Vesti
Sport

FK Skenderbeg izbačen na deceniju iz Evrope

Višestruki šampion Albanije FK Skenderbeg kažnjen je desetogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja i novčano sa milion evra zbog nameštanja.
FK Skenderbeg izbačen na deceniju iz Evrope
Ilustracija (Foto fudbalhotsport.rs)

Na portalu Syri.net, objavljen je dopis iz Evropske fudbalske unije koji je stigao u klub, a kaznu je potvrdio i predsednik kluba Ardijan Takaj.

Skenderbeg nije kažnjen vremenski, nego zabranom tačno deset učešća kada izbori plasman u evropska takmičenja, a novčanu kaznu mora da plati u roku od 90 dana.

Albanski klub ima pravo na žalbu.

Disciplinska komisija UEFA pokrenula je postupak jer je Skenderbeg bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/2016 nameštao utakmice u albanskom prvenstvu, ali i u Evropi.

Zbog toga je već bio izbačen iz evropskih tamičenja u sezoni 2016/17, ali istraga se nastavila – pre nego što je konačno donesena najveća kazna u istoriji fudbala.

Kako su prošlog meseca objavili mediji u Albaniji, Skenderbeg je nameštao mečeve protiv lisabonskog Sportinga, zagrebačkog Dinama i moskovske Lokomotive.

FK Skenderbeg je prošle godine u okviru grupne faze Lige Evrope odigrao dve utakmice sa beogradskim Partizanom. U okotobru su dva tima remizirala u Albaniji rezultatom 0:0, dok je srpski šampion slavio na svom stadionu rezultatom 2:0.

Pretnje smrću inspektorima UEFA

Inspektori Evropske fudbalske unije (UEFA) koji su radili istragu na slučaju nameštanja mečeva albanskog kluba dobili su anonimne pretnje smrću.

"Inspektori koji su radili na slučaju nameštanja mečeva Skenderbega dobili su pretnje smrću kako bi odustali od gonjenja. Ove pretnje nas neće zastrašiti i udaljiti od nastavka istrage jer je UEFA u odlučnoj borbi protiv nameštanja", istakao je Čeferin.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021