Vesti
Sport

Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje najmlađih

Prvi put nakon 20 godina u Gračanici je održano treće kolo fudbalskog prvenstva u kategoriji pionira i petlića. Prvenstvo je odigrano na sportskom kompleksu "Dragan Džajić" u Gračanici, a organizovao ga je Fudbalski savez Кosova i Metohije.

Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje najmlađih
Sa turnira (Foto Opština Gračanica)

U kategoriji pionira učestvovalo je šest ekipa, a u kategoriji petlića osam. „Ovo takmičenje je isključivo osmišljeno radi druženja dece sa celog Кosova i Metohije, a sistem takmičenja je napravljen tako da će svaka ekipa po jednom biti domaćin u svom mestu“, kazao je predsednik Fudbalskog saveza Кosovskog okruga Nebojša Simić, koji je izrazio zahvalnost opštini Gračanica na pomoći u organizovanju ovog takmičenja.

Ovo je veoma značajan događaj za opštinu Gračanica i mi smo se potrudili da budemo dobri domaćini, kao i uvek do sada, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„Gračanica je uvek bila dobar domaći i ovog puta smo se potrudili da se deca osećaju kako kod svoje kuće. Ugostili smo 14 fudbalskih ekipa sa cele teritorije Кosova i Metohije. Danas je dan za druženje i želeo bih da čestitam organizatorima i Fudbalskom savezu КiM na organizaciji ovog predivnog događaja i drago mi je što su prvi put odabrali našu opštinu za održavanje ovog takmičenja“, naglasio je Popović.

„Prvi put nakon 20 godina ovo takmičenje se održava u Gračanici i to je za našu decu veoma značajan događaj jer se deca lepo druže“, istakao je Anis Idrizović, ispred Fudbalskog kluba „Rudar“ Кosovska Mitrovica.

„I za nas je ovaj događaj veoma značajan jer se posle 20 godina neko setio da organizuje ligu i za decu, ne samo za seniore jer smo im ovim događajem dali priliku da se pokažu u takmičenju“, kazao je Miroslav Cvetković, predstavnik FК „Sveta Srbija“ iz Pasjana.

Prvo kolo ovog prvenstva odigrano je u Leposaviću, drugo u Ropotovu, treće danas u Gračanici, a četvro će naredne nedelje biti održano u Zubinom Potoku.Ostale vesti

Difovci bronzani na prvenstvu Srbije
Fudbaleri OFK Dif iz Kosovske Mitrovice, 2009. godište, osvojili su bronzanu medalju na finalnom turniru Mini-maksi lige u Jagodini.
  • 25.10.2020
Karatisti iz Zvečana osvojili četiri medalje na Kupu Srbije
Takmičari karate kluba Zvečan osvojili su četiri medalje na Kupu srbije za poletarce, pionire i nade u katama i borbama, održanom proteklog vikenda u Kragujevcu.
  • 19.10.2020
Čupka ponovo donela zlato sa državnog prvenstva Srbije
Aktuelna svetska i evropska juniorska prvakinja u kik-boksu, Mitrovčanka Natalija Savić Čupka, osvojila je zlato na državnom prvenstvu Srbije u disciplini "low kick" +70 kg.
  • 13.10.2020
Đoković osvojio masters u Rimu
Novak Đoković je savladao Dijega Švarcmana u finalu mastersa u Rimu sa 2:0 (7:5, 6:3) i peti put osvojio turnir u prestonici Italije.
  • 21.09.2020
Formirana košarkaška liga Albanije i Kosova
Košarkaški savezi Kosova i Albanije postigli su sporazum o zajedničkoj košarkaškoj ligi, a u Tirani je zvanično potpisan i sporazum, uz prisustvo predsednika Albanije Edija Rame i predsednika FIBA Evrope Turgaja Demirela.
  • 11.09.2020
Đoković osvojio Sinsinati
Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je pobedničku seriju i osvojio Sinsinati masters.
  • 29.08.2020