Vesti
Sport

Gračanica: Sport spaja ljude

Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
Gračanica: Sport spaja ljude
Učesnici teniskog turnira u Gračanici (Foto Kim)

Za učešće na prvom međunarodnom teniskom tuniru se prijavilo 20 igrača iz raznih međunarodnih misija i ambasada na Kosovu, ali i nekoliko uposlenika gračaničke lokalne samouprave. Najboljima su namenjene simbolične nagrade.

"Drago mi je što možemo da ugostimo ljubitelje tenisa. Nadam se da će OEBS nastaviti da podržava školu tenisa, nije prvi put da OEBS radi dobre stvari za našu decu", rekao je zamenik gradonačelnika i jedan od organizatora turnira Saša Danić Danić.

Prvi loptice na ovom jednodnevnom turniru su preko mreže prebacili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i šef OEBS-a na Kosovu ambasador Majkl Devenport.

"Zaista mi je zadovoljstvo što je OEBS na Kosovu uspeo da organizuje teniski kamp (multietnički teniski kamp za najmlađe) u većoj meri nego prošle godine. Ove godine smo ponovo uspeli da okupimo decu iz obližnjih sredina i zajednica Albanaca, Srba, Roma, Goranaca i tako pospešimo njihov zajednički rad i igru", naveo je Devenport još jednom se prisećajući teniskog kampa namenjenog najmlađima.

"Sport spaja ljude iz različitih etničkih sredina. Ovde smo da naučimo jezike, pričamo na srpskom, albanskom, rumunskom. Pravilan rast i razvoj dece je jako važan a sport, kao što je tenis, im to pruža. Radimo i na njihovim motoričkim sposobnostima, kao i razvijanju i koordinaciji", kazala je trener Marija Đorđević.

Ona je dodala da će turnir za polaznike teniskog kampa za decu biti naknadno organizovan.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je rekao da je današnji turnir za one malo starije igrače još jedan dokaz dobre saradnje OEBS-a i ove lokalne samouprave, a da "deca treba da se bave sportom".

"Mi smo posvetili veliku pažnju tome. Ove godine smo organizovali i školu plivanja i vaterpola. Opština Gračanica imaće i u budućnosti dobru saradnju i sa OEBS-om", rekao je Popović.

Podsetimo, Multietnički teniski kamp u Gračanici je ove godine okupio nekoliko desetina učesnika iz Janjeva, Obilića, Prištine i Gračanice. Organizovan je uz finansijsku i tehničku podšku OEBS-a na Кosovu, a uz pomoć Opštine Gračanica.Ostale vesti

Kik-bokser Stefan Pavlović osvojio srebro na Evropskom prvenstvu
Članovi mitrovičkog kik-boks kluba "028", Pavle Milosavljević i Stefan Pavlović, bili su deo reprezentacije Srbije koja se od 5. do 14. novembra takmičila na Evropskom prvenstvu za starije kadete i juniore, koje je održano u Budvi (Crna Gora).
  • 15.11.2021
Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo!
Fudbaleri Srbije plasirali su se na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru! Orlovi su u odlučujućem meču kvalifikacija pobedili Portugal na gostovanju posle preokreta 2:1 i osvojili prvu poziciju u grupi A. Čovek odluke u Lisabonu bio je Aleksandar Mitrović, koji je postigao gol u 90. minutu!
  • 14.11.2021
Mitrovčanke osvojile dva zlata za Srbiju
Nada Petronić iz Kosovske Mitrovice je na WAKO Evropskom prvenstvu u kik boksu za starije kadete, mlađe juniore i starije juniore u Budvi osvojila zlatnu medalju u disciplini LK. Na istom takmičenju je u disciplini K1 trijumfovala Magdalena Vuković.
  • 13.11.2021
Mladi volonteri ponovo oživljavaju fudbal u Goraždevcu
Grupa mladih ljubitelja fudbala skoro svakog dana organizuje treninge potpuno besplatno za decu mlađu od 16 godina. Deca Goraždevca koja treniraju, opredelila su se na taj korak kako bi se odvojila od telefona i računara. Kako kažu, žele da vode zdraviji život.
  • 08.11.2021
Novak osvojio turnir u Parizu. Teniser sa najviše mastersa
Srpski teniser Novak Đoković osvojio je masters turnir u Parizu, pošto je u hali „Bersi“ posle preokreta rezultatom 2-1 (4:6, 6:3, 6:3) pobedio drugog tenisera sveta Danila Medvedeva.
  • 07.11.2021
Nove tri medalje za OKK

Omladinski karate klub Kosovska Mitrovica nastupio je sa četiri takmičara na Prvenstvu uže Srbije za kadete i juniore koje se održalo juče u Čačku.

  • 07.11.2021