Vesti
Sport

Kosovska Mitrovica dočekala šampionku Nataliju Savić

Svečani doček sugrađanke Natalije Savić, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji u kik-boksu, organizovan je danas na Trgu kneza Lazara u Kosovskoj Mitrovici.
Kosovska Mitrovica dočekala šampionku Nataliju Savić
Natalija Savić pred svojim sugrađanima (Foto Kontakt plus)

Veliki broj građana i lokalnih zvaničnika prisustvovao je dočeku svetske šampionke.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju - Dušan Kozarev, kazao je da mu je „puno srce, što je danas ovim povodom ovde“.

„Mi smo zemlja šampiona, mi smo narod pobednika, mi smo borci. Posebno je to slučaj sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Kad god je bilo teško, mi smo se borili, mi smo se trudili, mi smo zajedno kao jedan veliki sportski kolektiv gurali napred. Svaka čast Nataliji, bićemo tu da bi smo slavili još mnogo ovakvih medalja“, dodao je Kozarev.

Marko Božović - trener kik-boks kluba “028”, koji je zajedno sa Čupkom vredno i marljivo radio, zahvalio se lokalnoj samoupravi i Kancelariji za KiM na priređenom dočeku.

„Istakao bih to, da posebnu zahvalnost danas dugujem ovoj devojci, koja je učinila da se ja osećam najponosnijim ovde među vama. Hvala ti Natalija, hvala ti za sve! Branila si boje naše zemlje, našeg grada u najboljem mogućem svetlu. Nadam se da neće biti ovo poslednji put, nadam se da ćeš nas i naredne godine nas isto ovako obradovati“, kazao je Božović.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica - Aleksandar Spirić, kazao je da je uspeh naše mlade sugrađanke pravi pokazatelj da grad nastavlja da se razvija u pravom smeru i da će lokalna samouprava nastaviti da podržava razvoj sporta u našoj opštini.

„Ovo je jedan od onih sportskih klubova koji je najviše najmanje tražio para, a najviše rezultata je doneo. Mi ćemo činiti sve da nastavimo da podržavamo mladost. Natalija je ponos Kosovske Mitrovice, ponos Kosova i Metohije, ponos Srbije”, dodao je Spirić.

Natalija Savić, javnosti poznatija kao Čupka, svetska juniorska šampionka i učenica prvog razreda gimnazije, biranim rečima obratila se okupljenima i zahvalila na podršci koju je dobijala u prethodnom periodu.

„Želim da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, direktoru “Trepča”-e i naravno treneru reprezentacije Srđanu Raduloviću. Hvala vam na ogromnoj podršci i hvala najboljem treneru na svetu Marku Božoviću”, kazala je Savićeva.

Natalija Savić Čupka osvojila je zlatnu medalju u kik-koksu, na Svetskom prvenstvu u Lido di Jesolou (Italija) u kategoriji +60kg i disciplini low kick.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021