Vesti
Sport

Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje najmlađih

Prvi put nakon 20 godina u Gračanici je održano treće kolo fudbalskog prvenstva u kategoriji pionira i petlića. Prvenstvo je odigrano na sportskom kompleksu "Dragan Džajić" u Gračanici, a organizovao ga je Fudbalski savez Кosova i Metohije.

Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje najmlađih
Sa turnira (Foto Opština Gračanica)

U kategoriji pionira učestvovalo je šest ekipa, a u kategoriji petlića osam. „Ovo takmičenje je isključivo osmišljeno radi druženja dece sa celog Кosova i Metohije, a sistem takmičenja je napravljen tako da će svaka ekipa po jednom biti domaćin u svom mestu“, kazao je predsednik Fudbalskog saveza Кosovskog okruga Nebojša Simić, koji je izrazio zahvalnost opštini Gračanica na pomoći u organizovanju ovog takmičenja.

Ovo je veoma značajan događaj za opštinu Gračanica i mi smo se potrudili da budemo dobri domaćini, kao i uvek do sada, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„Gračanica je uvek bila dobar domaći i ovog puta smo se potrudili da se deca osećaju kako kod svoje kuće. Ugostili smo 14 fudbalskih ekipa sa cele teritorije Кosova i Metohije. Danas je dan za druženje i želeo bih da čestitam organizatorima i Fudbalskom savezu КiM na organizaciji ovog predivnog događaja i drago mi je što su prvi put odabrali našu opštinu za održavanje ovog takmičenja“, naglasio je Popović.

„Prvi put nakon 20 godina ovo takmičenje se održava u Gračanici i to je za našu decu veoma značajan događaj jer se deca lepo druže“, istakao je Anis Idrizović, ispred Fudbalskog kluba „Rudar“ Кosovska Mitrovica.

„I za nas je ovaj događaj veoma značajan jer se posle 20 godina neko setio da organizuje ligu i za decu, ne samo za seniore jer smo im ovim događajem dali priliku da se pokažu u takmičenju“, kazao je Miroslav Cvetković, predstavnik FК „Sveta Srbija“ iz Pasjana.

Prvo kolo ovog prvenstva odigrano je u Leposaviću, drugo u Ropotovu, treće danas u Gračanici, a četvro će naredne nedelje biti održano u Zubinom Potoku.Ostale vesti

Zlatna medalja na Mastersu u Dohi za džudistkinju sa Kosova
Distria Krasnići trijumfovala je u finalu osvojivši zlatnu medalju u okviru Doha "Vorld Džudo Masters 2021".
  • 12.01.2021
KBK
Članovi kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica" okitili su se sa 11 medalja na petom "Balkans Best Fighters" turniru održanom u Jagodini.
  • 13.12.2020
Španija ne želi da igra sa Kosovom na mundijalu
Ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonsales Laja izjavila je da će vlada pregovarati sa Fifom, "prema pravilima fudbala", o uslovima odigravanja fudbalskog meča između Španije i Kosova.
  • 09.12.2020
Bronzana medalja za kosovsku džudistkinju

Distria Krasnići, džudistkinja sa Kosova, osvojila je bronzanu medalju na evropskom prvenstvu u Pragu, prenosi Koha.

  • 19.11.2020
Rukometaši iz Kuršumlije vraćeni sa Merdara

Članovi Rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa kosovske strane prelaza Merdare. Oni su kako prenose mediji trebali da odigraju utakmicu sa ekipom Mokra Gora.

  • 14.11.2020
Ivan Cvetković, evropski a naš
Ivan Cvetković iz Straže kod Novog Brda. Ima 27 godina, završio je geografiju i naš je paraolimpijac u sprintu na 400 metara. Korona ga je omela da učestvuje na mnogim takmičenjima, ali se ne predaje, i dalje uspešno trenira za učešće na evropskom prvenstvu.
  • 08.11.2020