Vesti
Sport

Nikola Rađen: Svako dete zaslužuje da se bavi sportom

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen došao je ponovo u Gračanicu. Ovoga puta sa timom saradnika koji će zajedno sa njim u narednih pet dana voditi "Školu plivanja i vaterpola".

Nikola Rađen: Svako dete zaslužuje da se bavi sportom
Popović i Rađen (Foto Kim)

Posle sastanka sa predsednikom Opštine Gračanica, Rađen je kazao da je srećan što je došao u Gračanicu da se druži sa mališanima i pokaže im osnovne tehnike vaterpola i plivanja.

"Jako mi je drago što ćemo svojim iskustvom i kvalitetnim radom da prenesemo znanje na najmlađe, i da ih naučimo najosnovinije stvari u vodi. To će biti tehnika plivanja i vaterpola i čak bih najavio i utakmicu koja će se odrigrati u nedelju u terminu od 18 do 20 časova. Ja mislim da smo spojili lepo i korisno i mislim da će ova saradnja biti početak jedne lepe stvari, istorijski momenat za Gračanicu. Uz sve neke negativne stvari koje su se dešavale pravimo pozitivne i afirmativne stvari, mislimo na najmlađe i želimo svakom detetu da poklonimo pažnju. Svako dete zaslužuje da se bavi sportom i da dobije od nas - Akademije vodenih sportova "Crvena zvezda" na najbolji način", istakao je Rađen.

Za učešće u "Školi plivanja" prijavilo se stotinak dece, a Rađen očekuje da se taj broj poveća. Otvaranje je zakazano za 5 popodne na Bazenu "Hacijenda". Pored Rađena, decu će obučavati i Aleksandar Milojević, Miloš Vukićević i Dražen Rajković.

"Uslovi na bazenu u Gračanici su vrhunski. Ja znam koliko je bilo teško ljudima iz opštine i predsedniku u celoj situaciji da se organizuje ovako nešto i da bude na vrhunskom nivou. Problali smo teren za vaterpolo i možemo da se pohvalimo da je kao neki svetski bazen. Uslovi su vrhunski za rad i da će kvalitet doći do izražaja", skroman je Rađen.

Oduševljen je i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

"Ovo je veoma značajan događaj za Opštinu Gračanica. Imali smo priliku da ugostimo naše vaterpoliste na čelu sa Nikolom Rađenom koji je postao i veliki prijatelj opštine Gračanica. Kad smo se videli on se nije osetio kao da je došao negde u goste, nego kao svojoj kući. Meni je drago da smo jedan ovako bitan projekat odradimo. Bitan je zato što je za naše najmlađe. Oko stotinak dece imaće priliku da se druži sa našim vaterpolistima, da uče vaterpolo, da uče da plivaju. Ovo je jedan predivan događaj, uprkos svemu što se dešava. Svedoci smo da su brojni incidenti za nama ali mi pokušavamo da živimo normalno i da zdravim i lepim stvarima obradujemo našu decu", kazao je Popović.

Deca će trenirati pre i posle podne, a biće podeljeni u grupe, odnosno na starije i mlađe.Ostale vesti

Sahranjen Duda Ivković

Legendarni jugoslovenski i srpski trener Dušan Duda Ivković sahranjen je u utorak u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

  • 21.09.2021
Budimpešta: Srebrna i bronzana medalja za Kik-boks klub Kosovska Mitrovica
Takmičari Kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su dve medalje na Svetskom kupu održanom u Budimpešti.
  • 19.09.2021
Mladi vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva
Mladi vaterpolisti Srbije, selekcija do 17 godina, plasirali su se u finale Evropskog šampionata na Malti, nakon što su u polufinalu savladali Mađarsku 12:10 (3:2, 3:0, 6:4, 0:4).
  • 18.09.2021
Kosovo sa 2:0 poraženo od Španije

Fudbalska reprezentacija Španije je sinoć na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini pobedila reprezentaciju Kosova sa 2:0 u utakmici B grupe u kvalifikacijama za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022 godine.

  • 09.09.2021
Milisavljević i Pavlović osvojili zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Skoplju
Članovi mitrovičkog kik-boks kluba "028", Pavle Milisavljević i Stefan Pavlović, bili su deo reprezentacije Srbije koja je proteklog vikenda učestvovala na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.
  • 06.09.2021
Fudbaleri Kosova igrali nerešeno s Grčkom
Vedat Murići spasio je Kosovo od poraza protiv Grčke s golom u poslednjim minutima utakmice, ali šanse za plasman na Svetsko prvenstvo ostaju male, prenosi Gazeta ekspres.
  • 06.09.2021