Vesti
Sport

Nikola Rađen: Svako dete zaslužuje da se bavi sportom

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen došao je ponovo u Gračanicu. Ovoga puta sa timom saradnika koji će zajedno sa njim u narednih pet dana voditi "Školu plivanja i vaterpola".

Nikola Rađen: Svako dete zaslužuje da se bavi sportom
Popović i Rađen (Foto Kim)

Posle sastanka sa predsednikom Opštine Gračanica, Rađen je kazao da je srećan što je došao u Gračanicu da se druži sa mališanima i pokaže im osnovne tehnike vaterpola i plivanja.

"Jako mi je drago što ćemo svojim iskustvom i kvalitetnim radom da prenesemo znanje na najmlađe, i da ih naučimo najosnovinije stvari u vodi. To će biti tehnika plivanja i vaterpola i čak bih najavio i utakmicu koja će se odrigrati u nedelju u terminu od 18 do 20 časova. Ja mislim da smo spojili lepo i korisno i mislim da će ova saradnja biti početak jedne lepe stvari, istorijski momenat za Gračanicu. Uz sve neke negativne stvari koje su se dešavale pravimo pozitivne i afirmativne stvari, mislimo na najmlađe i želimo svakom detetu da poklonimo pažnju. Svako dete zaslužuje da se bavi sportom i da dobije od nas - Akademije vodenih sportova "Crvena zvezda" na najbolji način", istakao je Rađen.

Za učešće u "Školi plivanja" prijavilo se stotinak dece, a Rađen očekuje da se taj broj poveća. Otvaranje je zakazano za 5 popodne na Bazenu "Hacijenda". Pored Rađena, decu će obučavati i Aleksandar Milojević, Miloš Vukićević i Dražen Rajković.

"Uslovi na bazenu u Gračanici su vrhunski. Ja znam koliko je bilo teško ljudima iz opštine i predsedniku u celoj situaciji da se organizuje ovako nešto i da bude na vrhunskom nivou. Problali smo teren za vaterpolo i možemo da se pohvalimo da je kao neki svetski bazen. Uslovi su vrhunski za rad i da će kvalitet doći do izražaja", skroman je Rađen.

Oduševljen je i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

"Ovo je veoma značajan događaj za Opštinu Gračanica. Imali smo priliku da ugostimo naše vaterpoliste na čelu sa Nikolom Rađenom koji je postao i veliki prijatelj opštine Gračanica. Kad smo se videli on se nije osetio kao da je došao negde u goste, nego kao svojoj kući. Meni je drago da smo jedan ovako bitan projekat odradimo. Bitan je zato što je za naše najmlađe. Oko stotinak dece imaće priliku da se druži sa našim vaterpolistima, da uče vaterpolo, da uče da plivaju. Ovo je jedan predivan događaj, uprkos svemu što se dešava. Svedoci smo da su brojni incidenti za nama ali mi pokušavamo da živimo normalno i da zdravim i lepim stvarima obradujemo našu decu", kazao je Popović.

Deca će trenirati pre i posle podne, a biće podeljeni u grupe, odnosno na starije i mlađe.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023