Vesti
Sport

Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije

Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
 • 06.06.2022
 • 09:16 h
 • Sport
 • izvor: Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 327
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Šahovski turnir u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Jedan od organizatora šahovskog takmičenja Ranko Petrović je za Radio Goraždevac kazao da je na turniru bilo 11 učesnika, među kojima je bilo i vrlo mladih šahista.

"Nakon formiranja šahovskog udruženja ’Goraždevac’ uz pomoć predsednika Privremenog organa (PO) opštine Peć Miloša Dimitrijevića i načelnika Mila Stevanovića koji su nam izašli u susret sa finansijskim sredstvima, odlučili smo da organizujemo turnir. Na njemu je, posle 20 godina, bilo 11 učesnika. Na svu našu sreću, bilo je i mladih, a najmađi učesnik ovog turnira sa 11 godina je Ignjatije Pavlović", rekao je on.

Prvo mesto na turniru je osvojio Aleksandar Dašić. Drugo mesto je pripalo Mirku Srbljaku, a treće Damjanu Portiću.

Najboljima su uručene skromne nagrade, a simboličnu nagradu je dobio i Ignjatije Pavlović kao najmađi takmičar.

"Bilo mi je lepo, ovo je prvi turnir na kojem sam učestvovao. Želeo bih da se uskoro ponovo organizuje neki ovakav turnir", kazao je Ignjatije.

Organizatori šahovskog turnira u Goraždevcu su naglasili da će pokušati da nastave sa organizacijom sličnih takmičenja ukoliko bude zainteresovanih meštana Goraždevca i ukoliko lokalno rukovodstvo nastavi da ih podržava.Ostale vesti

FIFA zbog zastave pokrenula postupak protiv Srbije
Svetska fudbalska organizacija (FIFA) saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije uz poruku "Nema predaje".
 • 26.11.2022
FSK se žali FIFA zbog zastave sa natpisom ’’Nema predaje’’
Fudbalski savez Kosova je saopštio da je podneo žalbu FIFA-i zbog "agresivnog postupanja" reprezentacije Srbije, koja je postavila zastavu Srbije sa mapom Kosova na njoj u svlačionici srpskog fudbalskog tima u Kataru pre jučerašnje utakmice Srbija - Brazil u okviru Mundijala.
 • 25.11.2022
Gračanica čeka pobedu protiv Brazila
Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv selekcije Brazila, a većina stanovnika opštine Gračanica sa kojima je ekipa Kima razgovarala veruje u pobedu.
 • 24.11.2022
Đoković osvojio završni masters šesti put u karijeri

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je završni turnir u Torinu bez poraza i sa samo jednim izgubljenim setom.

 • 20.11.2022
Svečano otvoreno Svetsko prvenstvo u fudbalu

Na stadionu "Al Bajt" u Dohi večeras je otvoreno je 22. Svetsko prvenstvo u fudbalu, a posle prigodnog programa šampionat je zvanično otvorio katarski emir Hamad bin Kalifa Al Tani, koji je poručio da je prelepo što će ljudi raznih nacija i vera u narednih mesec dana ostaviti po strani sve razlike kako bi slavili fudbal.

 • 20.11.2022
Počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru
Svečanom ceremonijom na stadionu Al Bajt počeće po mnogim karakteristikama do sada jedinstvena 22. svetska smotra fudbala. Ceremonija u stilu otvaranja Olimpijskih igara, počinje od 15.40 časova.
 • 20.11.2022