Vesti
Sport

Gračanica: Otvorena Škola plivanja i vaterpola

Drugu godinu zaredom u Gračanici se održava Škola plivanja i vaterpola. Narednih sedam dana sa decom će raditi proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen. “Ovo je jedna jako dobra stvar koja ima cilj promociju sporta, afirmaciju sporta kod mladih, razvoj mladih ljudi u prave ljude i jednog dana u šampione”, rekao je vaterpolista i bivši reprezentativac prilikom otvaranja Škole plivanja i vaterpola na bazenu “Hacijenda” u Gračanici.

Gračanica: Otvorena Škola plivanja i vaterpola
Detalj sa otvaranja Škole plivanja vaterpola (Foto Kim)

Od danas pa do 19. jula, na bazenu "Hacijenda" u Gračanici u oviru Škole plivanja i vaterpola, deca uzrasta od 5 do 17 godina imaće priliku da nauče osnove vaterpola ali i da savladaju ili usavrše tehnike plivanja. U tome će im pomoći istaknuti vaterpolista Nikola Rađen, koji sa mladim sportistima radi u okviru "Akademije talenata".

“Ovo je već druga godina kako radimo Školu plivanja i vaterpola u Gračanici. Ovom prilikom bih pozvao sve mališane da nam se pridruže. Što se tiče očekivanja, neplivačli će naučiti da plivaju, poluplivači će korigovati svoj stil. Momci i devojke koji su zainteresovani za vaterpolo će naučiti naučiti prve korake i oprobaće se u nečemu što nikada nije postojalo ovde na Kosovu i Metohiji”, rekao je Rađen za RTV Kim.

Uslovi za treninge na ovom bazenu su, po njegovim rečima, sasvim zadovoljavajući.

“Za sada je do 90 dece prijavljeno, polovina njih je bila i prošle godine, što mi je jako drago. Vidim da su porasli i da su jako lepo vaspitani i došli su da se opet družimo. To je lepota i bogatstvo ovakvih projekata“.

Polaznici Škole plivanja i vaterpola ne kriju uzbuđenje, ali i želju da što bolje savladaju plivačke veštine, kao i pravila vaterpola.

“Uzbuđen sam. Biće malo teže, znam da plivam ali ne toliko dobro. Za sada je super. Ja sam se prijavio da usavršim svoje plivanje“, rekao je Jovan Pajović.

“Voleo bih da naučim kako da plivam. Prvi put učestvujem u ovoj školi i očekujem da ću da naučim da plivam“, kazao je Vuk Spasić.

Školu plivanja i vaterpola orgnizovao je Kosovski upravni okrug. Načelnik okruga Srđan Popović je istakao da je uloženo je 8.000 evra za sedam dana, koliko traje Škola plivanja i vaterpola. 

“Drago mi je da smo i ove godine uspeli da organizujemo ponovo Školu vaterpola i plivanja. Raduje me to da je odziv dece veoma veliki i što su roditelji zadovoljni ovom manifestacijom“, kazao je Popović.

Dodao je da će se prijavljenoj deci sa centralnog Kosova pridružiti i njihovi vršnjaci iz Novog Brda, Štrpca i Velike Hoče.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

“Ovo nije samo sportska aktivnost preko leta, nego je i deo zdravstvene i fizičke kulture naše dece. Istakla bih da je plivanje jedan od najzdravijih sportova i vrlo je važan deo zdravstvene prevencije“, rekla je Šubarićeva.

Organizaciju Škole plivanja i vaterpola pomogao je i Privremeni organ grada Priština, a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

 Ostale vesti

Gračanica čeka pobedu protiv Švajcarske
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Švajcarske. Stanovnici opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruju u pobedu i bolju igru “Orlova”.
  • 02.12.2022
Srbija ispustila dva gola prednosti, protiv Kameruna 3:3
Šokantan remi Srbije protiv Kameruna 3:3 (2:1)! Imala je Srbija vođstvo od 3:1 u 53. minutu, imala je konotrolu igre i napade da stigne i do četvrtog pogotka jer su "lavovi" bili u nokdaunu. A, onda su sa dve vezane greške veznog reda, dve slabo postavljene ofsajd zamke, dozvolili iskusnom Abubakaru da golom i asistencijom za 120 minuta izjednači i tako donese bod svom timu u drugom kolu Grupe "G" na Mundijalu u Kataru.
  • 28.11.2022
Gračanica se nada pobedi protiv Kameruna
Fudbalska reprezentacija Srbije igra drugu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Kameruna, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu, uprkos porazu “Orlova” u prvom meču protiv Brazila.
  • 28.11.2022
FIFA zbog zastave pokrenula postupak protiv Srbije
Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".
  • 26.11.2022
FSK se žali FIFA zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Fudbalski savez Kosova je saopštio da je podneo žalbu FIFA-i zbog "agresivnog postupanja" reprezentacije Srbije, koja je postavila zastavu Srbije sa mapom Kosova na njoj u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru pre jučerašnje utakmice Srbija - Brazil u okviru Mundijala.
  • 25.11.2022
Gračanica čeka pobedu protiv Brazila
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Brazila, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu.
  • 24.11.2022