Vesti
Sport

FSK: Dobili smo pismo FIFA, ali ono nije obavezujuće

Fudbalski savez Kosova ipak je od FIFA primio pismo u kojem se FSK poziva da dozvoli organizaciju fudbalskog meča između FK Trepča i FK Crvena zvezda u Zvečanu koji je u sklopu Kupa Srbije trebalo da se odigra 5. oktobra. Međutim, predsednik FSK Agim Ademi za KoSSev navodi da je pismo FIFA samo savetodavno, ne i obavezujuće, te da nema promene u stavu FSK o zabrani organizovanja utakmica srpskog prvenstva na Kosovu.
FSK: Dobili smo pismo FIFA, ali ono nije obavezujuće
Sa utakmice Gračanica - Crvena Zvezda 2015. (Foto arhiva Kim

"Dobili smo pismo FIFA, ali ovo pismo nije obavezujuće, ono samo sugeriše", rekao je Ademi u izjavi za KoSSev.

On je dodao da su prijateljske utakmice i humanitarne "drugo pitanje", ali da po pitanju prvenstava nema prostora za kompromis.

"Nigde se ne dešava pa ne može ni ovde da se šampionat jedne države igra u drugoj", navodi i dodaje da to ne dozvoljavaju ni FIFA ni UEFA.

Pojašnjava da FSK of FIFA nije tražio nikakvo pojašnjenje već samo da su ih obavestili da neće dozvoliti održavanje srpskog prvenstva na teritoriji Kosova.

"Ni Ustav Srbije, ni Ustav UEFA to ne dozvoljavaju. Grehota je da se poigravaju sa ovim klubovima i ovim narodom ovako, sa njima treba da budemo iskreni, i mi i Fudbalski savez Srbije, to se ne može dešavati", poručio je Ademi.

Kaže i da je FSK obavestio FSS sa kojim ima kontakt preko FIFA, da srpski klubovi sa Kosova mogu igrati na srpskom prvenstvu, ali samo na teritoriji Srbije.

Prema informacijama od prošle nedelje, koje je Radio Kontakt plus preneo na osnovu saznanja iz uprave FK Trepča, "zbog sveukupne situacije" utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između "Trepče" iz Kosovske Mitrovice i Crvene zvezde, ipak će se odigrati u Beogradu, 9. oktobra, na stadionu Čukaričkog.Ostale vesti

Difovci bronzani na prvenstvu Srbije
Fudbaleri OFK Dif iz Kosovske Mitrovice, 2009. godište, osvojili su bronzanu medalju na finalnom turniru Mini-maksi lige u Jagodini.
  • 25.10.2020
Karatisti iz Zvečana osvojili četiri medalje na Kupu Srbije
Takmičari karate kluba Zvečan osvojili su četiri medalje na Kupu srbije za poletarce, pionire i nade u katama i borbama, održanom proteklog vikenda u Kragujevcu.
  • 19.10.2020
Gračanica: Nakon 20 godina održano fudbalsko takmičenje najmlađih

Prvi put nakon 20 godina u Gračanici je održano treće kolo fudbalskog prvenstva u kategoriji pionira i petlića. Prvenstvo je odigrano na sportskom kompleksu "Dragan Džajić" u Gračanici, a organizovao ga je Fudbalski savez Кosova i Metohije.

  • 17.10.2020
Čupka ponovo donela zlato sa državnog prvenstva Srbije
Aktuelna svetska i evropska juniorska prvakinja u kik-boksu, Mitrovčanka Natalija Savić Čupka, osvojila je zlato na državnom prvenstvu Srbije u disciplini "low kick" +70 kg.
  • 13.10.2020
Đoković osvojio masters u Rimu
Novak Đoković je savladao Dijega Švarcmana u finalu mastersa u Rimu sa 2:0 (7:5, 6:3) i peti put osvojio turnir u prestonici Italije.
  • 21.09.2020
Formirana košarkaška liga Albanije i Kosova
Košarkaški savezi Kosova i Albanije postigli su sporazum o zajedničkoj košarkaškoj ligi, a u Tirani je zvanično potpisan i sporazum, uz prisustvo predsednika Albanije Edija Rame i predsednika FIBA Evrope Turgaja Demirela.
  • 11.09.2020