Vesti
Sport

Nebojša Stanisavljević pobednik Otvorenog pojedinačnog turnira u šahu

U Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici danas je održan Otvoreni pojedinačni šahovski turnir, u organizaciji Šahovskog saveza Kosova i Metohije.

 • 30.01.2022
 • 17:50 h
 • Sport
 • izvor: Radio Mitrovica Sever
 • komentara:
 • pregleda: 287
Nebojša Stanisavljević pobednik Otvorenog pojedinačnog turnira u šahu
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Turnir je okupio brojne ljubitelje šaha, a na njemu je nastupilo 19 takmičara.

Prvo mesto sa šest poena osvojio je Nebojša Stanisavljević iz Šahovskog kluba „Trepča“, na drugom je Rade Marković sa 5.5 poena, takođe iz „Trepče“, a na trećem mestu je Dušan Milić sa pet poena iz ŠK „Kosmet“ iz Leposavića.

Sekretar Šahovskog saveza Kosova i Metohije Momčilo Adžić kaže da je sve proteklo u najboljem redu i da je zadovoljan igrom i postignutim rezultatima. On je najavio da će se u martu biti održano Pojedinačno seniorsko prvenstvo Kosova i Metohije.

„Sledeće nedelje turnir neće biti održan, ali nastavljamo sa održavanjem u februaru i martu. U martu mesecu očekujemo održavanje Pojedinačnog prvenstva Kosova i Metohije za seniore, koje nije održano još od 2009. godine. Najbitnije je da učestvuju svi ljubitelji šaha, kako bi se na ovim prostorima šah još više razvijao, i mi imali što više takmičara“ rekao je Adžić i dodao da su pripreme za održavanje prvenstva već u toku.

Adžić je najavio i održavanje ekipnog Kupa Kosova i Metohije u aprilu, gde prvak stiče pravo igranja u finalu Kupa Srbije.

Interesovanje za igranjem šaha na Kosovu i Metohiji raste iz meseca u mesec, tako da je na turniru bio prisutan i veliki broj posmatrača, različitog pola i uzrasta.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
 • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
 • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
 • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
 • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
 • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
 • 25.05.2022