Vesti
Sport

Nikola Rađen: Svako dete zaslužuje da se bavi sportom

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen došao je ponovo u Gračanicu. Ovoga puta sa timom saradnika koji će zajedno sa njim u narednih pet dana voditi "Školu plivanja i vaterpola".

Nikola Rađen: Svako dete zaslužuje da se bavi sportom
Popović i Rađen (Foto Kim)

Posle sastanka sa predsednikom Opštine Gračanica, Rađen je kazao da je srećan što je došao u Gračanicu da se druži sa mališanima i pokaže im osnovne tehnike vaterpola i plivanja.

"Jako mi je drago što ćemo svojim iskustvom i kvalitetnim radom da prenesemo znanje na najmlađe, i da ih naučimo najosnovinije stvari u vodi. To će biti tehnika plivanja i vaterpola i čak bih najavio i utakmicu koja će se odrigrati u nedelju u terminu od 18 do 20 časova. Ja mislim da smo spojili lepo i korisno i mislim da će ova saradnja biti početak jedne lepe stvari, istorijski momenat za Gračanicu. Uz sve neke negativne stvari koje su se dešavale pravimo pozitivne i afirmativne stvari, mislimo na najmlađe i želimo svakom detetu da poklonimo pažnju. Svako dete zaslužuje da se bavi sportom i da dobije od nas - Akademije vodenih sportova "Crvena zvezda" na najbolji način", istakao je Rađen.

Za učešće u "Školi plivanja" prijavilo se stotinak dece, a Rađen očekuje da se taj broj poveća. Otvaranje je zakazano za 5 popodne na Bazenu "Hacijenda". Pored Rađena, decu će obučavati i Aleksandar Milojević, Miloš Vukićević i Dražen Rajković.

"Uslovi na bazenu u Gračanici su vrhunski. Ja znam koliko je bilo teško ljudima iz opštine i predsedniku u celoj situaciji da se organizuje ovako nešto i da bude na vrhunskom nivou. Problali smo teren za vaterpolo i možemo da se pohvalimo da je kao neki svetski bazen. Uslovi su vrhunski za rad i da će kvalitet doći do izražaja", skroman je Rađen.

Oduševljen je i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

"Ovo je veoma značajan događaj za Opštinu Gračanica. Imali smo priliku da ugostimo naše vaterpoliste na čelu sa Nikolom Rađenom koji je postao i veliki prijatelj opštine Gračanica. Kad smo se videli on se nije osetio kao da je došao negde u goste, nego kao svojoj kući. Meni je drago da smo jedan ovako bitan projekat odradimo. Bitan je zato što je za naše najmlađe. Oko stotinak dece imaće priliku da se druži sa našim vaterpolistima, da uče vaterpolo, da uče da plivaju. Ovo je jedan predivan događaj, uprkos svemu što se dešava. Svedoci smo da su brojni incidenti za nama ali mi pokušavamo da živimo normalno i da zdravim i lepim stvarima obradujemo našu decu", kazao je Popović.

Deca će trenirati pre i posle podne, a biće podeljeni u grupe, odnosno na starije i mlađe.Ostale vesti

Goraždevac: Počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu
U Goraždevcu je juče počeo turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava svakog 3. avgusta već više od 70 godina i jedna je od lepših atrakcija za stanovnike ovog sela.
  • 04.08.2022
Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju u Svetskoj ligi
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Australije 14:7 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe A na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu.
  • 24.07.2022
Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto je danas u Ankari u meču za treće mesto pobedila selekciju Turske sa 3:0. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sara Lozo sa 19 poena, dok je Bianka Buša zabeležila 14, a Ana Bjelica 12.

  • 17.07.2022
Danilovićeva već osvojila titulu
Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je titulu u Lozani dan pre finala.
  • 16.07.2022
Uplitanje politike u sport

Olimpijski komitet Kosova (OKK) saopštio je da je stonoteniserima Kosova onemogućeno da čestvuju na Evropskom prvenstvu (EP) u kategoriji do 21. godine, koje se održava u Beogradu.

 

  • 16.07.2022
Na utakmici mapa Crne Gore sa otcepljenim delom i poruka - vi ste sledeći!
Na utakmici Ljapi - Budućnost u Prištini došlo je do provokacije kada je na tribinama razvijena mapa Crne Gore od koje je "otcepljen" jedan deo, uz poruku: Vi ste sledeći.
  • 15.07.2022