Vesti
Sport

Hrvati u strahu: ’’Ubij Srbina’ je blaži scenario’’

Hrvatska javnost i tamošnji fudbalski savez u strahu su od mogućih navijačkih ispada na utakmici sa reprezentacijom Kosova u Zagrebu.
 • 31.08.2017
 • 11:37 h
 • Sport
 • izvor: B92, Tanjug, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 2323
Hrvati u strahu: ’’Ubij Srbina’ je blaži scenario’’
Navijači Hrvatske i Kosova (Foto gol.hr)

Strahuje se od nove potencijalne drastične kazne, prenosi T-portal.

Podseća se da pobeda Hrvatske u Skadru nad Kosovom 6:0 pokvarena zajedničkim skandiranjem dve stane navijača "Ubij Srbina", zbog čega je stigla kazna Hrvatskom savezu od 50.000 evra. Zbog rasističkih povika i bacanja pirotehničkih sredstava na teren tokom iste utakmice u Skadru, Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) novčano je kaznila Fudbalski savez Kosova sa 30.000 švajcarskih franaka.

U duelu dva tima u subotu na Maksimiru u kvalifikacijama za Mundijal biće i specijalni posmatrači FARE-a, kako i delegati koji čekaju da zabeleže svaki verbalni ispad na tribinama, transparent ili korišćenje pirotehničkih sredstava.

T-portal dodaje i da sami hrvatski fudbaleri strepe od ružnog ponašanja navijača, nakon što je reprezentacija, pored ogromnih novčanih kazni, već dva puta dobijala kaznu pred praznim tribinama zbog povika "Za dom spremni", a novi incident mogao bi drastično da naškodi u pohodu na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Dodatni problem je situacija oko svedočenja najboljeg hrvatskog fudbalera Luke Modrića na suđenju u korist funkcionera zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića, što je izazvalo nezadovoljstvo kod velikog dela navijača širom te zemlje.

Podsetimo, Županijski sud u Dubrovniku je pre nekoliko dana, u ponovljenom postupku po nalogu Vrhovnog suda Hrvatske, ponovno je odobrio izručenje Srbiji albanskog državljanina Ismaila Morine, koji je na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine uz pomoć drona spustio zastavu "Velike Albanije" na stadion. Morinin branilac Darko Butigan ponovno je uložio žalbu, a albanaski državljanin još uvek je u esktradikcionom pritvoru u Dubrovniku.

Morinin advokat Darko Butigan izjavio je da je već uložio žalbu na novo rešenje Vrhovnom sudu Hrvatske, te se čeka odluka. Isto tako, Butigan je nedavno podneo nadležnim hrvatskim i evropskim institucijama zahtev za međunarodnu pravnu zaštitu, kako bi sprečio izručenje svog klijenta trećoj državi. I ova odluka se čeka.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
 • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
 • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
 • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
 • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

 • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

 • 06.03.2023