Vesti
Sport

FSK: Dobili smo pismo FIFA, ali ono nije obavezujuće

Fudbalski savez Kosova ipak je od FIFA primio pismo u kojem se FSK poziva da dozvoli organizaciju fudbalskog meča između FK Trepča i FK Crvena zvezda u Zvečanu koji je u sklopu Kupa Srbije trebalo da se odigra 5. oktobra. Međutim, predsednik FSK Agim Ademi za KoSSev navodi da je pismo FIFA samo savetodavno, ne i obavezujuće, te da nema promene u stavu FSK o zabrani organizovanja utakmica srpskog prvenstva na Kosovu.
FSK: Dobili smo pismo FIFA, ali ono nije obavezujuće
Sa utakmice Gračanica - Crvena Zvezda 2015. (Foto arhiva Kim

"Dobili smo pismo FIFA, ali ovo pismo nije obavezujuće, ono samo sugeriše", rekao je Ademi u izjavi za KoSSev.

On je dodao da su prijateljske utakmice i humanitarne "drugo pitanje", ali da po pitanju prvenstava nema prostora za kompromis.

"Nigde se ne dešava pa ne može ni ovde da se šampionat jedne države igra u drugoj", navodi i dodaje da to ne dozvoljavaju ni FIFA ni UEFA.

Pojašnjava da FSK of FIFA nije tražio nikakvo pojašnjenje već samo da su ih obavestili da neće dozvoliti održavanje srpskog prvenstva na teritoriji Kosova.

"Ni Ustav Srbije, ni Ustav UEFA to ne dozvoljavaju. Grehota je da se poigravaju sa ovim klubovima i ovim narodom ovako, sa njima treba da budemo iskreni, i mi i Fudbalski savez Srbije, to se ne može dešavati", poručio je Ademi.

Kaže i da je FSK obavestio FSS sa kojim ima kontakt preko FIFA, da srpski klubovi sa Kosova mogu igrati na srpskom prvenstvu, ali samo na teritoriji Srbije.

Prema informacijama od prošle nedelje, koje je Radio Kontakt plus preneo na osnovu saznanja iz uprave FK Trepča, "zbog sveukupne situacije" utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između "Trepče" iz Kosovske Mitrovice i Crvene zvezde, ipak će se odigrati u Beogradu, 9. oktobra, na stadionu Čukaričkog.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima Sportskog saveza Kosova i Metohije u severnom delu Kosovske Mitrovice, delegacija Sportskog saveza Srbije (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020