Vesti
Sport

Laplje Selo: Humanitarni odbojkaški turnir za lečenje Mirjane Lazić

U Srednjoškolskom centru Lapljem Selu održan je humanitarni turnir u odbojci radi prikupljanja sredstava za lečenje Mirjane Lazić iz Suvog Dola. 
Laplje Selo: Humanitarni odbojkaški turnir za lečenje Mirjane Lazić
Humanitarni turnir u odbojci u Lapljem Selu (Foto Kim)

Mirjani Lazić je neophodna translatacija rožnjače. Na ideju da na ovaj način prikupe određena sredstva došli su profesori fizičke kulture u Gimnaziji, Medicinskoj i Ekonomsko-trgovinskoj školi.

"Moje kolege i ja smo želeli da na ovaj način prikupimo sredstva i pomognemo koliko je to moguće. Stavili smo kutiju kako bi učenici ubacivali novac, ko je koliko u mogućnosti", kazala je za RTV Kim profesorica fizičke kulture u Medicinskoj školi Milena Krstić.

U ovoj humanitarnoj akciji, pored učenika, učestvuju i profesori.

"Po završetku turnira kutija će danas biti u prostorijama Medicinske škole, tako da će i profesori donirati novac, sutra će biti u Ekonomskoj, a narednog dana u Gimnaziji", dodala je Krstićeva.

Ovo nije prvi put da se učenici koji nastavu pohađaju u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu odazovu humanitarnim akcijama.

"Jako je lepo ovo što radimo, jer pored toga što prikupljamo novac u humanitarne svrhe, mi se puno zabavljamo. Nova škola je stvarno lepa, imamo odlične uslove, sve je super. Što više ovakvih turnira - to bolje", rekla je učenica prvog razreda Medicinske škole Magdalena Mitić.

"Ovo je za mene vrlo značajno. Ja se bavim sportom i van škole, treniram fudbal za FK `Polet`. Ovo nije prvi put da učestvujem na humanitarnom turniru, učestvovao sam i ranije. Uslovi u ovoj školi su znatno bolji, za razliku od prethodne", naveo je Milan Milovanović, učenik druge godine Ekonomsko-trgovinske škole.

"Mi smo i prethodnih godina uvek organizovali humanitarne akcije. Sviđa mi se ta empatija koja postoji kod njih i ta želja da pomognu onome kome je potrebna novčana pomoć", zaključila je profesorica Krstić.

Mirjani Lazić iz Suvog Dola kod Lipljana potrebna je novčana pomoć u iznosu od 10.000 evra za transpataciju rožnjače. Ona već deset godina boluje od degenerativne bolesti očiju (keratokonusa).

Novac za Mirjanino lečenje se može uplatiti na žiro račun u Rajfajzen banci na broj 1501001024791643, kao i u NLB - Komercijalnoj banci- devizni račun RS35205903103076420513, dinarski račun- 205900103078452813.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023