Vesti
Sport

KSS: Izbeći utakmice Srbija - Kosovo

Košarkaški savez Srbije upozorio je FIBA da treba izbeći sve utakmice selekcije Kosova sa Srbijom,saopšteno je danas.
KSS: Izbeći utakmice Srbija - Kosovo
(Foto blic.rs)

KSS je naveo u svom saopštenju da će učiniti sve da zaštiti srpske klubove i igrače sa Kosova.

Kosovo je sinoć postalo punopravni član FIBA i njegove selekcije će od leta učestvovati u utakmicama pod okriljem te organizacije.

"Očekujemo da će čelnici FIBA ozbiljno shvatiti naše upozorenje da po svaku cenu treba izbeći međusobne mečeve u svim kategorijama, od najmlađih pa do seniorskih, kako reprezentativne, tako i klupske",
navodi se u saopštenju KSS.

Kosovo je u decembru postalo punopravni član Međunarodnog olimpijskog komiteta, čime je otklonjena i poslednja prepreka prijemu u FIBA.

"Prijem Kosova u članstvo FIBA, i pored protivljenja Srbije, logična je posledica članstva Kosova u Međunarodnom olimpijskom komitetu. Košarkaški savez Srbije učiniće sve da zaštiti srpske klubove i igrače sa terotirije Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.



Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021