Vesti
Sport

Mitrovčanka Natalija Savić svetska šampionka u kik-boksu

Mitrovčanka Natalija Savić svetska je šampionka u kik-boksu. Nadmašila je tri suparnice i zlato osvojila za juniorsku reprezentaciju Srbije u kategoriji +60 i disciplini low kick.
Mitrovčanka Natalija Savić svetska šampionka u kik-boksu
Detalj sa takmičenja (Foto Fejsbuk)

Natalija je u ovim trenucima u Italiji, gde se takmičenje održava.

Rezultati još uvek nisu zvanično objavljeni, jer prvenstvo traje do nedelje, a borbe su još uvek u toku. I konačan broj medalja reprezentacije očekuje se krajem vikenda.

Informaciju da je Mitrovčanka postala svetska šampionka prvo je objavio njen matični kik-boks klub „028“.

Detalje o borbama sada već zlatne Natalije preneo je trener kluba, Marko Božović, koji je sa Natalijom trenirao od samog početka.

„Pratili smo uživo svaki meč, tako da znamo šta je bilo. Slavimo zlato! Četvrtfinale je Natalija radila sa Ruskinjom, polu-finale sa Turkinjom i u finalu je ponovo bila bolja od ruske takmičarke. Rusija je velesila u kik-boksu, tako da je pobeda nad čak dve ruske suparnice takođe veliki uspeh,“ kazao je Božović u izjavi za KoSSev.

Natalija je u više navrata donosila zlato u Kosovsku Mitrovicu, ali se povratak u rodni grad posle uspeha na takmičenju svetskog karaktera, po nepisanom pravilu, pozdravlja dočekom.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021