Vesti
Sport

Miljković otvorio Vidovdanski odbojkaški turnir

Proslavljeni srpski odbojkaš, Ivan Miljković, otvorio je četvrti Vidovdanski turnir za odbojkašice, koji se danas i sutra održava na sportskom terenu u Donjoj Gušterici.
 • 24.06.2017
 • 21:21 h
 • Sport
 • izvor: Kim, Naša Gračanica
 • komentara:
 • pregleda: 2672
Miljković otvorio Vidovdanski odbojkaški turnir
Ivan Miljković sa odbojkašicama (Foto Opština Gračanica)

Miljković, koji je potpresednik Odbojkaškog saveza Srbije, istakao je da mu je drago što je danas na Kosovu i najavio veća ulaganja u ovaj sport.

„Drago mi je što vidim ovoliko dece i nasmejanih lica koja drže odbojkašku loptu kojom će pokušati da prikažu odbojkaške veštine. Odbojkaški savez Srbije je nakon nedavnih promena odlučio da više zađe među ljude i decom, da prisustvuje turnirima i odbojkaškim manifestacijama, koje se organizuju ne samo u Beogradu i okolini, nego i drugim krajevima. Kosovo je neizostavni deo i odbojka će ovde uvek biti nešto o čemu ćemo svi misliti i brinuti. Odbojkaški savez pokušaće da na Kosovu organizuje posebnu ligu koja bi kasnije bila deo Saveza“, kazao je Miljković.

Na turniru učestvuju odbojkašice rođene 1999. godine i mlađe. Nisu krile zadovoljstvo pojavom Ivana Miljkovića i nakon otvaranja turnira usledilo je fotografisanje. Osim Ivana, na Kosovu boravi i Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Beograda Igor Miljković.

„Sve je veoma lepo, upoznali smo dosta novih prijatelja, svi se lepo družimo, tako da je rezultat u drugom planu“, kazala je Maša iz OK „Kosovska Mitrovica“.

Vidovdanski turnir četvrtu godinu organizuje OK „Vidovdan“ Donja Gušterica-Gračanica, a osim domaćina učestvuju i ženske odbojkaške ekipe iz Lebana, Vranja, Zvečana, Kosovske Mitrovice, Štrpca i Lipljana.

Jedan od pokrovitelja turnira je i opština Gračanica, a na pomoći se zahvalio upravnik OK „Vidovdan“ Vladan Trifić.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
 • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
 • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
 • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
 • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

 • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

 • 06.03.2023