Vesti
Sport

Gračanica: Otvorena Škola plivanja i vaterpola

Drugu godinu zaredom u Gračanici se održava Škola plivanja i vaterpola. Narednih sedam dana sa decom će raditi proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen. “Ovo je jedna jako dobra stvar koja ima cilj promociju sporta, afirmaciju sporta kod mladih, razvoj mladih ljudi u prave ljude i jednog dana u šampione”, rekao je vaterpolista i bivši reprezentativac prilikom otvaranja Škole plivanja i vaterpola na bazenu “Hacijenda” u Gračanici.

Gračanica: Otvorena Škola plivanja i vaterpola
Detalj sa otvaranja Škole plivanja vaterpola (Foto Kim)

Od danas pa do 19. jula, na bazenu "Hacijenda" u Gračanici u oviru Škole plivanja i vaterpola, deca uzrasta od 5 do 17 godina imaće priliku da nauče osnove vaterpola ali i da savladaju ili usavrše tehnike plivanja. U tome će im pomoći istaknuti vaterpolista Nikola Rađen, koji sa mladim sportistima radi u okviru "Akademije talenata".

“Ovo je već druga godina kako radimo Školu plivanja i vaterpola u Gračanici. Ovom prilikom bih pozvao sve mališane da nam se pridruže. Što se tiče očekivanja, neplivačli će naučiti da plivaju, poluplivači će korigovati svoj stil. Momci i devojke koji su zainteresovani za vaterpolo će naučiti naučiti prve korake i oprobaće se u nečemu što nikada nije postojalo ovde na Kosovu i Metohiji”, rekao je Rađen za RTV Kim.

Uslovi za treninge na ovom bazenu su, po njegovim rečima, sasvim zadovoljavajući.

“Za sada je do 90 dece prijavljeno, polovina njih je bila i prošle godine, što mi je jako drago. Vidim da su porasli i da su jako lepo vaspitani i došli su da se opet družimo. To je lepota i bogatstvo ovakvih projekata“.

Polaznici Škole plivanja i vaterpola ne kriju uzbuđenje, ali i želju da što bolje savladaju plivačke veštine, kao i pravila vaterpola.

“Uzbuđen sam. Biće malo teže, znam da plivam ali ne toliko dobro. Za sada je super. Ja sam se prijavio da usavršim svoje plivanje“, rekao je Jovan Pajović.

“Voleo bih da naučim kako da plivam. Prvi put učestvujem u ovoj školi i očekujem da ću da naučim da plivam“, kazao je Vuk Spasić.

Školu plivanja i vaterpola orgnizovao je Kosovski upravni okrug. Načelnik okruga Srđan Popović je istakao da je uloženo je 8.000 evra za sedam dana, koliko traje Škola plivanja i vaterpola. 

“Drago mi je da smo i ove godine uspeli da organizujemo ponovo Školu vaterpola i plivanja. Raduje me to da je odziv dece veoma veliki i što su roditelji zadovoljni ovom manifestacijom“, kazao je Popović.

Dodao je da će se prijavljenoj deci sa centralnog Kosova pridružiti i njihovi vršnjaci iz Novog Brda, Štrpca i Velike Hoče.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

“Ovo nije samo sportska aktivnost preko leta, nego je i deo zdravstvene i fizičke kulture naše dece. Istakla bih da je plivanje jedan od najzdravijih sportova i vrlo je važan deo zdravstvene prevencije“, rekla je Šubarićeva.

Organizaciju Škole plivanja i vaterpola pomogao je i Privremeni organ grada Priština, a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

 Ostale vesti

Goraždevac: Počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu
U Goraždevcu je juče počeo turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava svakog 3. avgusta već više od 70 godina i jedna je od lepših atrakcija za stanovnike ovog sela.
  • 04.08.2022
Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju u Svetskoj ligi
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Australije 14:7 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe A na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu.
  • 24.07.2022
Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Ligi nacija, pošto je danas u Ankari u meču za treće mesto pobedila selekciju Turske sa 3:0. Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sara Lozo sa 19 poena, dok je Bianka Buša zabeležila 14, a Ana Bjelica 12.

  • 17.07.2022
Danilovićeva već osvojila titulu
Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je titulu u Lozani dan pre finala.
  • 16.07.2022
Uplitanje politike u sport

Olimpijski komitet Kosova (OKK) saopštio je da je stonoteniserima Kosova onemogućeno da čestvuju na Evropskom prvenstvu (EP) u kategoriji do 21. godine, koje se održava u Beogradu.

 

  • 16.07.2022
Na utakmici mapa Crne Gore sa otcepljenim delom i poruka - vi ste sledeći!
Na utakmici Ljapi - Budućnost u Prištini došlo je do provokacije kada je na tribinama razvijena mapa Crne Gore od koje je "otcepljen" jedan deo, uz poruku: Vi ste sledeći.
  • 15.07.2022