Vesti
Sport

Kosovske nindže

Sportsko društvo “Orion” već tri godine se na centralnom Kosovu bavi podučavanjem nindžicua, borilačke veštine koja se zasniva na preventivnom prepoznavanju i izbegavanju opasnosti.
Kosovske nindže
Detalj sa treninga (Foto KIM)

Osnivač sportskog društva “Orion” Milorad Veljković kaže da je nindžicu stara japanska veština samoodbrane, ali postoje i tehnike napada koje se uče. Prema njegovim rečima, pravilnim i promišljenim treningom pruža se neograničena mogućnost razvoja tela, psihe i ličnosti.

“Nikakve posebne predispozicije nisu potrebne. Mogu da vežbaju deca, stariji i žene jer ne zahteva fizičku snagu, već se bazira na tehnici. Koristi se dosta rikvizita i hladnog oružja ali samo u samoodbrani. Najvažnije je da se trudimo da propagiramo zdrav način života”, kazao je Veljković KIM radiju.

Sprotsko društvo “Orion” nema svoj prostor za vežbanje, pa treninge obavlja u sportskoj sali Elektro-tehničke škole u Sušici. Društo ima isturena odeljenja u Batusu, Donjoj Gušterici i Ugljaru.

“Najveći problem su nam prostorije i strunjače i očekujemo da se javi neki sponzor u tom smislu. Ostale stvari nisu problem jer vežbamo u svim uslovima“, kaže trener Slobodan Stanisavljević.

U okviru društva funckionišu dve nindžicu škole, sa oko pedesetak polaznika različitog uzrasta. Članarina je, prema rečima trenera, simbolična i za decu iznosi 800 dinara, a odrasle 10 evra.

Uslova za upis u školu nindžicua nema, svako se može prijaviti i početi sa treninzima, ali opšte pravilo je da je čovek vodi zdrav život, kao i da je psihički stabilan, kako se ovakve tehnike ne bi zloupotrebljavale na ulici.Ostale vesti

Goraždevac: Počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu
U Goraždevcu je juče počeo turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava svakog 3. avgusta već više od 70 godina i jedna je od lepših atrakcija za stanovnike ovog sela.
  • 04.08.2022
Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju u Svetskoj ligi
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Australije 14:7 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe A na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu.
  • 24.07.2022
Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto je danas u Ankari u meču za treće mesto pobedila selekciju Turske sa 3:0. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sara Lozo sa 19 poena, dok je Bianka Buša zabeležila 14, a Ana Bjelica 12.

  • 17.07.2022
Danilovićeva već osvojila titulu
Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je titulu u Lozani dan pre finala.
  • 16.07.2022
Uplitanje politike u sport

Olimpijski komitet Kosova (OKK) saopštio je da je stonoteniserima Kosova onemogućeno da čestvuju na Evropskom prvenstvu (EP) u kategoriji do 21. godine, koje se održava u Beogradu.

 

  • 16.07.2022
Na utakmici mapa Crne Gore sa otcepljenim delom i poruka - vi ste sledeći!
Na utakmici Ljapi - Budućnost u Prištini došlo je do provokacije kada je na tribinama razvijena mapa Crne Gore od koje je "otcepljen" jedan deo, uz poruku: Vi ste sledeći.
  • 15.07.2022