Vesti
Sport

Kosovska Mitrovica dočekala šampionku Nataliju Savić

Svečani doček sugrađanke Natalije Savić, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji u kik-boksu, organizovan je danas na Trgu kneza Lazara u Kosovskoj Mitrovici.
Kosovska Mitrovica dočekala šampionku Nataliju Savić
Natalija Savić pred svojim sugrađanima (Foto Kontakt plus)

Veliki broj građana i lokalnih zvaničnika prisustvovao je dočeku svetske šampionke.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju - Dušan Kozarev, kazao je da mu je „puno srce, što je danas ovim povodom ovde“.

„Mi smo zemlja šampiona, mi smo narod pobednika, mi smo borci. Posebno je to slučaj sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Kad god je bilo teško, mi smo se borili, mi smo se trudili, mi smo zajedno kao jedan veliki sportski kolektiv gurali napred. Svaka čast Nataliji, bićemo tu da bi smo slavili još mnogo ovakvih medalja“, dodao je Kozarev.

Marko Božović - trener kik-boks kluba “028”, koji je zajedno sa Čupkom vredno i marljivo radio, zahvalio se lokalnoj samoupravi i Kancelariji za KiM na priređenom dočeku.

„Istakao bih to, da posebnu zahvalnost danas dugujem ovoj devojci, koja je učinila da se ja osećam najponosnijim ovde među vama. Hvala ti Natalija, hvala ti za sve! Branila si boje naše zemlje, našeg grada u najboljem mogućem svetlu. Nadam se da neće biti ovo poslednji put, nadam se da ćeš nas i naredne godine nas isto ovako obradovati“, kazao je Božović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica - Aleksandar Spirić, kazao je da je uspeh naše mlade sugrađanke pravi pokazatelj da grad nastavlja da se razvija u pravom smeru i da će lokalna samouprava nastaviti da podržava razvoj sporta u našoj opštini.

„Ovo je jedan od onih sportskih klubova koji je najviše najmanje tražio para, a najviše rezultata je doneo. Mi ćemo činiti sve da nastavimo da podržavamo mladost. Natalija je ponos Kosovske Mitrovice, ponos Kosova i Metohije, ponos Srbije”, dodao je Spirić.

Natalija Savić, javnosti poznatija kao Čupka, svetska juniorska šampionka i učenica prvog razreda gimnazije, biranim rečima obratila se okupljenima i zahvalila na podršci koju je dobijala u prethodnom periodu.

„Želim da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, direktoru “Trepča”-e i naravno treneru reprezentacije Srđanu Raduloviću. Hvala vam na ogromnoj podršci i hvala najboljem treneru na svetu Marku Božoviću”, kazala je Savićeva.

Natalija Savić Čupka osvojila je zlatnu medalju u kik-koksu, na Svetskom prvenstvu u Lido di Jesolou (Italija) u kategoriji +60kg i disciplini low kick.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020