Vesti
Sport

Finale za mlade fudbalere iz Gračanice

U takmičenju Mini-Maksi lige, ekipa škole fudbala iz Gračanice podelila je prvo mesto sa timom iz Novog Pazara i plasirala se na završni turnir.
Finale za mlade fudbalere iz Gračanice
Ekipa škole fudbala "Gračanica" na turniru u Lazarevcu

U Lazarevcu je prethodnog vikenda održan regionalni turnir u malom fudbalu za igrače rođene 2005. godine, na kome je prvo mesto zajedno sa timom iz Novog Sada osvojila i ekipa iz Gračanice.

Trener mladih fudbalera iz škole fudbala “Gračanica” Dragan Mandić kaže da je ponosan na svoj tim i njihove uspehe.
„Ja mislim da je to uspeh svih nas jer se dečaci bore i postižu sjajne rezultate. Biti među osam najboljih u Srbiji nije mala stvar“, rekao je Mandić.

Osvajanjem prvog mesta dečaci iz škole fudbala „Gračanica“ plasirali su se na završni turnir Mini-Maksi lige koji se odigrava 19. aprila u Subotici, a na kojem učestvuju najbolji timovi Srbije.

Trener Mandić dodaje da su se fudbaleri rođeni 2002. godine već plasirali na završni turnir koji se za njihovu generaciju održava 5. aprila u Šapcu.

Dečaci u Gračanici imaju dobre uslove za trening, ali njihov trener ističe da su im neophodna dodatna sredstva kako bi odlazili na takmičenja.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022