Vesti
Sport

Karadžić: Odluka UEFA o Kosovu ne pre juna 2016.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je za “Večernje novosti“ da će se na Izvršnom komitetu UEFA raspravljati o zahtevu Kosova za prijem u UEFA.
Karadžić: Odluka UEFA o Kosovu ne pre juna 2016.
Sep Blater i Tomislav Karadžić (Foto telegraf.rs)

Ipak, on je naveo da Kosovo bar do juna 2016. godine neće postati član te organizacije, ali i otkrio druge detalje sa Izvršnog komiteta.

“Dva dana smo generalni sekretar Nebojša Ivković i ja u stalnom kontaktu sa najvišim zvaničnicima UEFA. Zahtev nepriznate države i nepriznatog fudbalskog saveza je zaista na dnevnom redu, o njemu će se raspravljati, ali imamo čvrsta uveravanja da se o njemu neće odlučivati na ovom Izvršnom komitetu, jer ovo telo i ne donosi odluku o ovakvim pitanjima“, kaže Karadžić.

Ipak, ljudi iz Prištine neće odustati.

“Oni danima na Malti svoju tezu o ulasku u UEFA baziraju na priči kako je takozvana država Kosovo na pragu ulaska u FIFA, ili kako su već punopravna članica Međunarodnog olimpijskog komiteta i samo je taj detalj donekle njihov adut u pregovorima. Koliko je nama predočeno, o ovoj stvari ne može da se odlučuje pre Kongresa UEFA, najkasnije u junu 2016. godine i tu je FSS zaštićen jasnim i strogim slovom Statuta UEFA“, dodaje Karadžić, svestan da bi eventualno nešto moglo da se dogodi i ranije na vanrednoj sednici.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021