Vesti
Sport

Mitrovčanka Natalija Savić svetska šampionka u kik-boksu

Mitrovčanka Natalija Savić svetska je šampionka u kik-boksu. Nadmašila je tri suparnice i zlato osvojila za juniorsku reprezentaciju Srbije u kategoriji +60 i disciplini low kick.
Mitrovčanka Natalija Savić svetska šampionka u kik-boksu
Detalj sa takmičenja (Foto Fejsbuk)

Natalija je u ovim trenucima u Italiji, gde se takmičenje održava.

Rezultati još uvek nisu zvanično objavljeni, jer prvenstvo traje do nedelje, a borbe su još uvek u toku. I konačan broj medalja reprezentacije očekuje se krajem vikenda.

Informaciju da je Mitrovčanka postala svetska šampionka prvo je objavio njen matični kik-boks klub „028“.

Detalje o borbama sada već zlatne Natalije preneo je trener kluba, Marko Božović, koji je sa Natalijom trenirao od samog početka.

„Pratili smo uživo svaki meč, tako da znamo šta je bilo. Slavimo zlato! Četvrtfinale je Natalija radila sa Ruskinjom, polu-finale sa Turkinjom i u finalu je ponovo bila bolja od ruske takmičarke. Rusija je velesila u kik-boksu, tako da je pobeda nad čak dve ruske suparnice takođe veliki uspeh,“ kazao je Božović u izjavi za KoSSev.

Natalija je u više navrata donosila zlato u Kosovsku Mitrovicu, ali se povratak u rodni grad posle uspeha na takmičenju svetskog karaktera, po nepisanom pravilu, pozdravlja dočekom.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima "Sportskog saveza Kosova i Metohije" u Severnoj Mitrovici, delegacija "Sportskog saveza Srbije" (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu, tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020