Vesti
Sport

Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje najmlađih

Prvi put nakon 20 godina u Gračanici je održano treće kolo fudbalskog prvenstva u kategoriji pionira i petlića. Prvenstvo je odigrano na sportskom kompleksu "Dragan Džajić" u Gračanici, a organizovao ga je Fudbalski savez Кosova i Metohije.

Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje najmlađih
Sa turnira (Foto Opština Gračanica)

U kategoriji pionira učestvovalo je šest ekipa, a u kategoriji petlića osam. „Ovo takmičenje je isključivo osmišljeno radi druženja dece sa celog Кosova i Metohije, a sistem takmičenja je napravljen tako da će svaka ekipa po jednom biti domaćin u svom mestu“, kazao je predsednik Fudbalskog saveza Кosovskog okruga Nebojša Simić, koji je izrazio zahvalnost opštini Gračanica na pomoći u organizovanju ovog takmičenja.

Ovo je veoma značajan događaj za opštinu Gračanica i mi smo se potrudili da budemo dobri domaćini, kao i uvek do sada, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„Gračanica je uvek bila dobar domaći i ovog puta smo se potrudili da se deca osećaju kako kod svoje kuće. Ugostili smo 14 fudbalskih ekipa sa cele teritorije Кosova i Metohije. Danas je dan za druženje i želeo bih da čestitam organizatorima i Fudbalskom savezu КiM na organizaciji ovog predivnog događaja i drago mi je što su prvi put odabrali našu opštinu za održavanje ovog takmičenja“, naglasio je Popović.

„Prvi put nakon 20 godina ovo takmičenje se održava u Gračanici i to je za našu decu veoma značajan događaj jer se deca lepo druže“, istakao je Anis Idrizović, ispred Fudbalskog kluba „Rudar“ Кosovska Mitrovica.

„I za nas je ovaj događaj veoma značajan jer se posle 20 godina neko setio da organizuje ligu i za decu, ne samo za seniore jer smo im ovim događajem dali priliku da se pokažu u takmičenju“, kazao je Miroslav Cvetković, predstavnik FК „Sveta Srbija“ iz Pasjana.

Prvo kolo ovog prvenstva odigrano je u Leposaviću, drugo u Ropotovu, treće danas u Gračanici, a četvro će naredne nedelje biti održano u Zubinom Potoku.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021