Vesti
Sport

Kamenica dobija atletski stadion

Klubovi koji su deo Atletskog saveza Kosova uskoro će imati svoj moderan stadion, projektovan po standardima za međunarodna takmičenja, saopšteno je medijima iz Ministarstva kulture, omladine i sporta (MKOS).
Kamenica dobija atletski stadion
Ilustracija (Foto MKOS)

"Sporazum potpisan danas između ministra Hajrule Čekua i predsednika (opštine Kamenica) Kadrija Rahimaja, u optimalnom roku, biće pretočen u opipljivu realnost", navedeno je u saopštenju.

Međutim, nije preciziran "optimalan rok", niti je navedeno koliko će tačno novca biti porošeno tokom izgradnje objekta.

"Preko tri miliona evra koje je izdvojio MKOS, su direktna investicija u opštu viziju atletike na Kosovu i razvoj sportskog turizma", zaključeno je.Ostale vesti

UEFA kaznila Rumuniju zbog skandiranja „Kosovo je Srbija“
Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je u sredu Rumunski fudbalski savez zbog, kako se navodi, "prosrpskog skandiranja" navijača tokom utakmice protiv Kosova, odredivši da Rumunija naredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra na praznom stadionu.
  • 21.09.2023
Mićić svetski šampion u rvanju
Srpski rvač Stevan Mićić osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Beogradu.
  • 18.09.2023
Laplje Selo: Turnir u malom fudbalu
Ljubitelji malog fudbala će moći da uživaju na turniru "Laplje Selo 2023" koji će početi u nedelju, 17. septembra od 17.00 časova na terenu osnovne škole “Miladin Mitić” u ovom mestu.
  • 14.09.2023
FSK najavio tužbu zbog dešavanja na utakmici u Bukureštu
Fudbalski savez Kosova (FSK) saopštio je da će podneti tužbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) i Sudu za sportsku arbitražu (CAS), zbog, kako je navedeno, prekršaja na utakmici protiv Rumunije.
  • 14.09.2023
Difovijada: Naši mališani ambasadori su našeg grada
Dve stotine i pedeset dečaka i devojčica iz Omladinskog fudbalskog kluba iz Kosovske Mitrovice okupilo se u okviru manifestacije „Mitrovička mladost – Difovijada“.
  • 13.09.2023
Privremeno prekinut meč Rumunija-Kosovo zbog skandiranja ’’Kosovo je Srbija’’

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo 2024. između Rumunije i Kosova u Bukureštu prekinuta je na oko sat vremena nakon što su lokalni navijači skandirali i razvili transparent "Kosovo je Srbija".

  • 12.09.2023