Vesti
Sport

Gračanica: Sport spaja ljude

Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
Gračanica: Sport spaja ljude
Učesnici teniskog turnira u Gračanici (Foto Kim)

Za učešće na prvom međunarodnom teniskom tuniru se prijavilo 20 igrača iz raznih međunarodnih misija i ambasada na Kosovu, ali i nekoliko uposlenika gračaničke lokalne samouprave. Najboljima su namenjene simbolične nagrade.

"Drago mi je što možemo da ugostimo ljubitelje tenisa. Nadam se da će OEBS nastaviti da podržava školu tenisa, nije prvi put da OEBS radi dobre stvari za našu decu", rekao je zamenik gradonačelnika i jedan od organizatora turnira Saša Danić Danić.

Prvi loptice na ovom jednodnevnom turniru su preko mreže prebacili predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i šef OEBS-a na Kosovu ambasador Majkl Devenport.

"Zaista mi je zadovoljstvo što je OEBS na Kosovu uspeo da organizuje teniski kamp (multietnički teniski kamp za najmlađe) u većoj meri nego prošle godine. Ove godine smo ponovo uspeli da okupimo decu iz obližnjih sredina i zajednica Albanaca, Srba, Roma, Goranaca i tako pospešimo njihov zajednički rad i igru", naveo je Devenport još jednom se prisećajući teniskog kampa namenjenog najmlađima.

"Sport spaja ljude iz različitih etničkih sredina. Ovde smo da naučimo jezike, pričamo na srpskom, albanskom, rumunskom. Pravilan rast i razvoj dece je jako važan a sport, kao što je tenis, im to pruža. Radimo i na njihovim motoričkim sposobnostima, kao i razvijanju i koordinaciji", kazala je trener Marija Đorđević.

Ona je dodala da će turnir za polaznike teniskog kampa za decu biti naknadno organizovan.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je rekao da je današnji turnir za one malo starije igrače još jedan dokaz dobre saradnje OEBS-a i ove lokalne samouprave, a da "deca treba da se bave sportom".

"Mi smo posvetili veliku pažnju tome. Ove godine smo organizovali i školu plivanja i vaterpola. Opština Gračanica imaće i u budućnosti dobru saradnju i sa OEBS-om", rekao je Popović.

Podsetimo, Multietnički teniski kamp u Gračanici je ove godine okupio nekoliko desetina učesnika iz Janjeva, Obilića, Prištine i Gračanice. Organizovan je uz finansijsku i tehničku podšku OEBS-a na Кosovu, a uz pomoć Opštine Gračanica.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022