Vesti
Sport

Gračanica čeka pobedu protiv Brazila

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Brazila, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu.
Gračanica čeka pobedu protiv Brazila
Detalj sa poslednjeg treninga fudbalske reprezentacije Srbije pred start na Mundijalu u Kataru i meča sa Brazilom (Foto fss rs).

„Nadam se, u ime Boga, da će naša reprezentacija da prođe do polufinala. Brazil ćemo da tučemo. Čim su pali Nemci i Argentina, ja sam ubeđen da ćemo da prođemo ovu grupu, ali i do polufinala. Očekujem da rezultat bude 2:1 za Srbiju“, kazao je Radojca Ćiković iz Gornje Gušterice, nekadašnji fudbaler.

„Imamo dobru reprezentaciju, dobrog selektora. Pamtim da smo protiv Brazila uvek prolazili dobro. Brinu me samo Kamerun i Švajcarska, sa Brazilcima ćemo na jedvite jade, ako uzmemo bod to je puna kapa. Ako Srbija igra koletivno, možemo lako i da ih pobedimo“, rekao je Dragan Vučić, bivši fudbaler „Rudnika“ i „Gračanice“.

„Navijam za Srbiju. Najteža utakmica koja nam je pala u grupi je Brazil, daj Bože da možemo da izvučemo remi, ali ja se nadam da ćemo da izgubimo sa 2:0. Ako ih pobedimo, izvučemo remi, kao da smo osvojili prvenstvo“, mišljenja je Feljdi Mehmeti iz Gračanice.

„Brazil je Brazil, izgubiće Srbija. Brazil je jaka ekipa, ne igra Mitrović, ni Filip Kostić. Mislim da nemamo neke šanse, ako izvučemo nerešeno, biće dobro“, kazao je nekadašnji fudbaler Žika Marinković.

„Brazil je svetska sila u fudbalu. Daj Bože da pobedimo. Gledaću obavezno“, rekao je Jovica Vasić.

„Sigurno pobeđujemo, svi navijamo“, navela je Gordana Đorić.

„Pobedićemo, 2:1 za Srbiju“, kažu slučajni prolaznici na gračaničkim ulicama.

Selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi najavljuje „dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila“ i poručuje da se „Orlovi“ nikoga ne plaše.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023