Vesti
Sport

Fudbal u lošem stanju

Fudbal se u srpskim sredinama na Kosovu nalazi u veoma lošem položaju, kaže generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova i Metohije Traja Jovanović.
Fudbal u lošem stanju
Traja Jovanović (Foto KIM)

Jovanović objašnjava da to podrazumeva tešku finansijsku situaciju klubova, loše terene, nedostatak opreme.

„Predstavnici vlasti i lokalnih samouprava veoma malo imaju razumevanja za sport. Novac se izdvajao za kulturu ali ne i za razvoj sporta. Oprema fudbalera je prikladna pre sveg zahvaljujući predsednicima klubova koji se trude da obezbede kakve takve uslove za treniranje, a deci obezbede koliko-toliko normalno takmičenje“, kazao je Jovanović u emisiji Uz jutarnju kafu na TV Centar.

„Da nam nije FSS teško da bi opstali. Od FSS praktično živimo jer svake godine dobijamo opremu i finansijsku pomoć od 2 miliona dinara. Taj novac uglavnom trošimo na klubove“, dodao je Jovanović.

On je dodao da se na centralnom Kosovu igra Okuržna liga sa ukupno osam ekipa. Jesenji prvak je ekipa iz Starog Gracka. Pobednik lige takmičenje nastavlja u Niškoj zoni.

„Liga se igra od 1999. godine. Na početku je bilo 14 ekipa, ali zbog teške finansijske situacije ostalo je osam. Lige se igraju na severu Kosova i u Kosovskom Pomoravlju, takođe po osam ekipa. U svakoj ligi imamo i pionire“, objašnjava Jovanović.

I pored teških uslova za treniranje, Jovanović ističe da godinama uspešno radi škola fudbala u Gračanici.

„Mladi su veoma zainteresovani za treniranje. Naša deca učestvuju na mnogim turnirima. Trenutno učestvuju na turniru u Vrnjačkoj Banji, ušli su u finale. Bili smo gosti Partizana, Crvene Zvezde, Vojvodine“, kazao je Jovanović.

Jovanović je dodao da će najboljim fudbalerima u nekoliko kategorija i sportskim radnicima u 2013. godini, danas, u Domu kulture u Gračanici biti dodeljene nagrade i priznanja.Ostale vesti

Đoković i zvanično ponovo broj jedan svetskog tenisa

Srpski teniser Novak Đoković od danas je ponovo na prvom mestu ATP liste, na koje se vratio posle 10. trijumfa na Australijan Openu.

  • 30.01.2023
Đokoviću istorijski pehar i povratak na prvo mesto ATP liste!
Novak Đoković je šampion Australijan Opena! Novak Đoković je ispisao nove stranice istorije! Novak Đoković je od ponedeljka ponovo svetski broj jedan!
  • 29.01.2023
Novak Đoković osvojio turnir u Australiji
Srpski teniser Novak Đoković sezonu je počeo osvajanjem titule u Adelejdu. U najdramatičnijem finalu koje je ikada odigrano na ovom turniru Đoković je morao da napravi preokret, odigra tri seta i na terenu provede tri sata i 11 minuta. Na kraju je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:4.
  • 08.01.2023
FK Crvena zvezda šalje novčanu pomoć za ugrožene na Kosovu
Fudbalski klub “Crvena zvezda” uplatiće 20.000 evra za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa KiM, saopšteno je iz ovog kluba.
  • 07.01.2023
Nedović srce za Stefana i Miloša
Pred meč sa Valensijom bek košarkaša Crvene zvezde Nemanja Nedović ispisao je imena Stefana i Miloša Stojanovića, dečaka i mladića iz Gotovuše koji su danas ranjeni.
  • 06.01.2023
Kosovska džudistkinja Distrija Krasnići osvojila zlato u Izraelu

Džudistkinja sa Kosova Dsitria Krasniki osvojila je danas zlatnu medalju na džudo masters turniru „Jerusalim 2022“.

  • 21.12.2022