Vesti
Sport

Kosovo od FIFA dobilo devet igrača

Fudbalska selekcija Kosova debitovaće večeras u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a FIFA im je kao "poklon" dozvolila registraciju devetorice igrača.
Kosovo od FIFA dobilo devet igrača
Kosovska fudbalska selekcija (Foto EPA/A. Babani)

Svetska kuća fudbala je dozvolila Kosovu da za njega nastupaju bivši igrači Nemačke, Norveške, Švajcarske, Austrije, Albanije i Švedske.

Tako će selektor Albert Bunjaki moći da računa na Fanola Perdedaja, Enisa Alušija, Barsanta Keljinu, Elbasana Rašanija, Hekurana Kriezijua, Sinana Bitučija, Vedata Muriča, Ertona Fejzulahua i Alberta Bunjakua.

"Niko nije verovato da ćemo doći do ovog trenutka tako brzo. Ovo je ogroman uspeh, prvi korak smo napravili pre dve godine, niko nije verovao da je moguće. Ovo je novo okruženje za nas, tražićemo svoju igru, navići da igramo zajedno, mislim da smo na pravom putu. Potrebno nam je vreme da se razvijemo, to će trajati nekoliko godina. Ovo je u svakom slučaju velika čast. Tek počinjemo, ali imamo ambicije. Skupo ćemo prodati kožu, nećemo nikome ništa pokloniti", rekao je napadač Bunjaku koji je 2010. igrao za Švajcarsku na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

FIFA razmatra još devet zahteva Kosova, koje je pre nekoliko meseci mimo statuta postalo član UEFA, a potom i FIFA.

Potencijalni reprezentativci su između ostalih Amir Rahmani (Albanija), Valon Beriša (Norveška), Alban Meha (Albanija), Milor Rašica (Albanija), Herolind Šala (Albanija).

"Ne znam da li ću imati sve igrače na raspolaganju, odnosno da li ću smeti da ih koristim na prvoj utakmici. Fudbaleri su motivisani, odradili su i trening na stadionu na kome nas čeka utakmica, ali tek će u ponedeljak saznati da li će moći da nastupe. ", rekao je selektor Bunjaki.

Kosovo od 20:45 gostuje Finskoj, a u Grupi I su još Hrvatska, Turska, Ukrajina i Island.



Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023