Vesti
Sport

Karadžić: Borićemo se za protiv prijema Kosova u UEFA

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će se delegacija srpskog saveza na predstojećem kongresu UEFA u Budimpešti boriti protiv prijema kosovskog saveza u UEFA.

Karadžić: Borićemo se za protiv prijema Kosova u UEFA
Tomislav Karadžić (Foto Tanjug)

"Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim legalnim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica UEFA. Uz velike napore četiri puta smo uspevali da zahtev za prijem skinemo sa dnevnog reda i sprečimo veliku nepravdu", rekao je Karadžić za sajt FSS.

Prema njegovim rečima, sada je pred FŠ ponovo veoma delikatna situacija, ali "znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta".

"MOK je pod svoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine. Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u UEFA, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija", ističe Karadžić.

Ipak, kako je naveo bez obzira na sve otežvajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u UEFA.

"U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da „slučaj Kosovo“ nije usamljen", zaključio je Karadžić.Ostale vesti

Bokseri srpskog i kosovskog saveza u finalu u Zagrebu
U organizaciji bokserskog saveza Hrvatske u Zagrebu se održava prvenstvo Balkana u boksu na kome učestvuju takmičari iz 16 bokserskih saveza.
  • 09.05.2021
Devojčice i fudbal: U Gračanici se ponovo formira klub
Na stadionu Sportskog centra u Gračnaici fudbal igraju zajedno devojčice i dečaci. U ženskoj ekipi nema dovoljno članica, pa se trenizni odvijaju sa dečacima koji već treniraju. Formiranje kluba i upis mladih fudbalerki je u toku.
  • 08.05.2021
Kosovo izgubilo od Švedske 3:0
Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je na gostujućem terenu u Prištini selekciju Kosova sa 3:0.
  • 28.03.2021
Zlatna medalja za kosovsku džudiskinju na prvenstvu u Tbilisiju

Kosovo je obezbedilo zlatnu medalju na takmičenju u džudou koje se održava u Tbilisiju u Gruziji.

  • 26.03.2021
Španija dozvolila isticanje kosovske zastave i intoniranje himne
Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.
  • 11.03.2021
Novak Đoković je istorijski broj 1
Novak Đoković zvanično je ostvario jedan od dva najveća cilja u karijeri i postao je istorijski broj jedan, teniser s najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Sada Đoković počinje 311. sedmicu, dok Rodžer Federer ostaje na 310. Iza njih su Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268 sedmica.
  • 08.03.2021