Vesti
Sport

Najmlađi fudbaleri Velike Hoče i Goraždevca odigrali prijateljske mečeve

U Velikoj Hoči su odigrane prijateljske utakmice u fudbalu između najmlađih timova domaćina i gostujuće ekipe iz Goraždevca.

 • 21.03.2022
 • 08:26 h
 • Sport
 • izvor: Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 415
Najmlađi fudbaleri Velike Hoče i Goraždevca odigrali prijateljske mečeve
Mladi fudbaleri u Velikoj Hoči (Foto: Radio Goraždevac)

Juče u popodnevnim časovima su dečaci iz Velike Hoče ugostili svoje vršnjake iz Goraždevca na svom terenu u školskom dvorištu OŠ „Svetozar Marković“. Mladi fudbaleri su zajedno sa gostima priredili jednu lepu fudbalsku predstavu za sve prisutne i prikazali izuzetan talenat za ovaj sport.

Uz mnogo lepih poteza sa obe strane u prijateljskom duhu završili meč šutiranjem penala gde su se istakli golmani obe ekipe.

Organizator ovog događaja, Stanimir Mavrić iz Velike Hoče kaže da je on organizovao fudbalski meč zajedno sa prijateljima iz Goraždevca. On se nada daće se među mališanima pre svega roditi neka nova prijateljstva i razviti sportski duh.

„Spontano smo se dogovorili da oni dođu kod nas, ja, Zlatko i naši stari prijatelji iz Goraždevca. Želimo da se deca upoznaju i odigraju malo fudbal, i da se mi svi zajedno družimo sa njima“, kaže Mavrić za Radio Goraždevac.

Odigrana su dva meča gde su slavili domaći fudbaleri, a razultat je svakako bio u drugom planu.

Dečaci iz obe ekipe su srećni što su igrali sa svojim vršnjacima iz drugog mesta jer nemaju baš često priliku da se susreću sa drugom decom i igraju fudbal sa njima.

„Srećan sam što su oni došli kod nas da igramo i da se družimo, mi smo pobedili ovde i baš bih voleo da i mi idemo kod njih da igramo i tamo da vidimo ko je bolji“, kaže jedan od dečaka iz domaće ekipe.

U Velikoj Hoči, Goraždevcu, Orahovcu, Osojanu, Suvom Grlu i ostalim sredinama po Kosovu i Metohiji odrasta puno talentovane dece za sport. Oni u svojim mestima, nemaju adekvatne uslove za bavljenje sportom, zato im ovakva okupljanja prijaju i daju nadu da će biti što više ovakvih i sličnih događaja.

Posle utakmice mališani su se upoznali, sprijateljili i družili a rastali su se u nadi da će se opet što pre sresti i ponovo zajedno igrati fudbal.

 Ostale vesti

‚‚Spust bez granica‚‚ 20. i 21. avgusta
Ovogodišnja dvodnevna manifestacija "Spust bez granica" – splavarenje Ibrom od Leposavića do Raške, okupiće ljubitelje prirode, raftinga i kampovanja 20. i 21. avgusta.
 • 03.07.2022
Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
 • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
 • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
 • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
 • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
 • 29.05.2022