Vesti
Sport

Košarkaški savez Srbije protiv prijema Kosova u FIBA

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije danas su na sastanku sa predstavnicima Svetske košarkaške federacije istakli da se protive prijemu Kosova u tu organizaciju.
Košarkaški savez Srbije protiv prijema Kosova u FIBA
Foto ilustracija tarkbball.com

KSS je saopštio da su se predsednik Dragan Đilas i generalni sekretar Andrija Kleut sastali sa generalnim sekretarom FIBA-e za Evropu Kamilom Novakom i potvrdili sve što je potpredsednik KSS Dejan Bodiroga izneo na sastanku ovog tela.

Đilas i Kleut posebno su istakli da je neophodno izbeći mogućnost igranja međusobnih utakmica u slučaju da Kosovo bude primljeno u članstvo.

Generalni sekretar FIBA Evrope Kamilo Novak je informisao rukovodstvo KSS o daljem razvoju situacije u vezi sa ABA ligom i Evroligom, kao i da će se o tim temama odlučivati sredinom marta.Ostale vesti

UEFA kaznila Rumuniju zbog skandiranja „Kosovo je Srbija“
Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je u sredu Rumunski fudbalski savez zbog, kako se navodi, "prosrpskog skandiranja" navijača tokom utakmice protiv Kosova, odredivši da Rumunija naredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra na praznom stadionu.
  • 21.09.2023
Mićić svetski šampion u rvanju
Srpski rvač Stevan Mićić osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Beogradu.
  • 18.09.2023
Laplje Selo: Turnir u malom fudbalu
Ljubitelji malog fudbala će moći da uživaju na turniru "Laplje Selo 2023" koji će početi u nedelju, 17. septembra od 17.00 časova na terenu osnovne škole “Miladin Mitić” u ovom mestu.
  • 14.09.2023
FSK najavio tužbu zbog dešavanja na utakmici u Bukureštu
Fudbalski savez Kosova (FSK) saopštio je da će podneti tužbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) i Sudu za sportsku arbitražu (CAS), zbog, kako je navedeno, prekršaja na utakmici protiv Rumunije.
  • 14.09.2023
Difovijada: Naši mališani ambasadori su našeg grada
Dve stotine i pedeset dečaka i devojčica iz Omladinskog fudbalskog kluba iz Kosovske Mitrovice okupilo se u okviru manifestacije „Mitrovička mladost – Difovijada“.
  • 13.09.2023
Privremeno prekinut meč Rumunija-Kosovo zbog skandiranja ’’Kosovo je Srbija’’

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo 2024. između Rumunije i Kosova u Bukureštu prekinuta je na oko sat vremena nakon što su lokalni navijači skandirali i razvili transparent "Kosovo je Srbija".

  • 12.09.2023