Vesti
Sport

Gračanica: Memorijalni turnir Dimitrije Popović

U toku je memorijalni turnir u malom fudbalu, posvećen uspomeni na srednjoškolca Dimitrija Popovića, ubijenog 2004. godine u centru Gračanice.
Gračanica: Memorijalni turnir Dimitrije Popović
Turnir u Gračanici (Foto arhiva KIM)

Turnir pod sloganom „Igramo fudbal, pamtimo Dimitrija“, počeo je 23. maja i trajaće do 5. juna kada se igra finalna utakmica.

Jedan od organizatora turnira Dejan Popović kaže da i ove kao i svake godine, učestvuju ekipe iz raznih krajeva Kosova.

„Ove godine prijavljeno je 20 ekipa iz svih krajeva Kosova. Nagrade su namenjene igračima koji osvoje prva četiri mesta. Ekipa koja osvoji prvo mesto će dobiti pehar koji se dodeljuje svake godine. Biće proglašen i najbolji igrač turnira, kao i najbolji strelac“, kazao je Cvejić.

Memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen Dimitriju Popoviću organizuje se od 2005. godine.

Dimitrije Popović, sedamnaestogodišnji učenik srednje medicinske škole, ubijen je 5. juna 2004. godine ispred kioska brze hrane u Gračanici. Ubica je pronađen i osuđen na šest i po godina zatvora.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022