Vesti
Sport

Kosovo postaje članica UEFA?

Zvaničnici Fudbalske federacije Kosova izjavili su da očekuju da Kosovo od danas postane članica UEFE, tvrdeći da bi zatim Kosovo ubrzo moglo da bude prihvaćeno i u članstvo FIFE.
Kosovo postaje članica UEFA?
Navijači sa Kosova (Foti alo.rs)

Kongres UEFA, održava se danas u Budimpešti, gde će u službenoj poseti biti i kosovski premijer Isa Mustafa.

Njegova poseta je bilateralna, ali se ne isključuje da će Mustafa iskoristiti boravak u Mađarskoj i za lobiranje prijema Kosova u evropsku fudbalsku federaciju.

Generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova Erol Salihu rekao je prištinskim medijima da su ispunjeni svi zahtevi Federacije da Kosovo bude primljeno u tu međunarodnu organizaciju.

"Malo je unapred reći da smo sav posao uradili na najbolji mogući način u nekoliko meseci lobiranja, ispunjavanja kriterijuma sportske federacije. Politika je odigrala svoju ulogu. Veliki je uspeh što su zvaničnici UEFA i FIFA pokazali spremnost da na dnevni red stave glasanje o prijemu Kosova", rekao je Salihu.

Salihu kaže da Kosovo nema valjanu sportsku infrastrukturu za međunarodne utakmice, ali je uveren da može da se uradi više na tome, tako da timovi i reprezentacija imaju bolje uslove za međunarodna takmičenja.
Kosovo je unazad dve tri godine imalo pravo na prijateljske međunarodne utakmice.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020