Vesti
Sport

FSK: Dobili smo pismo FIFA, ali ono nije obavezujuće

Fudbalski savez Kosova ipak je od FIFA primio pismo u kojem se FSK poziva da dozvoli organizaciju fudbalskog meča između FK Trepča i FK Crvena zvezda u Zvečanu koji je u sklopu Kupa Srbije trebalo da se odigra 5. oktobra. Međutim, predsednik FSK Agim Ademi za KoSSev navodi da je pismo FIFA samo savetodavno, ne i obavezujuće, te da nema promene u stavu FSK o zabrani organizovanja utakmica srpskog prvenstva na Kosovu.
FSK: Dobili smo pismo FIFA, ali ono nije obavezujuće
Sa utakmice Gračanica - Crvena Zvezda 2015. (Foto arhiva Kim

"Dobili smo pismo FIFA, ali ovo pismo nije obavezujuće, ono samo sugeriše", rekao je Ademi u izjavi za KoSSev.

On je dodao da su prijateljske utakmice i humanitarne "drugo pitanje", ali da po pitanju prvenstava nema prostora za kompromis.

"Nigde se ne dešava pa ne može ni ovde da se šampionat jedne države igra u drugoj", navodi i dodaje da to ne dozvoljavaju ni FIFA ni UEFA.

Pojašnjava da FSK of FIFA nije tražio nikakvo pojašnjenje već samo da su ih obavestili da neće dozvoliti održavanje srpskog prvenstva na teritoriji Kosova.

"Ni Ustav Srbije, ni Ustav UEFA to ne dozvoljavaju. Grehota je da se poigravaju sa ovim klubovima i ovim narodom ovako, sa njima treba da budemo iskreni, i mi i Fudbalski savez Srbije, to se ne može dešavati", poručio je Ademi.

Kaže i da je FSK obavestio FSS sa kojim ima kontakt preko FIFA, da srpski klubovi sa Kosova mogu igrati na srpskom prvenstvu, ali samo na teritoriji Srbije.

Prema informacijama od prošle nedelje, koje je Radio Kontakt plus preneo na osnovu saznanja iz uprave FK Trepča, "zbog sveukupne situacije" utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između "Trepče" iz Kosovske Mitrovice i Crvene zvezde, ipak će se odigrati u Beogradu, 9. oktobra, na stadionu Čukaričkog.Ostale vesti

Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020
Gračanica: Odigrana prva zvanična odbojkaška utakmica za seniorke
Sinoć je u Gračanici odigrana odbojkaška utakmica za seniorke između domaćih odbojkašica OК „Vidovdan“ i gostujućih odbojkašica OК „Radan“ iz Lebana. Pobedu je odnela domaća ekipa rezultatom 3:0 u setovima.
  • 28.02.2020
Bokseri sa Kosova na šampionatu u Beogradu?
"Imamo dosta klubova, imamo mladih boksera, samo treba raditi sa njima, organizovati takmičenja i turnire, jer bez toga nema ni rezultata, ne samo kod nas, već svuda", rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTK2 generalni sekretar bokserske federacije Kosova i jedan od najboljih boksera bivše Jugoslavije Mehmet Bogujevci.
  • 28.02.2020
Srbin dobio poziv za fudbalsku reprezentaciju Kosova
Mladi fudbaler Ilija Ivić iz Kišnice kod Gračanice dobio je poziv da igra u reprezentaciji Kosova, prenose prištinski mediji.
  • 20.02.2020