosova i dalje će u žrebu kvalifikacija biti odvojen od reprezentacija s kojima ne igra iz bezbednosnih razloga, kao što su timovi Srbije i BiH.

Fudbaleri Kosova igraće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se odvijati u gradovima u 12 država, od kojih četiri - Azerbejdžan, Rumunija, Rusija i Španija - ne priznaju samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine.

Ostale vesti

 • Kosovo neće moći da igra fudbal sa Srbijom, BiH i Rusijom

  Kosovo neće moći da igra fudbal sa Srbijom, BiH i Rusijom

  Kosovska reprezentacija i ostale fudbalske ekipe na Kosovu u sklopu kvalifikacija za evropske lige, ili evropsko prvenstvo, neće moći da igraju utakmice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Rusijom, ni kao domaćini a ni kao gosti, kažu u Fudbalskom savezu Kosova.

 • Čupka zlatna i na Balkanskom kupu

  Čupka zlatna i na Balkanskom kupu

  Reprezentativka Srbije u kik boksu iz Severne Mitrovice, posle osvajanja evropskog trona nastavlja da niže uspehe, a dominaciju je potvrdila novom zlatnom medaljom sa Balkanskog kupa koji je tokom vikenda održan u Nišu.

 • Kosovo dočekuje Englesku

  Kosovo dočekuje Englesku

  Fudbalska reprezentacija Kosova danas u Prištini dočekuje Englesku u utakmici 8. kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. I pored toga što meč nema takmičarski značaj, očekuje se pravi spektakl na stadionu Fadilj Vokri.

 • Deca sa Kosova gosti Nikole Rađena

  Deca sa Kosova gosti Nikole Rađena

  Treću godinu zaredom mališani sa Kosova bili su gosti vaterpolo kampa pod nazivom "Number One", koji se održavao u Pančevu. Deca su imala prilike da upoznaju srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane