Vesti
Sport

Gračanica: Stigla oprema za hokej

Savez za školski sport Srbije je u okviru akcije "Besplatno sport u škole" donirao Savezu za školski sport Priština sa sedištem u Gračanici sportske rekvizite.
Gračanica: Stigla oprema za hokej
Sportski rekviziti (Foto Kim)

Odbor Saveza za školski sport Priština sa sedištem u Gračanici je odlučio da sportske rekvizite donira školama "Kralj Milutin" u Gračanici, "Miladin Mitić" u Lapljem Selu i "Braća Aksić" u Lipljanu.

"Ovde su uglavnom rekviziti za razvoj brzine, okrentnosti, gipkosti, spretnosti. Uglavnom su to rekviziti za atletiku. Međutim, ja sam veoma iznenađen što smo dobili i rekvizite za hokej. Mislim da je to sport koji je sada u nekoj ekspanziji. Ima dosta rekvizita za štafetne igre", kazao je predsednik Saveza za školski sport Priština sa sedištem u Gračanici Milko Čukarić.

Direktor Osnovne škole "Miladin Mitić" Ljubiša Karadžić zahvalio se Sportskom savezu na ovoj, kako je rekao, skromnoj donaciji.

"Neko bi rekao da je ovo malo, ali u suštini puno znači, pre svega za profesore fizičkog vaspitanja. Na ovaj način poboljšana je oprema, a svi znate da osnovne škole nisu na nivou, što se tiče opreme i nastavnih sredstva", kazao je Karadžić.

Iako je Savez za školski sport formiran 2016, u proteklom periodu organizovao je niz sportskih aktivnosti. Još uvek nemaju kancelarije koje bi im pomogle da lakše i bolje obavljaju svoj posao.

Generalni sekretar Saveza za školski sport Priština Miroslav Petković kaže da članovi saveza često nailaze na "nerazumevanje ljudi koji su u stanju da pomognu".

"Obraćali smo se Opštini Priština, Opština Gračanica. Opština Gračanica nam je par puta izašla u susret u vidu prevoza za Kosovsku Mitrovicu, kada je bilo međuokružno takmičenje", kazao je Petković.

Rukovodstvo Saveza za školski sport Priština najavlije još ovakvih akcija koje imaju za cilj da motivišu učenike da se aktivnije bave sportom.

Akciju "Besplatno sport u škole" organizovao je Savez za školski sport Srbije, a pokrovitelji su Vlada Republike Srbije i  resorna ministarstva za omladinu i sport i prosvetu.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023