Vesti
Sport

Mladi fudbaleri iz Gračanice na turniru u Italiji

Fudbaleri „Škole fudbala“ iz Gračanice otputovali su u Italiju gde će učestvovati na 11. Memorijalnom turniru „Flavio Proti“.

Mladi fudbaleri iz Gračanice na turniru u Italiji
Pred odlazak: Mladi fudbaleri sa gradonačelnikom Gračanice (Foto OG)

Dvadesetak  mladih polaznika ove škole odigraće utakmice protiv svojih vršnjaka iz italijanskih fudbalskih klubova Torino, Šturm i Cesena, od 14. do 19. maja.

To je drugi put da fudbaleri ove škole učestvuju na turniru „Flavio Proti“, a kako obećava njihov trener Dejan Mirić oni će na najbolji način predstaviti Gračanicu, prenosi opštinska informativna služba.

Fudbaleri rođeni 2001. i 2002. godine otputovali su u Italiju sa svojim trenerima i predstavnicima opštine Gračanica, koja je organizuje i finansira ovo putovaje.

“Opština Gračanica će uvek podržavati i ulagati u omladinu i sport”, kazao je direktor odeljenja za obrazovanje, kulturu, omladinu i sprot Dragan Dimitrijević.

Fudbalsku delegaciju iz Gračanice dočekaće predstavnici iItalijanske sportske fudbalske asocijacije koji su i organizatori memorijalnog turnira “Flavio Proti”.

Mladi fudbaleri  iz Gračanice u petak, 16. maja od 20 sati igraće utakmikcu protiv FK Cesena, a u subotu, 17. maja protiv Torina i Šturma iz Graca.

Na 11. Memorijalnom turniru „Flavio Proti“ učestvovaće nekoliko evropskih klubova, kao što su: Juventus, Lacio, Torino, Real Madrid, Inter, Fiorentina, Kaljari, Šturm, ali i fudbaleri beogradske Crvene Zvezde.Ostale vesti

Đoković i zvanično ponovo broj jedan svetskog tenisa

Srpski teniser Novak Đoković od danas je ponovo na prvom mestu ATP liste, na koje se vratio posle 10. trijumfa na Australijan Openu.

  • 30.01.2023
Đokoviću istorijski pehar i povratak na prvo mesto ATP liste!
Novak Đoković je šampion Australijan Opena! Novak Đoković je ispisao nove stranice istorije! Novak Đoković je od ponedeljka ponovo svetski broj jedan!
  • 29.01.2023
Novak Đoković osvojio turnir u Australiji
Srpski teniser Novak Đoković sezonu je počeo osvajanjem titule u Adelejdu. U najdramatičnijem finalu koje je ikada odigrano na ovom turniru Đoković je morao da napravi preokret, odigra tri seta i na terenu provede tri sata i 11 minuta. Na kraju je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:4.
  • 08.01.2023
FK Crvena zvezda šalje novčanu pomoć za ugrožene na Kosovu
Fudbalski klub “Crvena zvezda” uplatiće 20.000 evra za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa KiM, saopšteno je iz ovog kluba.
  • 07.01.2023
Nedović srce za Stefana i Miloša
Pred meč sa Valensijom bek košarkaša Crvene zvezde Nemanja Nedović ispisao je imena Stefana i Miloša Stojanovića, dečaka i mladića iz Gotovuše koji su danas ranjeni.
  • 06.01.2023
Kosovska džudistkinja Distrija Krasnići osvojila zlato u Izraelu

Džudistkinja sa Kosova Dsitria Krasniki osvojila je danas zlatnu medalju na džudo masters turniru „Jerusalim 2022“.

  • 21.12.2022