Vesti
Sport

Kosovska skijaška federacija punopravni član FIS-a

Kosovska skijaška federacija primljena je kao punopravni član u svetsku organizaciju ovog sporta (FIS). Odluka je doneta prošle nedelje, na 51. kongresu FIS-a koji se održavao u Grčkoj od 13. do 19. maja. Članstvo su potvrdili i FIS i kosovski olimpijski komitet.
Kosovska skijaška federacija punopravni član FIS-a
Ilustracija (Foto mfa-ks.net)

"Nakon daljeg razvijanja svojih aktivnosti, Kosovska skijaška asocijacija izglasana je jednim glasom kao punopravan član," navodi se u saopštenju FIS-a.

"Kosovska skijaška federacija je prihvaćena kao punopravan član u FIS. Odluka je doneta na 51. kongresu FIS-a. Čestitke" - poručili su na Twitter-u iz kosovskog olimpijskog komiteta, uz fotografije sa kongresa.

A na zvaničnoj Internet stranici ovog komiteta takođe se navodi:

"KSF je bio primljen u FIS samo kao ’delegirani član’, na kongresu u Meksiku - zemlji koja ne priznaje Kosovo. U međuvremenu, koincidencija je da je istorijska odluka za KSF doneta u zemlji (Grčkoj) koja ne priznaje našu državu."

Kongresu je prisustvovao i Skijaški savez Srbije, potvrđeno je takođe na njihovoj zvaničnoj Internet stranici. U saopštenju, ipak, nema informacija da je Kosovo primljeno u FIS.

"Delegacija Skijaškog Saveza Srbije prisustvovala je 51. Internacionalnom FIS Ski kongresu koji je održan od 13. do 19. maja u Grčkoj. Pored sastanka komiteta, održano je i predstavljanje kandidata za FIS Svetsko prvenstvo 2022/2023," stoji u kratkom saopštenju SSS-a uz fotografiju sa kongresa.

Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta krajem 2014. godine, takođe je član u čitavom nizu sportskih međunarodnih organizacija. Detaljnije o ovim članstvima čitajte na našoj tematskoj stranici "Lobiranje kosovske diplomatije".Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021