Vesti
Sport

FK Skenderbeg izbačen na deceniju iz Evrope

Višestruki šampion Albanije FK Skenderbeg kažnjen je desetogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja i novčano sa milion evra zbog nameštanja.
FK Skenderbeg izbačen na deceniju iz Evrope
Ilustracija (Foto fudbalhotsport.rs)

Na portalu Syri.net, objavljen je dopis iz Evropske fudbalske unije koji je stigao u klub, a kaznu je potvrdio i predsednik kluba Ardijan Takaj.

Skenderbeg nije kažnjen vremenski, nego zabranom tačno deset učešća kada izbori plasman u evropska takmičenja, a novčanu kaznu mora da plati u roku od 90 dana.

Albanski klub ima pravo na žalbu.

Disciplinska komisija UEFA pokrenula je postupak jer je Skenderbeg bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/2016 nameštao utakmice u albanskom prvenstvu, ali i u Evropi.

Zbog toga je već bio izbačen iz evropskih tamičenja u sezoni 2016/17, ali istraga se nastavila – pre nego što je konačno donesena najveća kazna u istoriji fudbala.

Kako su prošlog meseca objavili mediji u Albaniji, Skenderbeg je nameštao mečeve protiv lisabonskog Sportinga, zagrebačkog Dinama i moskovske Lokomotive.

FK Skenderbeg je prošle godine u okviru grupne faze Lige Evrope odigrao dve utakmice sa beogradskim Partizanom. U okotobru su dva tima remizirala u Albaniji rezultatom 0:0, dok je srpski šampion slavio na svom stadionu rezultatom 2:0.

Pretnje smrću inspektorima UEFA

Inspektori Evropske fudbalske unije (UEFA) koji su radili istragu na slučaju nameštanja mečeva albanskog kluba dobili su anonimne pretnje smrću.

"Inspektori koji su radili na slučaju nameštanja mečeva Skenderbega dobili su pretnje smrću kako bi odustali od gonjenja. Ove pretnje nas neće zastrašiti i udaljiti od nastavka istrage jer je UEFA u odlučnoj borbi protiv nameštanja", istakao je Čeferin.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima Sportskog saveza Kosova i Metohije u severnom delu Kosovske Mitrovice, delegacija Sportskog saveza Srbije (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020