Vesti
Sport

Najbolji fudbaler Krsta Đorđević, a tim "Gracko"

Pod okriljem Fudbalskog saveza KiM uručene su nagrade i priznanja najboljim fudbalskim pojedincima i ekipama u 2013. godini.
Najbolji fudbaler Krsta Đorđević, a tim
Najbolji u 2013. (Foto KIM)

Svečanost na kojoj su proglašeni najbolji fudbaler, trener, sportski radnik i sudija na Kosovu održala se u Domu kulture u Gračanici.

Za najboljeg fudbalera proglašen je Krsta Đorđević, član FK “Mokra Gora” iz Zubinog Potoka. “Presrećan sam zbog nagrade. Predstavlja mi dodatan motiv za dalje”, kazao je KIM radiju Đorđević.

Nagrade su dobili i najbolji fudbaleri u kategoriji: petlića, pionira i kadeta. Najbolji pionir je  Đorđe Mihajlović iz Dobrotina, polaznik škole fudbala iz Gračanice. “Nagrada mi znači puno i predstavlja sav moj trud koji sam uložio poslednjih godina”, kazao je Mihajlović.

Najbolji klub je „Gracko“ iz Starog Gracka. Tim koji je poslednjih pet godina prvak Okružne kosovske lige i koji je jesenju sezonu završio kao prvi na tabeli.

„Svojim igrama i rezultatima smo zaslužili ovo priznanje. Sigurno će igračima dati podstrek više da ovo priznanje opravdaju i postižu još bolje rezultate. Mladima bih poručio da se bave sportom, da ostave kafiće, internet“, kazao je KIM radiju predsednik kluba Jovan Matović.

Predsednik FSKiM Goran Obradović je kazao da će se ljudi u Savezu truditi da uanprede i obezbede boje uslove za fudbal na Kosovu.

„Fudbalska organizacija je prva koja je obnovila rad na Kosovu, gotovo odmah posle teške nesreće koja je 1999. godine zadesila srpski narod ovde. Uzdigli smo se i zbog toga smo ponosni. Nadamo se i da ćemo u 2014. godini ređati uspehe. Ova 2013. godina je bila kao i sve druge za srpski narod, pa tako i za nas fudbalske radnike, jer svi delimo istu sudbinu“, kazao je Obradović

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović koji je kazao da će opština Gračanica, ali i Kancelarija za KiM pomagati sport.

„Ono što mi imamo na raspolaganju od resursa to je i vaše, rapsolagaćemo zajedno onako kako smatramo da je najbolje. Uvek ćete u nama naći potporu. Ono što imamo biće dostupno svima, pa ćemo se zajedno boriti“, rekao je Stojanović.

U okviru zvaničnog dela svečanosti dodeljene su nagrade, priznanja i zahvalnice i onima koji su svojim radom i rezultatima zaslužni za promociju fudbala.Ostale vesti

Karate klub u Zubinom Potoku ponovo aktivan
Karate klub u Zubinom Potoku, koji je nekoliko godina bio u mirovanju, ponovo je aktivan.
  • 23.10.2021
Bokserima sa Kosova nije dozvoljen odlazak u Beograd na takmičenje
Bokserskoj reprezentaciji Kosova rano jutros nije dozvoljen ulazak u Srbiju, na takmičenje koje se održava u Beogradu. 
  • 23.10.2021
Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021