Vesti
Sport

Igrači iz Srbije neće nastupati na utakmici sa kosovskim timom?

Prema pisanju slovačkih medija, dva igrača i trener poreklom iz Srbije neće učestvovati u utakmici u okviru UEFA Evropske lige između slovačkog kluba Slovan Bratislava i kosovskog fudbalskog kluba Feronikeli zbog uputstva koje su dobili od srpske vlade.
Igrači iz Srbije neće nastupati na utakmici sa kosovskim timom?
Ilustracija (Foto EPA/Armando Babani)

Kako se navodi u medijskim izveštajima igrači i trener su obavešteni od strane srpskih zvaničnih institucija.

„Igrači Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić kao i trener Vladimir Radenković poštuju priziv srpske vlade i neće učestvovati niti u jednoj od dve utakmice sa KF Feronikeli“, navodi slovački SME medij citirajući portparola kluba Slovan Bratislave, Tomaša Šigerl.

Slovački klub saopštio je da poštuje odluku svojih igrača i trenera.

„Jan Kozak, aktuelni trener juniorskog sastava Slovana predvodiće tim na utakmici u sredu“, rekao je portparol slovačkog kluba Tomaš Šigerl, a prenosi portal sme.sk.

Slovački medij Sport24 ranije je objavio izjavu jednog od igrača iz Srbije, Aleksandra Čavrića kojeg su intervjuisali putem telefona.

„Spreman sam za utakmicu, ali zajedno sa Dejanom Dražićem i Vladimirom Radenkovićem ću poštovati bilo kakva uputstva koja dolazi od srpske vlade.“

Trener Vladimir Radenković je zvanično pomoćni trener tima, no 19. jula iz Slovan Bratislave su najavili da će Radenković zameniti trenera Martina Ševela.

Slovačka novinska agencija TASR citirala je Radenkovića koji, pozivajući se na uputstva koja je dobio od srpskih vlasti govori: „Ovo je veoma specifična situacija za mene. Tek sam saznao juče“.

Prema pisanju TASR, Radenković će ostati trener tima ali neće biti prisutan tokom utakmice sa Feronikelijem sada a ni kasnije na Kosovu.

RSE je tokom jučerasnjeg dana, na osnovu pisanja slovačkih medija, zatražio informaciju od kabineta premijerke Srbije, Ane Brnabić da li je iz Vlade Srbije poslato bilo kakvo uputstvo srpskim fudbalerima koji igraju za Slovan u vezi sa utakmicom sa kosovskim klubom.

Do ovog trenutka RSE nije dobio odgovor.

Iz Slovan Bratislava kluba dan ranije su objavili poziv navijačima da se na stadionu „uzdrže od bilo kakvih demonstracija na temu političke situacije vezane za suparnički tim. Predstavnici UEFA-e su nas snažno upozorili da će oštro i beskompromisno kazniti svaku političku demonstraciju na štetu našeg kluba i navijača“.

Prva utakmica u okviru UEFA kvalifikacija igra se danas.

 Ostale vesti

Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023
Kik boks klub ’’028’’ osvojio četiri medalje na Državnom prvenstvu
Kik boks klub „028“ nastavlja da niže nove uspehe. Ovog vikenda izborili su se za ukupno četiri medalje.
  • 05.03.2023
Đoković apsolutni vladar tenisa - 378. nedelja na čelu ATP liste
Novak Đoković je oborio još jedan rekord. Nakon što se prošlog ponedeljka izjednačio sa Štefi Graf po broju nedelja na čelu liste, Novak je jedini u istoriji tenisa koji je uspeo da 378. nedelja provede na vrhu.
  • 27.02.2023