Vesti
Sport

Fudbal nije samo muška igra

U Gračanici, na zadovoljstvo većine devojčica koje vole fudbal, već godinu dana postoji fudbalski klub u kome one mogu da pokažu da fudbal nije samo muška igra.
Fudbal nije samo muška igra
Fudbalerke Gračanice (Foto Kim)

Ženski fudbalski klub “Gračanica” je jedini na centralnom Kosovu. Osnovan je prošle godine, četrnaest godina nakon što je usled ratnih dešavanja rad prekinuo ŽFK Priština.

U ovom mladom klubu trenira 20 fudbalerki, uzrasta od 10 do 15 godina.

Nastao je zbog interesovanja devojčica koje su dolazile na treninge svojih drugara. 

Ženski fudbalski klub u Gračanici nema adekvatne uslove za trening tokom cele sezone, pa trenira samo u letnjem periodu. Do sada je ovaj fudbalski tim imao tri prijateljske utakmice. 

“Kada je lepo vreme i kada je sučano, bez padavina možemo da radimo i imamo uslova za trening. Međutim to se sve menja kada dođe zimsko vreme, jer tada moramo da pravimo pauzu”, kazala je Suzana Nedeljović trenerka, inače nekadašnja fudbalerka "Prištine" i reprezentativka SR Jugoslavije.

Treninzi se odvijaju na sporskom kompleku u Gračanici 3 puta nedeljno. Iako fudbal važi za muški sport, sve više devojčica je zainteresovano za treniranje, jer kako kažu, fudbal im predstavlja izazov.

“Mnogi su govorili da fudbal nije za devojčice, već samo za dečake, privatila sam izazov i sada mi je odlično”, kazala je Smiljana Jovanović, golmanka u ovom fudbalskom klubu.

“Ja volim fudbal i želim da treniranjem fudbala budem posebna. Želim da i dalje nastavim da se aktivnije bavim ovim sportom”, istakla je Anđela Stević.

Talenat ovim devojčicama ne manjka i prema rečima trenera Suzane Nedeljković, već sada se izdvajaju one koje bi mogle da postignu veliki uspeh.

Treninzi su besplatni, a sve zaintersovane devojčice, u ovom klubu imaju priliku da pokažu svoje fudbalsko umeće.Ostale vesti

’’Video je svlačionice i otišao posle 10 sekundi’’
Belgijski fudbaler Luis Pedro Kavanda nije želeo da potpiše ugovor sa Trepčom, fudbalskim klubom sa Kosova.
  • 23.02.2021
Novak dominantno do nove titule u Australiji
Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković deveti put u karijeri osvojio je titulu na Australijan openu, pošto je za manje od dva sata pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 3:0 (7:5, 6:2 i 6:2).
  • 21.02.2021
Đoković u finale Australijan opena
Najlakši posao od početka Australijan opena Novak Đoković je imao u polufinalu u kome je u tri seta (6:4, 6:3, 6:2) savladao Aslana Karaceva, čoveka koji je igrao kvalifikacije i prvi put u karijeri se našao u glavnom žrebu nekog Gren Slema.
  • 18.02.2021
Zlatna medalja na Mastersu u Dohi za džudistkinju sa Kosova
Distria Krasnići trijumfovala je u finalu osvojivši zlatnu medalju u okviru Doha "Vorld Džudo Masters 2021".
  • 12.01.2021
KBK
Članovi kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica" okitili su se sa 11 medalja na petom "Balkans Best Fighters" turniru održanom u Jagodini.
  • 13.12.2020
Španija ne želi da igra sa Kosovom na mundijalu
Ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonsales Laja izjavila je da će vlada pregovarati sa Fifom, "prema pravilima fudbala", o uslovima odigravanja fudbalskog meča između Španije i Kosova.
  • 09.12.2020