Vesti
Sport

Košarkaški savez Srbije protiv prijema Kosova u FIBA

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije danas su na sastanku sa predstavnicima Svetske košarkaške federacije istakli da se protive prijemu Kosova u tu organizaciju.
Košarkaški savez Srbije protiv prijema Kosova u FIBA
Foto ilustracija tarkbball.com

KSS je saopštio da su se predsednik Dragan Đilas i generalni sekretar Andrija Kleut sastali sa generalnim sekretarom FIBA-e za Evropu Kamilom Novakom i potvrdili sve što je potpredsednik KSS Dejan Bodiroga izneo na sastanku ovog tela.

Đilas i Kleut posebno su istakli da je neophodno izbeći mogućnost igranja međusobnih utakmica u slučaju da Kosovo bude primljeno u članstvo.

Generalni sekretar FIBA Evrope Kamilo Novak je informisao rukovodstvo KSS o daljem razvoju situacije u vezi sa ABA ligom i Evroligom, kao i da će se o tim temama odlučivati sredinom marta.Ostale vesti

Đoković i zvanično ponovo broj jedan svetskog tenisa

Srpski teniser Novak Đoković od danas je ponovo na prvom mestu ATP liste, na koje se vratio posle 10. trijumfa na Australijan Openu.

  • 30.01.2023
Đokoviću istorijski pehar i povratak na prvo mesto ATP liste!
Novak Đoković je šampion Australijan Opena! Novak Đoković je ispisao nove stranice istorije! Novak Đoković je od ponedeljka ponovo svetski broj jedan!
  • 29.01.2023
Novak Đoković osvojio turnir u Australiji
Srpski teniser Novak Đoković sezonu je počeo osvajanjem titule u Adelejdu. U najdramatičnijem finalu koje je ikada odigrano na ovom turniru Đoković je morao da napravi preokret, odigra tri seta i na terenu provede tri sata i 11 minuta. Na kraju je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:4.
  • 08.01.2023
FK Crvena zvezda šalje novčanu pomoć za ugrožene na Kosovu
Fudbalski klub “Crvena zvezda” uplatiće 20.000 evra za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa KiM, saopšteno je iz ovog kluba.
  • 07.01.2023
Nedović srce za Stefana i Miloša
Pred meč sa Valensijom bek košarkaša Crvene zvezde Nemanja Nedović ispisao je imena Stefana i Miloša Stojanovića, dečaka i mladića iz Gotovuše koji su danas ranjeni.
  • 06.01.2023
Kosovska džudistkinja Distrija Krasnići osvojila zlato u Izraelu

Džudistkinja sa Kosova Dsitria Krasniki osvojila je danas zlatnu medalju na džudo masters turniru „Jerusalim 2022“.

  • 21.12.2022