Vesti
Sport

Mladi fudbaleri iz Gračanice na turniru u Italiji

Fudbaleri „Škole fudbala“ iz Gračanice otputovali su u Italiju gde će učestvovati na 11. Memorijalnom turniru „Flavio Proti“.

Mladi fudbaleri iz Gračanice na turniru u Italiji
Pred odlazak: Mladi fudbaleri sa gradonačelnikom Gračanice (Foto OG)

Dvadesetak  mladih polaznika ove škole odigraće utakmice protiv svojih vršnjaka iz italijanskih fudbalskih klubova Torino, Šturm i Cesena, od 14. do 19. maja.

To je drugi put da fudbaleri ove škole učestvuju na turniru „Flavio Proti“, a kako obećava njihov trener Dejan Mirić oni će na najbolji način predstaviti Gračanicu, prenosi opštinska informativna služba.

Fudbaleri rođeni 2001. i 2002. godine otputovali su u Italiju sa svojim trenerima i predstavnicima opštine Gračanica, koja je organizuje i finansira ovo putovaje.

“Opština Gračanica će uvek podržavati i ulagati u omladinu i sport”, kazao je direktor odeljenja za obrazovanje, kulturu, omladinu i sprot Dragan Dimitrijević.

Fudbalsku delegaciju iz Gračanice dočekaće predstavnici iItalijanske sportske fudbalske asocijacije koji su i organizatori memorijalnog turnira “Flavio Proti”.

Mladi fudbaleri  iz Gračanice u petak, 16. maja od 20 sati igraće utakmikcu protiv FK Cesena, a u subotu, 17. maja protiv Torina i Šturma iz Graca.

Na 11. Memorijalnom turniru „Flavio Proti“ učestvovaće nekoliko evropskih klubova, kao što su: Juventus, Lacio, Torino, Real Madrid, Inter, Fiorentina, Kaljari, Šturm, ali i fudbaleri beogradske Crvene Zvezde.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022