Vesti
Sport

’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
 • 29.05.2022
 • 10:17 h
 • Sport
 • izvor: Radio Mitrovica Sever
 • komentara:
 • pregleda: 366
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Učesnici turnira (Foto Radio Mitrovica Sever)

Šetnja je počela u 8 sati ispred restorana “Rajska banja” u Banjskoj. Oko trideset sportista, rekreativaca i građana poštovaoca Slavka Čebašeka, okupilo se jutros, kako bi učestvovali u šetnji njemu u čast.

Učesnici šetnje su se okupili i družili uz prvu jutarnju kafu, a zatim krenuli trasiranom stazom.

Najmlađi učesnik šetnje je Uroš Radulović, ima samo četiri godine i došao je sa roditeljima da se priključi ovoj inicijativi mitrovačkih rekreativaca i Ustanove za sport i omladinu Najstariji među učesnicima ima 76 godina, prijatelj, dugogodišnji sportski radnik i rekreativac Srboljub Antić.

Priroda i promovisanje zdravog načina života kao i sport i rekreacija su nešto što je u duhu mitrovačkih entuzijasta, a jedan od njih je bio i Alojz Slavko Čebašek, predavač fizičke kulture, sportski učitelj mnogih generacija i jedan od osnivača rekreativne grupe “Korak”, čiji su članovi prepešačili hiljade kilometara obilazeći različita mesta i zanimljive predele. Zato je današnji dan u znaku promovisanja zdravih životnih navika i šetnje u prirodi.Ostale vesti

Gračanica čeka pobedu protiv Švajcarske
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Švajcarske. Stanovnici opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruju u pobedu i bolju igru “Orlova”.
 • 02.12.2022
Srbija ispustila dva gola prednosti, protiv Kameruna 3:3
Šokantan remi Srbije protiv Kameruna 3:3 (2:1)! Imala je Srbija vođstvo od 3:1 u 53. minutu, imala je konotrolu igre i napade da stigne i do četvrtog pogotka jer su "lavovi" bili u nokdaunu. A, onda su sa dve vezane greške veznog reda, dve slabo postavljene ofsajd zamke, dozvolili iskusnom Abubakaru da golom i asistencijom za 120 minuta izjednači i tako donese bod svom timu u drugom kolu Grupe "G" na Mundijalu u Kataru.
 • 28.11.2022
Gračanica se nada pobedi protiv Kameruna
Fudbalska reprezentacija Srbije igra drugu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Kameruna, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu, uprkos porazu “Orlova” u prvom meču protiv Brazila.
 • 28.11.2022
FIFA zbog zastave pokrenula postupak protiv Srbije
Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".
 • 26.11.2022
FSK se žali FIFA zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Fudbalski savez Kosova je saopštio da je podneo žalbu FIFA-i zbog "agresivnog postupanja" reprezentacije Srbije, koja je postavila zastavu Srbije sa mapom Kosova na njoj u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru pre jučerašnje utakmice Srbija - Brazil u okviru Mundijala.
 • 25.11.2022
Gračanica čeka pobedu protiv Brazila
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Brazila, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu.
 • 24.11.2022