Vesti
Sport

MOK u petak o prijemu Kosova

Međunarodni olimpijski komitet raspravljaće u petak o zahtevu Kosova da postane član te organizacije.

U švajcarskom Montreu danas je počeo sastanak Izvršnog odbora MOK-a na čijem je dnevnom redu i inicijativa za prijem Kosova, a to pitanje biće razmotreno zadnjeg dana sastanka, u petak, izjavio je portparol te organizacije Mark Adams.

Olimpijski komitet Srbije saopštio je juče da je od MOK-a primio obaveštenje o zvaničnoj inicijativi Kosova za prijem u punopravno članstvo.

„Imamo informaciju da su članovi MOK-a spremni da ovoga puta daju podršku toj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive“, saopštio je OKS.

U saopštenju se navodi da bi „takav prijem predstavljao presedan koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu ni jedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK-a, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija“.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022