Vesti
Sport

MOK u petak o prijemu Kosova

Međunarodni olimpijski komitet raspravljaće u petak o zahtevu Kosova da postane član te organizacije.

U švajcarskom Montreu danas je počeo sastanak Izvršnog odbora MOK-a na čijem je dnevnom redu i inicijativa za prijem Kosova, a to pitanje biće razmotreno zadnjeg dana sastanka, u petak, izjavio je portparol te organizacije Mark Adams.

Olimpijski komitet Srbije saopštio je juče da je od MOK-a primio obaveštenje o zvaničnoj inicijativi Kosova za prijem u punopravno članstvo.

„Imamo informaciju da su članovi MOK-a spremni da ovoga puta daju podršku toj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive“, saopštio je OKS.

U saopštenju se navodi da bi „takav prijem predstavljao presedan koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu ni jedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK-a, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija“.Ostale vesti

Đoković i zvanično ponovo broj jedan svetskog tenisa

Srpski teniser Novak Đoković od danas je ponovo na prvom mestu ATP liste, na koje se vratio posle 10. trijumfa na Australijan Openu.

  • 30.01.2023
Đokoviću istorijski pehar i povratak na prvo mesto ATP liste!
Novak Đoković je šampion Australijan Opena! Novak Đoković je ispisao nove stranice istorije! Novak Đoković je od ponedeljka ponovo svetski broj jedan!
  • 29.01.2023
Novak Đoković osvojio turnir u Australiji
Srpski teniser Novak Đoković sezonu je počeo osvajanjem titule u Adelejdu. U najdramatičnijem finalu koje je ikada odigrano na ovom turniru Đoković je morao da napravi preokret, odigra tri seta i na terenu provede tri sata i 11 minuta. Na kraju je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:4.
  • 08.01.2023
FK Crvena zvezda šalje novčanu pomoć za ugrožene na Kosovu
Fudbalski klub “Crvena zvezda” uplatiće 20.000 evra za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa KiM, saopšteno je iz ovog kluba.
  • 07.01.2023
Nedović srce za Stefana i Miloša
Pred meč sa Valensijom bek košarkaša Crvene zvezde Nemanja Nedović ispisao je imena Stefana i Miloša Stojanovića, dečaka i mladića iz Gotovuše koji su danas ranjeni.
  • 06.01.2023
Kosovska džudistkinja Distrija Krasnići osvojila zlato u Izraelu

Džudistkinja sa Kosova Dsitria Krasniki osvojila je danas zlatnu medalju na džudo masters turniru „Jerusalim 2022“.

  • 21.12.2022