Vesti
Sport

Laplje Selo: Humanitarni odbojkaški turnir za lečenje Mirjane Lazić

U Srednjoškolskom centru Lapljem Selu održan je humanitarni turnir u odbojci radi prikupljanja sredstava za lečenje Mirjane Lazić iz Suvog Dola. 
Laplje Selo: Humanitarni odbojkaški turnir za lečenje Mirjane Lazić
Humanitarni turnir u odbojci u Lapljem Selu (Foto Kim)

Mirjani Lazić je neophodna translatacija rožnjače. Na ideju da na ovaj način prikupe određena sredstva došli su profesori fizičke kulture u Gimnaziji, Medicinskoj i Ekonomsko-trgovinskoj školi.

"Moje kolege i ja smo želeli da na ovaj način prikupimo sredstva i pomognemo koliko je to moguće. Stavili smo kutiju kako bi učenici ubacivali novac, ko je koliko u mogućnosti", kazala je za RTV Kim profesorica fizičke kulture u Medicinskoj školi Milena Krstić.

U ovoj humanitarnoj akciji, pored učenika, učestvuju i profesori.

"Po završetku turnira kutija će danas biti u prostorijama Medicinske škole, tako da će i profesori donirati novac, sutra će biti u Ekonomskoj, a narednog dana u Gimnaziji", dodala je Krstićeva.

Ovo nije prvi put da se učenici koji nastavu pohađaju u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu odazovu humanitarnim akcijama.

"Jako je lepo ovo što radimo, jer pored toga što prikupljamo novac u humanitarne svrhe, mi se puno zabavljamo. Nova škola je stvarno lepa, imamo odlične uslove, sve je super. Što više ovakvih turnira - to bolje", rekla je učenica prvog razreda Medicinske škole Magdalena Mitić.

"Ovo je za mene vrlo značajno. Ja se bavim sportom i van škole, treniram fudbal za FK `Polet`. Ovo nije prvi put da učestvujem na humanitarnom turniru, učestvovao sam i ranije. Uslovi u ovoj školi su znatno bolji, za razliku od prethodne", naveo je Milan Milovanović, učenik druge godine Ekonomsko-trgovinske škole.

"Mi smo i prethodnih godina uvek organizovali humanitarne akcije. Sviđa mi se ta empatija koja postoji kod njih i ta želja da pomognu onome kome je potrebna novčana pomoć", zaključila je profesorica Krstić.

Mirjani Lazić iz Suvog Dola kod Lipljana potrebna je novčana pomoć u iznosu od 10.000 evra za transpataciju rožnjače. Ona već deset godina boluje od degenerativne bolesti očiju (keratokonusa).

Novac za Mirjanino lečenje se može uplatiti na žiro račun u Rajfajzen banci na broj 1501001024791643, kao i u NLB - Komercijalnoj banci- devizni račun RS35205903103076420513, dinarski račun- 205900103078452813.Ostale vesti

Gračanica čeka pobedu protiv Švajcarske
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Švajcarske. Stanovnici opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruju u pobedu i bolju igru “Orlova”.
  • 02.12.2022
Srbija ispustila dva gola prednosti, protiv Kameruna 3:3
Šokantan remi Srbije protiv Kameruna 3:3 (2:1)! Imala je Srbija vođstvo od 3:1 u 53. minutu, imala je konotrolu igre i napade da stigne i do četvrtog pogotka jer su "lavovi" bili u nokdaunu. A, onda su sa dve vezane greške veznog reda, dve slabo postavljene ofsajd zamke, dozvolili iskusnom Abubakaru da golom i asistencijom za 120 minuta izjednači i tako donese bod svom timu u drugom kolu Grupe "G" na Mundijalu u Kataru.
  • 28.11.2022
Gračanica se nada pobedi protiv Kameruna
Fudbalska reprezentacija Srbije igra drugu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Kameruna, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu, uprkos porazu “Orlova” u prvom meču protiv Brazila.
  • 28.11.2022
FIFA zbog zastave pokrenula postupak protiv Srbije
Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".
  • 26.11.2022
FSK se žali FIFA zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Fudbalski savez Kosova je saopštio da je podneo žalbu FIFA-i zbog "agresivnog postupanja" reprezentacije Srbije, koja je postavila zastavu Srbije sa mapom Kosova na njoj u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru pre jučerašnje utakmice Srbija - Brazil u okviru Mundijala.
  • 25.11.2022
Gračanica čeka pobedu protiv Brazila
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Brazila, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu.
  • 24.11.2022