Vesti
Sport

Humanitarni turnir za svetinje i višečlane porodice na Kosovu

U sportskoj hali u Lapljem Selu održava se humanitarni turnir u basketu i stonom tenisu. Sav prihod od takmičenja biće namenjen ugroženim srpskim višečlanim porodicama i svetinjama na Kosovu.
Humanitarni turnir za svetinje i višečlane porodice na Kosovu
Učesnici turnira (Foto Kim)

Bratislav Bogdanović je ovaj turnir organizovao uz pomoć humanitarne organizacije „Svi za Kosmet“ iz Beograda. Po njegovim rečima, ova organizacija godinama sprovodi poklonička putovanja ljudi iz centralne Srbije po Kosovu i deli pomoć ugroženim porodicama i manastirima.

„Ovo je prvi put da se u opštini Gračanica organizuje turnir ovakvog tipa, što bi se reklo `Srbi sa Kosova, za Srbe sa Kosova`. Organizacija `Svi za Kosmet` organizuje turnir i sav novac ide u fond za mnogočlane porodice”, naveo je Bogdanović za RTV Kim.

Čast da otvore turnir imali su košarkaši mlađi od osamnaest godina. Kažu da ih je okupila humanost.

„Puno mi znači ovaj turnir, pre svega, zato što je humanitarnog karaktera. Zato sam se i odazvao, a košarku i inače treniram“, kazao je Milan Jovanović.

„Učešće na ovom turniru meni je prilika pre svega za druženje, ali i pomaganje, jer je turnir humanitarnog karaktera za naše svetinje na Kosovu i ugrožene porodice. Za turnir sam saznao tako što sam video plakat, okupili smo ekipu i došli da se družimo i igramo“, rekao je Nikola Kukureković.

„Bavim se košarkom zato što mi se taj sport najviše sviđa, i najbolji sam u tom sportu. Odazivam se uvek ovakvim pozivima jer su humanitarog karaktera“, kazao je Dimitrije Jančetović.

Poziv je prihvatio i sportski sudija iz Kosovske Mitrovice Siniša Trpković koji je, kako kaže, "tu kako bi sve bilo u najboljem redu".

„Najbitnije je da igrači ostanu profesionalni, ipak je sve ovo humanitarnog karaktera. Prema nekim mojim informacijama, mislim da će biti ukupno oko 15-16 ekipa“, istakao je Trpković.

Pored mlađih, učesnici turnira su i stariji od osamnaest godina koji će na teren izaći nešto kasnije.

Prijava ekipe u stonom tenisu za ovaj humanitarni turnir iznosla je 400 dinara, za basket 3+1 iznos je bio 1.000 dinara.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima Sportskog saveza Kosova i Metohije u severnom delu Kosovske Mitrovice, delegacija Sportskog saveza Srbije (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020