Vesti
Sport

Igrači iz Srbije neće nastupati na utakmici sa kosovskim timom?

Prema pisanju slovačkih medija, dva igrača i trener poreklom iz Srbije neće učestvovati u utakmici u okviru UEFA Evropske lige između slovačkog kluba Slovan Bratislava i kosovskog fudbalskog kluba Feronikeli zbog uputstva koje su dobili od srpske vlade.
Igrači iz Srbije neće nastupati na utakmici sa kosovskim timom?
Ilustracija (Foto EPA/Armando Babani)

Kako se navodi u medijskim izveštajima igrači i trener su obavešteni od strane srpskih zvaničnih institucija.

„Igrači Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić kao i trener Vladimir Radenković poštuju priziv srpske vlade i neće učestvovati niti u jednoj od dve utakmice sa KF Feronikeli“, navodi slovački SME medij citirajući portparola kluba Slovan Bratislave, Tomaša Šigerl.

Slovački klub saopštio je da poštuje odluku svojih igrača i trenera.

„Jan Kozak, aktuelni trener juniorskog sastava Slovana predvodiće tim na utakmici u sredu“, rekao je portparol slovačkog kluba Tomaš Šigerl, a prenosi portal sme.sk.

Slovački medij Sport24 ranije je objavio izjavu jednog od igrača iz Srbije, Aleksandra Čavrića kojeg su intervjuisali putem telefona.

„Spreman sam za utakmicu, ali zajedno sa Dejanom Dražićem i Vladimirom Radenkovićem ću poštovati bilo kakva uputstva koja dolazi od srpske vlade.“

Trener Vladimir Radenković je zvanično pomoćni trener tima, no 19. jula iz Slovan Bratislave su najavili da će Radenković zameniti trenera Martina Ševela.

Slovačka novinska agencija TASR citirala je Radenkovića koji, pozivajući se na uputstva koja je dobio od srpskih vlasti govori: „Ovo je veoma specifična situacija za mene. Tek sam saznao juče“.

Prema pisanju TASR, Radenković će ostati trener tima ali neće biti prisutan tokom utakmice sa Feronikelijem sada a ni kasnije na Kosovu.

RSE je tokom jučerasnjeg dana, na osnovu pisanja slovačkih medija, zatražio informaciju od kabineta premijerke Srbije, Ane Brnabić da li je iz Vlade Srbije poslato bilo kakvo uputstvo srpskim fudbalerima koji igraju za Slovan u vezi sa utakmicom sa kosovskim klubom.

Do ovog trenutka RSE nije dobio odgovor.

Iz Slovan Bratislava kluba dan ranije su objavili poziv navijačima da se na stadionu „uzdrže od bilo kakvih demonstracija na temu političke situacije vezane za suparnički tim. Predstavnici UEFA-e su nas snažno upozorili da će oštro i beskompromisno kazniti svaku političku demonstraciju na štetu našeg kluba i navijača“.

Prva utakmica u okviru UEFA kvalifikacija igra se danas.

 Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020